Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Clovek a strach

Aktualizováno 13.11.2021: Zásadní otázka: Virus se neustále mění a je vždy o krok napřed. Není lepší spoléhat na imunitní systém, který je jistě lépe připraven bránit organismus, než rychle vyrobené a nevyzkoušené vakcíny? U starých lidí má očkování smysl, kde je IS oslabený, ne u mladých, kde má plnou sílu. Škody napáchané různými, nepřehlednými a zmatečnými opatřeními, způsobují více škod materiálních, zdravotních a psychických, než virus samotný. Optimismus posiluje imunitní systém. Šíření strachu a negace ho oslabuje. Úsměv je vyšší stupeň inteligence, tak se usmívejme. Úsměv a optimismus má mnohem větší sílu, než vakcína a viry. Úsměv a humor je druhem dnes tolik potřebné odvahy. J.Š.

***

... To je "rozděl a panuj" v nejčistší podobě. Spolkové radě se podařilo v co nejkratší době vytvořit dva tábory, které proti sobě nesmiřitelně stojí. Jsou tak zaujati jeden druhým, že je ani nenapadne se ptát, zda nemají přinejlepším společného nepřítele: Státní správu.

***

"Každé očkování se počítá," říká federální radní Alain Berset. Míra očkování? Irelevantní. Ne, to nestačí, potřebujeme všechna další opatření, říká Spolkový úřad pro veřejné zdraví. Zdravý rozum vyje jako zkopaný pes.

Tolik vyhlašovaný týden očkování za 100 milionů franků, který vyhlásila federální vláda, je skutečnou kapkou v moři. Na první koncert švýcarské hudební scény se nedostavila ani pětina přihlášených návštěvníků a na očkování se dostavilo pouze 25 ze 400. Očkovací vesnička na curyšském hlavním nádraží se změnila na místo setkávání seniorů, kteří se nechali doočkovat. V případě nouze se tato nabídka nyní ruší, protože to nebyl záměr. Počáteční očkování, skutečný cíl? Těžko měřitelné. Tolik peněz daňových poplatníků za nic a v tak krátké době, se spálí málokdy. Člověk by si přál, aby spolkoví radní za takové předepsané nesmysly ručili svým soukromým majetkem. Pak by možná byli zdrženlivější.

To jsme samozřejmě všichni věděli od začátku, protože mezitím stačí otočit prohlášení Federální rady o 180 stupňů, abyste rozluštili pravdu. Zpočátku se říkalo, že normální stav nastane, až všichni, kdo budou chtít být očkováni, dostanou injekci. Pak už ani to nestačilo, neochotné lidi bylo třeba přesvědčit všemi prostředky - placenými testy a hudebníky loajálními vrchnosti. A až se tak stane, bude se říkat, že ani 80, 85 nebo 90 procent očkovaných nestačí.

Ještě nikdy jsme neměli tak dynamickou Federální radu jako dnes: cíle jsou každý den nově definovány. Motto zní: Co je mi po tom, co jsem řekl včera?

Ale to nikdy nebylo cílem. Cílem bylo vždy očkovat co nejvíce lidí a mít kompletní evidenci populace prostřednictvím certifikátů. To samozřejmě nikdo neříká, ale je to zřejmé.

V celkovém hodnocení spolkové vlády se v této kolonce opět nachází mimo jiné i východní Švýcarsko. Odmítání očkování, které vede k vysokým počtům případů, je strašné! Je však velmi obtížné prokázat hororový scénář na základě naší části země. Protože v nemocnicích, zejména na jednotkách intenzivní péče, máme tu nejklidnější atmosféru. Nic se neděje. Zejména ne přetížení. A to má být ten problém. Koho zajímají čísla případů, toto kritérium, které je již dávno rozebráno a nemá žádný význam?

Cílem je údajně chránit zdravotnický systém před implozí, ale vychází se z počtu případů lidí, kteří jsou většinou bez příznaků a v nejlepším zdravotním stavu. Tyto případy jsou měřítkem všech věcí. I když jsou daleko od nemocničního ošetření. Přestože nevedou k žádným problémům. Stále mluvíme o viru, který zanechává více než 99 procent postižených z velké části nezasažených. Víme to od prvního dne, jen už o tom nemluvíme.

Je to naprostá svévole. Pokud se nestane to, co bylo předpovězeno, jednoduše si vymyslí novou kategorii, která apokalypsu potvrdí. Očkování mění pravidla hry? Bylo, dokud ho nedohnala realita. Skutečnost, že králové očkování mezi národy trhají nové rekordy v počtu případů, například Velká Británie a Izrael, a tím působivě dokazují, že míra proočkovanosti nemá s vymizením viru vůbec nic společného, je jednoduše ignorována. Ve Švýcarsku se dokonce tváří jako hezké gesto vůči obyvatelstvu, že zatím platí "jen" 3G a ne 2G. "Si aui so nett", řekl by Franz Hohler. Až na to, že ta příjemnost není věčná. Pouze proto, aby mohl být později zaveden, až bude vynalezeno nové kódové číslo, které by prokázalo dramatičnost a způsobilo nutnost zpřísnění.

Je to naprosté šílenství.

