Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rampula_2Jeho tatínek, bývalý soudruh tajemník OV KSČ, doc. Vlastimil Rampula st., je dnes úspěšným panem podnikatelem. Zřídil si soukromou střední školu v Břeclavi, měl ji i v Lednici po roce 1989. Děti za své rodiče nemohou, ale vyrůstají v prostředí, které je positivně formuje, či naopak deformuje. V tomto případě to první varianta viditelně nenastala, resp. ani nemohla, což chování jeho syna JUDr. Vlastimila Rampuly ml., potvrzuje stále více a každým dnem. Nicméně hlavní postavou na VSZ není Vlastimil Rampula, ale zřejmě Libor Grygárek, nebo chcete-li šedou eminencí. V tom má senátor Jiří Diensbier naprostou pravdu: "Pokud Rampula a Grygárek zůstanou na Vrchním státním zastupitelství, tak už nikdo nevěří tomu, že se zásadní trestní kauzy u nás budou vyšetřovat takovým způsobem, aby to skončilo odhalením těch, co jsou za ne odpovědní, a případně jejich potrestáním." Nyní je třeba držet všechny palce NSZ JUDr. Pavlu Zemanovi – v zájmu nás všech! Připomínám můj výstup v kině Světozor z ledna 2011 a příspěvek ke korupci – začíná ve 14:12 minut. TO na náměstka ministra obrany Ing. Michaela Hrbatu jsem 5x doplňoval a zakončil stížností pro nečinnost PČR k rukám policejního presidenta Petra Lessyho. Opět čekám…?! TK policejního presidenta byla bez vize, populistická, nekonkrétní! Položil bych mu tyto 4 otázky: 1) 50% policistů odešlo - jaké bylo jejich složení odborné, věkové a funkční? 2) Kolik miliard PČR zachránila? 3) Kolik miliard bylo rozkradeno a nevyšetřováno? 4) Kolik miliardových korupčních kauz PČR vyšetřovala, kolik pachatelů usvědčila a kolik jich bylo odsouzeno za posledních 23 let…?!

Nedávná debata ve věci znovunastolení Vlastimila Rampuly do funkce na ČT 24, za účasti Jana Sváčka, Jiřího Dienstbiera a Pavla Zemana (John a Pospíšil odmítli…?!), byla velmi zajímavá. Mimo jiné i tím, jak moderátorka Daniela Dufková nezvykle skákala do řeči a přerušovala argumentaci zejména Pavla Zemana a Jiřího Dienstbiera. Podobně jako se snažila omezovat mne v kině Světozor, na Jana Rumla si ovšem netroufla. ZDE je její dosavadní profesní životopis. Mimochodem jako jedná z mála známých moderátorů a novinářů, odmítala trvale mé zpravodajství – „smazáno, nečteno“. Z mého adresáře byla odstraněna. Nic nevnucuji, pouze nabízím. Těch jejích 8 let v Parlamentu jako zpravodajka, nemůže na nikom nezanechat různé stopy…?

PČR i NSZ by se měly zajímat o údajnou loňskou tajnou schůzku, která se měla uskutečnit za účasti mj. presidenta Václava Klause, Radka Johna a Libora Grygárka. V souvislosti se současným děním nelze vůbec vyloučit, že je zde příčinná souvislost se současným děním na VSZ v Praze a všeobecně s děním v justici…?! Mimochodem jsem dnes poprvé zaznamenal, že mi e-maily z mého PC, který samozřejmě není (ani nemůže být), absolutně zabezpečen (byť je zajištěn na slušné úrovni), zmizely e-maily (stejně jako e-maily mého zdroje), týkající se informací o Vlastimilu Rampulovi. To jen potvrzuje, že mé nezávislé zpravodajství má jistou váhu a význam a že zajímá i jiné. Nedivím se, jde skutečně o MOC a mnozí se mohou cítit právem v ohrožení. Nadcházející doba bude pro další vývoj a směřování naší země, rozhodující. Věřme, že to nebude opět Východ, ale začátek postupného návratu mezi kulturní, vyspělé a demokratické země, kde právo a spravedlnost je jejím základem a měří všem bez rozdílu stejně. Držme proto palce NSZ JUDr. Pavlu Zemanovi!

