Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lara ComiGiuseppe Cirillo, 1. března 2023

Po úplatcích následuje podvod, 170 000 eur zabaveno europoslankyni za Lega Italia Stefanii Zambelliové

Antonio Panzeri jako rozvodněná řeka nadále poskytuje jména a informace státnímu zástupci Michelu Claiseovi, který již nějakou dobu vyšetřuje případ, jenž silně otřásá Evropským parlamentem. Nyní by se na seznamu jmen, která Panzeri poskytl - jak informoval deník "La Repubblica" - mělo objevit i jméno bývalé poslankyně za Forza Italia Lary Comiové. "Na jaře 2019 proběhlo v Dauhá setkání s ministrem Al Marrim, Francescem Giorgim, Alžířanem (Boudjellalem, pozn. red.) a mnou (Panzerim, pozn. red.), Andreou Cozzolinem, Larou Comi. Myslím, že Eva Kailiová byla přítomna, ale přijaté rozhodnutí, pokud jde o peníze pro poslance, se týkalo i jí," upozornil Panzeri, "nakonec se Katarci rozhodli, že každý z nich dá k dispozici 250 000 eur na volební kampaně těchto tří. A to se také stalo." - pokračoval - "Je důležité vyvrátit myšlenku, že jsem velký šéf," zdůraznil Panzeri. "Tito lidé přijali peníze výměnou za to, že v rámci své poslanecké práce chránili katarské zájmy. Bylo dohodnuto, že Giorgi převezme roli Cozzolinova asistenta. Peníze dorazily k němu domů, jeden milion dvě stě padesát tisíc eur v hotovosti. Bylo tam také 250 000 eur pro mě a pro něj".

Antonio Panzeri také vyprávěl o tom, jak mu Comi zavolal, aby ho požádal o hlídání tašky, která byla v jeho bytě v Bruselu

"V roce 2019 mi Comi zavolal a požádal mě o laskavost, zda bych mohl vyzvednout tašku z jeho bytu v Bruselu a dát ji stranou." Comiho tašku údajně převzal do úschovy Panzeriho asistent Giuseppe Meroni a po zatčení Lary Comi ve vyšetřování "Mensa dei poveri" se Antonio Panzeri údajně vydal za Meronim, aby tašku otevřel a zkontroloval její obsah. "V návaznosti na situaci jsem šel k Meronimu a otevřeli jsme tašku. Uvnitř jsem viděl nějaké prázdné oblečení a knihy a hotovost mezi 60 a 70 tisíci eur, nepočítal jsem to. Tak jsem všechno vzal a rozhodl se peníze vyhodit do odpadků. Meroni peníze viděl, ale nic si nevzal". Panzeri dále uvedl, že „po otevření tašky zavolal Laře Comiové, aby ji informoval o rozhodnutí, které jsem učinil. 'Řekl jsem jí pouze, že peníze už tam nejsou ," pokračoval Panzeri, "řekl jsem jí, že případ je uzavřen, a ona se mě na nic dalšího neptala. Nevím, odkud se peníze v tašce vzaly'.

Mezi jmény je také Susanna Camusso

Panzeri také připomněl údajné financování kampaně Susanny Camussoové na předsedkyni Světové odborové unie v roce 2018 z Kataru. 'Byl to Giorgi, Al Marri, Alžířan a já,' vzpomínal Panzeri, 'byl jsem dotázán, kdo je italský kandidát. Řekl jsem, že Camussa znám, protože jsme byli ve stejných odborech. Řekli mi, že by se s ní rádi setkali a pomohli jí. Mluvil jsem s ní v Miláně,' vzpomíná Panzeri, 'a ona mi řekla, že je k dispozici pro toto setkání, které se uskutečnilo o několik týdnů později'. S upřesněním, že nešlo o peníze, ale o pomoc africkým odborům a Blízkému východu“. Panzeri pokračoval. "Předtím jsme zjistili částku 600 000 eur (...), kterou mi Alžířan předal v tašce a která tvořila značnou část peněz nalezených v mém domě. Pak jsem se dozvěděl, že stačilo pouze 50 000. Zbývalo mi tedy 500 000, které jsem si ponechal".

Na Panzeriho výpověď navázala také Susanna Camusso, která upřesnila: "Nebyla jsem žádána o žádnou podporu Kataru, ani se nikdy nemluvilo o penězích. Vím, že nějaké dary byly získány od jiných svazů pro chudší organizace. Nebyla jsem přímo zapojena a neznám podrobnosti".

Nejen úplatky

Kromě případu Qatargate se bohužel objevil i údajný podvod, kterého se dopustila Stefania Zambelliová, členka strany Lega Nord, kterou v současné době vyšetřuje Úřad evropského veřejného žalobce (EPPO) v Miláně, protože podle žalobců údajně použila prostředky Evropského parlamentu na výplatu platů "čtyř zaměstnanců" za činnosti, které nikdy nebyly provedeny nebo byly provedeny jen částečně. V důsledku obvinění proti Zambelliové a jejím čtyřem asistentům provedla Evropská prokuratura a Guardia di Finanza vůči europoslankyni z Brescie zabavení více než 170 000 eur.

"Podle důkazů," sdělila evropská prokuratura, "čtyři zaměstnanci nevykonávali činnosti související s funkcí, pro kterou byli najati, nebo je vykonávali pouze částečně a nepravdivě dokládali své aktivity v Evropském parlamentu. Kromě toho zkreslovali své vzdělání, neboť deklarovali vzdělání a odborné dovednosti, které podle vyšetřování neměli. Domníváme se, že poslanec Evropského parlamentu, který byl v úzkém příbuzenském vztahu přinejmenším s jednou z najatých osob, měl rovněž prospěch z částek vyplacených Evropským parlamentem za práci, kterou měli zaměstnanci vykonávat". V rámci stejného vyšetřování je údajně vyšetřován i společník europoslancovy dcery: fotbalový fanoušek AC Milán Marco Pacini.

Deník "Europa Today" v této souvislosti informoval o nótě, kterou Stefania Zambelliová vydala, aby odmítla všechna obvinění, která proti ní byla vznesena. "V souvislosti se skutečnostmi, které vedly k provedení preventivního zadržení vůči mé osobě, bych ráda objasnila, že ani já, ani moji spolupracovníci jsme se nedopustili žádného pochybení. Naše práce se vždy vyznačovala maximální loajalitou a transparentností vůči institucím a společnosti," upřesnila Zambelliová. "Ráda bych zdůraznila, že asistentka poslance, jejíž stížnost byla důvodem tohoto řízení, je stejná osoba, která mě již v roce 2019 se stejnými argumenty udala v Evropském parlamentu“. Za těchto okolností - pokračovala Stefania Zambelliová – „byla tato asistentka pro stejné skutečnosti na základě výsledků soudního řízení z oprávněného důvodu propuštěna, a to podle údajů, které jsem obdržela od samotných úředníků Evropského parlamentu, zatímco proti mně nebylo přijato žádné opatření. Jsem plně k dispozici soudním orgánům pro případné objasnění".

https://www.antimafiaduemila.com/home/mafie-news/306-giustizia/94152-qatargate-panzeri-accusa-anche-l-eurodeputata-di-forza-italia-lara-comi.html?fbclid=IwAR1KKm1w3KvcA4zx4TPvOt2HBPbEwblQwTsX-fPz5X0kS5wZjBvsDSHslo0

***

Qatargate: Korupční skandál se rozšiřuje o další zákonodárce EU

Dopis bývalého velvyslance Slovinska v ČR ve věci neudržitelných poměrů na velvyslanectví ČR v Maroku!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)