Ve skutečných krizích se vláda snaží obyvatelstvu zprostředkovat klid. Protože panika je zesilovačem skutečné nouze. Na Winstona Churchilla vzpomínáme se záští. Nad jeho zemí vládla blesková bouře bomb a on přenášel jediné: sílu, důvěru. Naše Federální rada naopak již téměř dva roky dělá vše pro to, aby si nikdo nemohl ani na vteřinu oddechnout. Místo aby se radovali, že naše skromné kapacity jednotek intenzivní péče nikdy nedosáhly svého limitu, raději fantazírují, že ten čas brzy přijde. A to samozřejmě kvůli zlým neočkovaným. V domově důchodců v Rheintalu mezitím umírají hlavně očkovaní, ale to je samozřejmě jen proto, že jich je víc. Ale proč vůbec umírají? Zatímco očkování má zabránit těžkým průběhům nemoci? Co přesně toto očkování dělá? Kromě pěkné statistiky pro FOPH? A možná i možné dlouhodobé důsledky?

To jsou ovšem otázky, které vyvolává zdravý rozum, a ten není v současné době příliš žádaný. Vše směřuje k předem stanovenému cíli, kterým je proočkovanost. Převládá naprostá svévole. V době, kdy by věda byla žádaná jako nikdy předtím, získává nevědecká prezentace navrch. Nic z toho, co se v současné době předepisuje, neodpovídá důkazům. Že potřebujeme certifikát na kávu u stolu štamgastů: Nikdy to nedávalo smysl. V restauracích se nenakazíme. To už bylo tisíckrát prokázáno. Ale na tom nezáleží. Důležité je, aby ti, kteří si s vámi hrají, dostali pamlsek. Že hordy očkovaných lidí mohou chodit na koncerty nebo navštěvovat Olmu bez jakéhokoli odstupu: Nikdy to nedávalo smysl. Tito lidé nejsou ani trochu "méně nebezpeční" než neočkovaní, jak dokazuje více než dost studií. Jde jen o to, aby tito lidé byli zvýhodněni a přesvědčivě podporovali politiku Spolkové rady. Což také znamená, že jsou stavěni proti neočkovaným, kterým se nezkřiví ani vlásek na hlavě.

To je "rozděl a panuj" v té nejčistší podobě. Spolkové radě se podařilo ve velmi krátké době vytvořit dva tábory, které proti sobě nesmiřitelně stojí. Jsou tak zaujati jeden druhým, že je ani nenapadne se ptát, zda nemají společného nepřítele: Státní správu.

Šéfredaktor Stefan Millius

Celý článek>

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.53 (15 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #4 Jan Šinagl 2021-12-06 12:15
Nastupující vláda Petra Fialy opakovaně přislíbila zrušení povinného očkování pro osoby starší 60 let, pokud dnes Babišův kabinet vyhlášku skutečně schválí. Devítiměsíční platnost očkovacích certifikátů však zřejmě zůstane zachována. Je to koneckonců doporučení Evropské komise. Omezení platnosti znamená, že úderem půlnoci 31. prosince se ze statisíců plně očkovaných lidí stanou neočkovaní a zůstanou jimi, dokud nedostanou dočasně povolenou posilující třetí dávku. S každým dalším dnem se pak ze spousty očkovaných lidí rázem stanou covidoví neobčané. Stejně jako byl Y2K noční můrou blížícího se přelomu století, přináší přicházející Y3D (Rok třetí dávky - Year of the Third Dose) novou nejistotu pro restaurace, hospody, hotely a další podniky, které jsou už tak zdevastované covidovými omezeními. O kolik dalších potenciálních zákazníků přijdou? Jaká bude míra přeočkování u dříve plně očkovaných? Pokrčí prostě Češi rameny a přijmou posilující dávku, anebo bude vynucená třetí vakcína začátkem všeobecných nepokojů?

Erik Best
6.12.2021
-5 #3 Jan Šinagl 2021-12-02 17:32
Kojící maminky podepisují prohlášení, že berou případné nežádoucí účinky vakcíny na vědomí. Většina podepisuje, aniž by s nimi byla seznámena, či se zdravotníků zeptala, nebo se o ně zajímala – nežádoucí účinky jednotlivých vakcín jsou uvedeny na webu SÚKL.
-10 #2 Jan Šinagl 2021-11-17 08:34
Zkušení zdravotníci doporučují při potížích po očkování paralen, i když se to veřejně nikde neříká. Je účinný a nemá vedlejší účinky na složení krve, na rozdíl od podobných léků.
-10 #1 Jan Šinagl 2021-11-15 22:44
MUDr. Pavel Dlouhý – předseda Společnosti infekčního lékařství ČLS JEP, primář Infekčního oddělení Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem, prohlásil na CNN Prima dne 15.11.2021, volně citováno: „Případné škodlivé následky vakcíny u starých lidí nehrozí, když jim zbývá stejně už jen pár let života“.

Moderátor se ho už nezeptal co u mladých lidí, kteří mají život ještě před sebou a mohou také zemřít na škodlivé účinky vakcíny, kdy by mohli žít ve většině jistě mnohem déle.

Je to vůbec lékař? Spíše cynik a slouha, kdy hloupost můžeme v jeho postavení snad vyloučit.

Nemůžeme se divit, že vystoupil v posledním pořadu ČT "Máte slovo". Další lékař "expert", který má dost času vystupovat v médiích a strašit veřejnost, jako nemálo jeho kolegů.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)