Proč musí být reformy

Mějte se, já odcházím

Přiložené trestní oznámení pana Karla Světničky z 15.2.2012 není bez zajímavostí!

 

Jan Šinágl, 26.2.2012

 

Nejvyšší státní zástupce Zeman odsoudil prohlášení šéfa pražských žalobců Rampuly, že do kanceláře jeho náměstka vnikli cizí lidé Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman ostře odsoudil prohlášení šéfa pražských žalobců Vlastimila Rampuly o tom, že do kanceláře jeho náměstka Libora Grygárka vnikli cizí lidé. Novinářům řekl, že vrchní státní zástupce "umožnil vyzrazení utajovaných informací". Zeman podle svých slov zváží, zda jde o kárné provinění nebo o případný důvod k odvolání. Rampula na tiskové konferenci řekl, že podává trestní oznámení kvůli tomu, že do Grygárkovy pracovny vnikli v noci 17. února dva cizí lidé. Doprovodil je tam prý jeho předchůdce Stanislav Mečl. Incident označil za narušení bezpečnosti vrchního soudu a státního zastupitelství. Podle Mečla vešli do Grygárkovy kanceláře policisté, kteří zde prováděli zákonné úkony. Podle Zemana se Rampula projevil jako "naprostý neprofesionál". Zveřejnil informace o bezpečnostní akci, aniž by vyčkal na závěry šetření nebo vysvětlení od Mečla. Nejvyšší státní zástupce odmítl Rampulův argument o tom, že nemohlo jít o policejní zásah. Tvrzení, že při bezpečnostní akci musí být vždy přítomen dozorový státní zástupce, je prý nepravdivé. Pražský vrchní státní zástupce podle Zemana mohl zmařit vyšetření případu. Nejvyšší státní zástupce se chce nyní s Rampulou sejít a do dvou týdnů věc vyřešit. Rampula uvedl, že se pokoušel s Mečlem spojit a požádat ho o vysvětlení. To však Mečl odmítl. Šéf pražských žalobců prý žádal o vysvětlení také Zemana, který mu však také neodpověděl. Nejvyšší státní zástupce podle svých slov s Rampulou ve středu hovořil, ten mu však pouze sdělil, že mu zasílá dopis vztahující se k Mečlovi. Zeman zatím neměl možnost se s ním seznámit. ČRo 24.2.2012

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+5 #2 Novák 2012-02-29 19:32
Tatínek komunista mi nestačí! Kde kdy a jak dlouho studoval JUDr. JUDr. Mgr. Rampula, co dělal před 2009 a proč nikde není životopis?

Akademický rok vypsání: 2009/2010
Typ práce: rigorózn í práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra trestního práva (22-KTP)
Vedoucí / školitel: JUDr. Mgr. Jana Navrátilová Ph.D.

Řešitel: JUDr. Vlastimil Rampula - zadáno a potvrzeno stud. odd.

Datum zadání: 04.12.2009
Datum a čas obhajoby: 25.03 .2010 00:00:00
Datum odevzdání tištěné podoby: 04.12.2009
Datum proběhlé obhajoby: 25.03 .2010
Oponenti: Doc. JUDr. Tomáš Gřivna Ph.D.

Příjmení: Rampula
Jméno: Vlastimil

Studijní program:
Studijní obor: právo
Ročník: 1
Fakulta: Právnická fakulta
Studium: ukončeno (2009/2010)
Studentské práce: Veřejná žaloba

Univerzita Karlova v Praze | Informační systém UK
2009 je Rampula Mgr. :
Doc. VRCHNÍ STÁTNÍ ZASTUPITELSTVÍ V PRAZE
portal.justice.cz/nsz/soubor.aspx?id=81777
Formát souboru: Microsoft Word - Rychlé zobrazení
Mgr. Vlastimil Rampula, vrchní státní zástupce v Praze
portal.justice.cz/nsz/soubor.aspx?id=81777

cd.yph.cz/.../...
Mgr. Vlastimil Rampula
organizoval nerespektování práv obviněných i poškozených, zaštiťoval prolomení obchodního tajemství a předal soudu žalobu na zástupce poškozených a oznamovatele zločinného spolčení, když ignoruje spáchání jinými osobami v jiné době a absenci účetnictví
+10 #1 Jiří Kraus 2012-02-27 14:18
Jablko nikdy nepadá daleko od stromu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)