Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN KO Akvinsky 7.3.2024Kdo se čestně nevyrovná s vlastní minulostí, bude mít i nevyrovnanou budoucnost... Pokud vládnou špatní lidé a slušní nekonají, nemůžeme čekat dobré časy…

***

Pořídil jsem FOTOGALERII a video níže z celého pietního aktu. Žádný český politik se nedostavil, podobně jako na Švédské šance, zato do Lidic jezdí masově. Škoda, že město Kadaň nedokázalo opravit padající omítku na hřbitovní zdi. Věřme, že bude brzy opravena. Starosta města (měl vynikající projev). Na můj dotaz proč není na místě tragédie (Náměstí Míru), pamětní deska, připomínající tragédii mi řekl, že se na tom pracuje. Z českých médií byla přítomna pouze zahraniční redakce ČRo. Byl jsem udiven, když jsem spatřil na nejbližším hrobě u památníku jméno rodiny Šináglových… Po ranním příjezdu jsem zašel do místního kostela, kde jsem potkal jednu paní. Chtěl jsem se jí zeptat na cestu k hřbitovu. Byla to Ukrajinka, která se šla pomodlit za svého syna, bojujícího na Ukrajině. Rozplakala se… JŠ  

***

***

Vídeň 2.3.2024: Vzpomínka na 105.výročí masakru v Kadaní s projevem vnuka českého krále Jeho císařské a královské Výsosti arcivévody Karla Habsburského

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

0 #5 Jan Šinagl 2024-03-13 19:14
Snaha paní Michelové mluvit česky byla sympatická, ale obsah jejího projevu - při vší úctě k jejímu věku - v mnohém připomínal projevy komunistů na jejich pietních aktech.
0 #4 Jan Šinagl 2024-03-13 17:52
Vážený pane Slezaku!

Děkuji, že mi stále posíláte informace. Jak možná víte, vystoupil jsem ze SL, protože jsem již nemohl snést členství v organizaci, kterou vede šílenec. Každý, kdo tvrdí, že Putinovým cílem je dobýt Evropu až k Portugalsku, je blázen. Nemohu se v SL angažovat kvůli příliš mnoha aktivitám, kterým se věnuji, a tak jsem chtěl svou rezignací vyslat signál - uvedl jsem SL přesné důvody, přesně Posseltovi.

Samozřejmě zůstávám věrný věci.

Vzpomínková akce v Kaadenu se mě dotýká. Můj dědeček byl v letech 1917-1922 žákem střední zemědělské školy (a členem sasko-burgundsk ého studentského spolku) v Kaadenu.

Není mi jasné, že pan Hörrmann je na začátku pozdraven jako předseda Sudetoněmeckého sdružení v Sasku, a vy jste ho tak označil. Když pak pan Posselt začíná své trapné řečnění, říká: "Tento pán nemá nic společného se Sudetoněmeckým landsmanšaftem" , a pan Hörrmann říká: "Přesně tak." To je pravda. Jaká je situace?

Je zajímavé, že Posselt vybuchne až ve chvíli, kdy pan Hörrmann řekne: "Stále více lidí v D a ČR je nespokojeno s politikou EU, její přeregulovanost í, migrační politikou a zásahy do národních práv." A to je vše. I kdybyste to tak neviděli - jako milovník systému Posselt -, výrok je správný... A kdo je pan Posselt, aby na takové akci rušil klid? Prostě blázen.


S pozdravem!

Reinhard Kienberger
-1 #3 Jan Šinagl 2024-03-13 17:46
Vážený pane Slezaku,

Děkujeme Vám za Vaše hodnocení akce! Mohu s ním plně souhlasit.

Film jsem shlédl a reakce pana Posselta mě šokovala. Myslím, že by to mělo mít své důsledky. Vždyť tam nebyl jako soukromá osoba.

Takto se může chovat jen naprostý hlupák, bez špetky slušnosti a důstojnosti. Stejně ubohý a hloupý jako paní Michelová.

Takoví lidé by měli raději zůstat doma, protože ti dva nemají v srdci žádnou čestnou památku na německé oběti.

Jak trapné pro nás Němce!

