Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin VladimirNa text výše jsem nenašel žádný originální zdroj, pouze tento link ve slovenštině, s upraveným textem, bez odkazů na anglické texty. V podobném duchu píší proruské Parlamentní listy (připomínám jejich „dvorního pisálka“ Adama B.Bartoše, nedávno založil proruské hnutí, dobrý známý Václava Klause), Eurozprávy, První zprávy, slovenský Pan Občan a podobná periodika, viditelně proruská a tedy i zřejmě jím podporovaná. Začaly solidně, vzbudily důvěru svým často odvážným, nezávislým zpravodajstvím, mnohdy na hranici bulváru. Nyní ukazují svůj skutečný smysl. U tohoto článku, typicky bez autora, jde zřejmě o ukázku sofistikovaného způsobu informační války, které snadno mnohý občan u nás podlehne. Jak se potom mohou orientovat občané Ruska, kdy nemají přístup k jiným, nezávislým zdrojům a kremelská propaganda je zásobí podobnými „informacemi“ v ještě silnější formě? Informační válka je v plném proudu a nabývá stále větší obrátky! Lze ji vnímat i jako možnou slabost a obavy Ruska. Rozhodně tyto aktivity nelze podceňovat!

Ruské Ministerstvo zahraničních věcí vydalo jednu z nejvíce šokujících zpráv od počátku ukrajinské krize, v níž oznamuje, že prezident Putin nařídil okamžité zahájení projektu Dvouhlavý orel, který, až bude plně zaveden, způsobí, že veškeré dodávky energie se budou hradit ve zlatě, a tím ukončí vládu amerického dolaru jako globální reverzní měny, což způsobí kolaps ekonomik USA i EU. http://www.cnbc.com/id/101133131

Projekt Dvouhlavý orel, jak se praví ve zprávě, požaduje od Centrální banky Ruské federace (CBR http://www.cbr.ru/eng/), aby zahájila produkci 50 rublových zlatých mincí obsahujících 0,1244 trojské unce čistého zlata, o průměru 18mm, s ražbou dvouhlavého orla se štítem a korunou, která se stane světovou alternativou jak k americkému dolaru, tak k euru při obchodování se zásobami energie. Jak pokračuje zpráva, velmi významné je to, že projekt Dvouhlavý orel zahrnuje i vytvoření nového „státního vyrovnávacího platebního systému“ http://www.zerohedge.com/news/2014-03-27/russia-create-own-national-payment-system-bid-reduce-dependence-west, který umožní Rusku vystavět nadaci, která by velmi brzy mohla vytvořit alternativu k bankovnímu systému společnosti SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications – Společnost pro celosvětové mezibankovní finanční komunikace http://www.swift.com/index.page?lang=en) a dát státům celého světa možnost odstoupit od amerického dolaru a hegemonie USA.

Důvodem k Putinově dnešní „zuřivé reakci" a spuštění projektu Dvouhlavý orel bylo, jak praví zpráva, „ilegální a absurdní“ zablokování převodu z ruské ambasády v Astaně (Kazachstán) pojišťovací společnosti Sogaz, které provedla tento týden největší americká banka JP Morgan prostřednictvím SWIFTu http://www.zerohedge.com/news/2014-04-02/furious-russia-will-retaliate-over-illegal-and-absurd-payment-block-hostile-jpmorgan. Mluvčí Ministerstva zahraničí Alexandr Lukaševič na to reagoval těmito slovy:

„Pokud tímto krokem chtěla americká finanční společnost „zaznamenat body“ v očích Bílého domu, pak zřejmě přestřelila. Washington musí pochopit: jakákoli nepřátelská akce vůči ruské diplomatické misi představuje nejen porušení mezinárodního práva, ale přináší s sebou též protiopatření, které nevyhnutelně postihne práci americké ambasády a konzulátů v Rusku.“

http://rt.com/news/jpmorgan-russian-diplomatic-transaction-689/. Zpráva dále píše, že Putin nejen zahájil projekt Dvouhlavý orel, ale i přikázal největší ruské i východoevropské bance Sberbank http://www.sberbank.ru/en/individualclients/, aby zastavila vydávání spotřebitelských půjček v cizí měně, což je krok, před nímž varuje vysoce vlivný americký finanční web Zero Hedge: „rozbuška, která odnímá Rusku volbu, zda má či nemá opustit dobrovolně petrodolar, nýbrž činí z toho nedobrovolné řešení http://www.zerohedge.com/news/2014-04-02/russian-retaliation-1-russia-largest-bank-halts-foreign-currency-loans.“

Jak říká zpráva, je významné si povšimnout, že SWIFT je „pojidlem“, které udržuje globální monetární systém na americkém dolaru, že tato „banka centrálních bank“ funguje jako prostředník pro výměny měn, a je ústředním bodem pro transakce s globálními komoditami a energiemi spjatá s rezervní měnou, ale ruský systém založený na zlatě ho „zničí za dva týdny“. K nové ruské alternativě globálního bankovnictví, jak praví zpráva, se připojí i další státy BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika), které se postavily proti USA i EU a jednohlasně a mnohonásobně podpořily ruskou pozici na Krymu. http://thediplomat.com/2014/03/why-did-brics-back-russia-on-crimea/.

