Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

NY socha Svobody 110901

Opusťme již dobu všeobecné nesvobody a nevolnosti!

* * *

Nesešlo se nás mnoho, ale jistě zazněla slova, se kterými budou souhlasit ti, co si dokázali zachovat zdravý rozum a úsudek.Pomnik hasicu vlajka a ruze 110920

Úvodní projev přednesl Pavel Černý, předseda Společnosti Antonína Švehly. Doporučuji vystoupení Davida Bohbota – jeho heslo „Učím se z minulosti, žiju v přítomnosti a plánuji budoucnost“ (od 12:35 min.). Mé vystoupení (od 15:30 min.) a mé heslo. „Cti rod svůj a nedělej mu ostudu.“. (Pro lepší poslech doporučuji zvukový záznam od 1:30 min.)

LN ON Stop Cenzure 140920Podle očekávání se z médií dostavil pouze fotograf deníku PRÁVO a jeden kameraman o kterém mám dost důvodů si myslet, že pracuje pro komunisty a je sponzorován Ruskem. Policistů z různých složek bylo více než účastníků – chovali se korektně. Poté jsme se odebrali položit růže a uctít památku NY hasičů u jejich pomníčku pod Karlovým mostem – fotografie níže. Policie nás po dohodě nedoprovázela (jen se objevil policejní vůz kousek od pomníčku, který odjel až po skončení pietního aktu, kdy mne ještě krátce sledoval jako posledního účastníka sedícího na lavičce. 

Akci pořádal Petiční výbor Češi za Donalda Trumpa a proti čínské hrozbě.

 Spolupracovník KGB Jurij Bezmenov o propagandistických metodách Kremlu (1984)

Donald Trump 2016 a 2020!

* * *

Pomnik hasicu napis 110920Dne 11.9.2001 jsem dopoledne ordinoval na poliklinice se sestřičkou, která byla velice schopná, milá na lidi, takový maminkovský typ, blondýna s modrýma očima. Chodila zpívat do kostela, katolička. Před rokemPomnik hasicu dalsi ruze 110920 1989 se s ní počítalo jako vrchní sestrou.

Když ohlásili v rádiu, co se stalo, okamžitě jsem hledal na netu detaily, ovšem jen pár vteřin. Všechno  přerušila tato jinak velice schopná sestřička. Byla naráz červená až oteklá v obličeji, vytřeštěné oči, mávala rukama a běhala po ordinaci se řevem: „Dobře jim tak! Tak ty imperialistické k..vy konečně někdo potrestal (už se odhadovalo 3-5000 obětí). Zlatí Arabi! A vy doktore jim pořád lezete do p..dele“ (měl jsem rád country, rock, stouny, leteckou techniku,  vědecké objevy atd.). V tu chvíli a večer ještě po upřesnění zpráv mi bylo na Pomnik hasicu skupina 110920zvracení. Hlavně spíše ze sestřičky. Taky mi v tu chvíli došlo, že jestli je v nějaké buňce, tak třeba si píše ty lidi v kostele. Křesťanský projev to nebyl.

Vím že měla jedničky ve škole z marxismu a měla být vrchní sestrou. Tyhle ambiciosní typy pak mají celý život pocit nedocenění a křivdy, umocněný nenaplněnou pravdou o komunismu ze školní lavice. Pokud se postup nepovede, budou tito lidé z trucu vyznávat a volit komunisty. Tahle jsem prožil 11.9.2001.

Arašid, 12.9.2020

* * *

US Embassy PCR 110920Během mého projevu prošla skupinka malých dětí. Přirozeně akce vzbudila jejich zájem. Požádal jsem, aby je kameraman krátce natočil. Okamžitě se ozvala učitelka, že si to nepřeje a rychle s dětmi odešla, jenVlajka Trump 110920 otáčely hlavičky…

Co by bylo normální? Chvilku se zastavit a potom dětem něco o události říci. To by se ovšem tato školka musela procházet v jiné zemi. I učitelku ovládl strach – z „monitorování“ malých dětí, či pocházela z komunistické rodiny? Její chování bylo nenormální, nesvobodné. Tady už začíná útok na svobodu myšlení i u těch nejmenších. Potom to končí tak, že když se zeptám na letním táboře těch nejmenších: „Co je to vlastenec?“, neví a začnou mluvit o vlasech…  