Jsem z toho tak zděšený a ohromený. Vaše hodnocení mě naštěstí uklidnilo.

S pozdravem

Anita Sieburg
-1 #2 Jan Šinagl 2024-03-13 17:35
Sudetoněmecké "Grüß Gott", milí kmenoví přátelé,

Byla to asi nejobjevnější vzpomínková akce 4. března, která se letos v Kaadenu konala. K překvapení vedení SL s Berndem Posseltem a Steffenem Hörtlerem se jí zúčastnilo i Sudetoněmecké krajanské sdružení Sasko e.V. s předsedou Clausem Hörrmannem a Krajanské sdružení Bavorsko e.V. s předsedou Vogtem Gruberem, jakož i další členové, jako například Oskar Bachmann. Přítomen byl dokonce i poslanec za AfD-Sasko. Jiné strany ani EU zastoupeny nebyly, ale Jan Šinágl, člen předsednictva SL-CZ, který všechny projevy natáčel, ano.

Stáhněte si video na sinagl.cz a podívejte se na vzpomínkovou akci na vlastní oči.

Moje hodnocení: Projevy starosty, předsedy a iniciátora byly věcné a dobré. Vážená paní Michelová, bylo by lepší, kdybyste mlčela, protože vaše čeština vedla kromě obsahu i k nemístnému veselí.

Měla byste si poslechnout projev Bernda Posselta, Standartrede Nr.3, aniž byste propadala depresi. Nejlepší byl projev Clause Hörrmanna, který nejenže vzdal hold situaci v Kaadenu v roce 1919, ale také apeloval na současné strany konfliktu, aby místo prolévání krve vyjednávaly. To bylo pro Posselta zřejmě neúnosné, protože jeho hlasité výkřiky mezi tím byly nesnesitelné a pod úrovní nejnižšího pivního stolu. Zneužil vzpomínkovou bohoslužbu, na níž všichni respektovali důstojnost příležitosti a místa, k útokům, které byly pod úroveň a dokonce i pod úroveň lidské a politické slušnosti.

Receptář: "Když se mnou nechceš souhlasit, tak můžeš být jedině pravičák a já tě vyhodím z klubu." A to se mi líbilo. Všichni dnes vědí, že pod vedením Posselta se toto sdružení zvrhlo v "malý klub", který by bez finanční podpory Svobodného státu již neexistoval. Možná by se měl zamyslet nad tím, proč ho jeho strana CSU odsunula ze 7. místa na seznamu na beznadějné 10. místo na seznamu EU. Poté svou kandidaturu stáhl a nyní má čas přemýšlet o tom, jak by se ještě mohl stát senátorem v České republice.
Podívejte se prosím na video Jana Šinágla a udělejte si vlastní názor.

Glück AUF, pro náš kmen


Johann Slezak
-1 #1 Jan Šinagl 2024-03-12 13:53
Vážení krajané

Jak víte, Kadaň měla nejvíce obětí. Mě osobně zarazilo, že mnoho obětí bylo mladých lidí, např. šestnáctiletých .

Felix Vogt položil věnec za Witikobund a já za Sudetendeutsche Landesverband Bayern.

Claus Hörmann také položil věnec za svůj Sachsische Landesverband. Dokonce s sebou přivezl i poslance Bundestagu z AFD, který rovněž položil věnec za AFD.

Osobně považuji za velkou čest, že si v dnešní době politik ze Spolkového sněmu (!) ještě dá tu práci a přijede do Kadaňe v České republice. Děkuji vám za to.

Osobně mě velmi potěšilo, že Bernd Posselt neočekával, že tam budeme. Proto došlo k odpovídající reakci. Claus Hörmann přednesl svůj projev a Posselt tento projev okamžitě přerušil a urážel jak Clause, tak i poslance Bundestagu z AFD, označil je za pravicové extremisty a řekl: "Kdybych věděl, že bude mít projev, tak bych nepřijel…".

Nejlepší byl projev starosty kadaně, který se omluvil za křivdu, která se tehdy stala Němcům, pozdravil nás jako krajany a rozloučil se s námi.


S pozdravem
Oskar Bachmann
11.3.2024

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)