Zpráva dále praví, že USA nyní musejí platit svým oligarchům 26% svých dostupných daňových příjmů jako úroky http://www.zerohedge.com/news/2014-03-25/us-now-spending-26-available-tax-revenue-pay-interest, a že Evropská unie je varována, že zastavení importu ruského plynu ji bude stát 215 biliónů dolarů; http://en.ria.ru/world/20140402/188995483/Europe-Risks-Losses-of-215-Billion-by-Stopping-Russian-Gas.html.

Centrální ruská banka však byla schopna zvýšit ruské zásoby zlata na více než 1 040 tun; http://www.goldcore.com/goldcore_blog/Russia_Raises_Gold_Holdings_By_7.247_Tonnes_To_Over_1040_Tonnes_In_February, což ukazuje její sílu vůči západním centrálním bankám, které žijí pouze z tištěných peněz. Ministerstvo přírodních zdrojů (MNR http://www.mnr.gov.ru/english/) dle zprávy oznámilo, že k podpoře projektu Dvouhlavý orel proti nevyhnutelnému prudkému odporu USA a EU byla již zahájena produkce zlata (Projekt Natalka), který je schopen poskytnout Centrální ruské bance „nekonečnou zásobu“ zlata na další podpoření úspěchu této nové globální měny pro nákupy energetických zásob.

Poznámka:

Rusko má druhé největší zásoby zlata na světě, 12 500 tun (více než 400 miliónů uncí). Projekt Natalka http://goldminersreport.com/library/from-russia-with-gold/ v Magadanské oblasti je pokládán za jedno z největších ložisek zlata na světě, má 32 miliónů uncí prokázaných a pravděpodobné zásoby a celkové zdroje 60 miliónů uncí, a zahájil výrobu tento měsíc. Zpráva Ministerstva zahraničí zmiňuje rovněž neblahý fakt, že anexe Krymu je pro USA záminkou a ospravedlněním eskalace své vojenské přítomnosti kdekoli ve světě, i vzdáleně od Ruska; http://news.antiwar.com/2014/04/01/us-to-send-more-troops-to-eastern-romania/, a že síly NATO plánují masívní přítomnost v kavkazských oblastech Arménie a Azerbajdžánu http://news.antiwar.com/2014/04/01/nato-plans-military-buildup-in-caucasus/, určenou rovněž k rozdělení Ruska.

Válečná propaganda USA a NATO proti Rusku je už absolutně absurdní, stačí se podívat například na zpravodajství NBC News k ospravedlnění zvyšování počtu vojsk. Počátkem týdne vydala NBC článek s názvem „Cesta po rusko-ukrajinské hranici neukázal žádné známky zvyšování počtu vojska“ http://www.nbcnews.com/storyline/ukraine-crisis/tour-ukraine-russia-border-finds-no-signs-military-buildup-n67336, poté se vše obrátilo, a dnes vyšel článek s názvem „Žádné známky stahování ruských vojsk z ukrajinské hranice“ http://www.nbcnews.com/storyline/ukraine-crisis/nato-no-sign-russian-troop-withdrawal-ukraine-border-n68741.

NBC News sice nedokáže vysvětlit, jak Rusko může nyní provádět „stahování“ svých vojsk, když před pár dny napsala, že tam nejsou, ale ani neočekává od svých diváků, že by si povšimli, že jde o válečné štvaní a pokrytectví v jakékoli formě.

* * *

P.S.

Na text výše jsem nenašel žádný originální zdroj, pouze tento link ve slovenštině, s upraveným textem, bez odkazů na anglické texty. V podobném duchu píší proruské Parlamentní listy (připomínám jejich „dvorního pisálka“ Adama B.Bartoše, nedávno založil proruské hnutí, dobrý známý Václava Klause), Eurozprávy, První zprávy, slovenský Pan Občan a podobná periodika, viditelně proruská a tedy i zřejmě jím podporovaná. Začaly solidně, vzbudily důvěru svým často odvážným, nezávislým zpravodajstvím, mnohdy na hranici bulváru. Nyní ukazují svůj skutečný smysl. U tohoto článku, typicky bez autora, jde zřejmě o ukázku sofistikovaného způsobu informační války, které snadno mnohý občan u nás podlehne. Jak se potom mohou orientovat občané Ruska, kdy nemají přístup k jiným, nezávislým zdrojům a kremelská propaganda je zásobí podobnými „informacemi“ v ještě silnější formě? Informační válka je v plném proudu a nabývá stále větší obrátky! Lze ji vnímat i jako možnou slabost a obavy Ruska. Rozhodně tyto aktivity nelze podceňovat!

 

Jan Šinágl, 9.4.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.20 (5 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 mqgjtbozro 2014-06-03 08:26
sdlidtjobhm, slynihauek , mgqwikfkyn: www.zrxczagtzh.com/, www.urdnqaqufu.com/ slynihauek
+3 #1 Jaroslav Mencl 2014-04-17 19:00
Je to lákavá situace, pokud si odmyslíme skutečnost, že v USA již několik desetiletí existuje P a r a l e l n í vláda,FEMA která na podobnou situaci čeká. Bankrot ekonomiky USA by nastartoval její skuečnou vládu- konec Ústavy USA,konec demokracie,kone c Listiny práv a svobod. To by byl začátek uchopení moci Světovlády. Plíšek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)