 

Jan Šinágl, 12.9.2020

Pomnik hasicu Sinagl 110920Zebrak vlajky 110920

 

 

 

 

 

 

* * *

Velké a malé země

Předseda česko-moravských komunistů Vojtěch Filip (známý též pod krycím jménem Falmer) avizoval v ČT, že bude o cestě hovořit s čínskými soudruhy. Současně prohlásil, že Česká republika si jako malá země s deseti miliony obyvatel nemůže „podobné avanturismy“ dovolit. To je zajímavá variace na Brežněvovu doktrínu omezené suverenity, formativní politickou zkušenost českých komunistů Filipovy generace.

Stranická spolupráce

Vojtěch Filip pak skutečně s čínskými soudruhy o Vystrčilově cestě na Tchaj-wan hovořil z pozice malé země, nebo přímo trpaslíka, jak dokládá zápis z jeho včerejší video-konference s vedoucím Mezinárodního oddělení ÚV KS Číny (čín. Zhonglianbu, angl. ILD) soudruhem Sung Tchao.

ILD považuje česká BIS ve svých výročních zprávách za „specifickou stranickou rozvědku“. Funguje také jako jakési partajní ministerstvo zahraničí KS Číny, původně pro vztahy s dalšími bratrskými komunistickými stranami, dnes pro vztahy s jakýmikoliv ochotnými partnery. U nás pěstuje čilé styky vedle KSČM také s ČSSD. Od roku 2015 se mj. podílí spolu s Česko-čínskou smíšenou komorou vzájemné spolupráce na pořádání Čínských investičních fór (CIF) na Pražském hradě.

Ve včerejším video-rozhovoru (plný text v překladu zde) nabádá soudruh Sung soudruha Filipa, a potažmo další české politiky, aby se jasně distancovali od druhého nejvyššího ústavního činitele, předsedy Senátu ČR Miloše Vystrčila. Sung Tchao také kvituje, že český prezident již v tomto směru „vyjádřil jasný postoj“, a doufá, že se od Vystrčila distancují i další osobnosti veřejného života.

Jasná dělicí čára jako „vysoká cena“

Fráze, kterou Sung Tchao pro politickou ostrakizaci Vystrčila používá, zní doslova „narýsovat jasnou dělicí čáru“ (划清界限, huàqīng jièxiàn) a má dlouhou tradici v čínském komunistickém žargonu. Používala se hlavně v obdobích vypjatého „třídního boje“, například během Kulturní revoluce (1966-76), kdy měli lidé denunciovat své „buržoazní“ a „reakční“ známé a příbuzné.

„Jasnou dělicí čáru“ vůči Vystrčilovi zatím narýsoval prezident Zeman, když oznámil, že druhého nejvyššího ústavního činitele přestane zvát na schůzky… nejvyšších ústavních činitelů! Podle Deníku N to již v pondělí „v tichosti“ avizoval čínskému velvyslanci Zemanův kancléř Mynář. Ze zápisu o video-konferenci Vojtěcha Filipa se Sung Tchaem teď alespoň víme, odkud tato iniciativa vychází, a co vlastně myslel čínský ministr zahraničí Wang I svou výhrůžkou, že Vystrčil zaplatí za návštěvu na Tchaj-wanu „vysokou cenu“.

Celý článek: https://sinopsis.cz/restart-martina-haly-soudruzsky-pokyn-z-pekingu-jasne-se-distancovat-od-vystrcila/

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 Jan Šinagl 2020-09-12 11:03
P.S.
Připomínám slova učitelky (doktorky) mé ženy: "Komunisti umí výborně pracovat v ilegalitě". Viz odkaz na článek v Sinopsis při Vystrčilově cestě: sinopsis.cz/.../.
Připadá mi to jakoby už tady pomalu vládli - cizí mocnost jedná přímo s komunisty. Ty učitelky a děti, které zmiňujete, mají pořád strach a bojí se návratu starých pořádků.

Znám to z ordinace, pacienti se ještě v r. 2018, kdy jsem ordinoval, komunistů báli. Bylo to v bývalém Slezsku, spousta rodin mělo kdysi německé občanství - Ostravské Fifejdy jsou z německého Viehweg…

Arašíd, 12.9.2020

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)