Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Janousek vlajkaBez účasti veřejnoprávních médií, jediného politika a jediné známé osobnosti veřejného života, se sešloJanousek vsichni 301013 skvělé společenství občanů, aby uctilo památku velkého Čechoslováka, který je stále skandálně zapomínán. Jak může znát naše mládež naše hrdiny, být na ně hrdá a mít je za příklad?! Přikládám všechny projevy, video z pietního aktu, fotografie a videorozhovor s Bc. Mahulenou Křenkovou z příbuzenstva maršála Karla Janouška. Bylo mi ctí poslat švédské hudební skupině SABATON fotografie z pietního aktu, které si velmi přála. Natočí podobné video i čeští muzikanti o maršálu Karlu Janouškovi, nebo Pavlu Wonkovi? Jednu známou jsem oslovil, bojí se, troufá si jen na všeobecné téma. Věřím, že se přesto alespoň jedna statečná najde, nebo se budeme bát brzy zase všichni a čekat, kdo za nás svobodu vybojuje, abychom mohli opět „slavit“. To nám vždy šlo…

Pietní deska se nachází na začátku Kosárkova nábřeží, nedaleko úřadu vlády ČR, kousek od stanice Metra Malostranská, hned u Vltavy. Samozřejmě, že jsme zazpívali Československou státní hymnu. Maršál Karel Janoušek byl Čechoslovák, žil, bojoval a trpěl za Československo!

 

Příspěvek k oslavám československého hrdiny

RNDr Air Marshall Karel Janoušek

30. 10. 1893, Přerov, Austro-Hungarian Empire - 27. 10. 1971, Prague, Czechoslovakia

Janousek projevy 301013Třicátého října 2013 tomu bude 120 let, co se v Přerově narodil chlapec, který se měl stát chloubouJanousek vlajka I 301013 Československa a českého národa. Jeho jméno je Karel Janoušek, jediný občan našeho státu, kterému byla přiznána vysoká britská uznání – řád Knight Commander of the Honourable Order of the Bath – a jemuž Jeho Veličenstvo král Jiří VI. propůjčil hodnost Air Vice Marshal a v květnu 1945 pak i Air Marshal.

Když padla Francie, podařilo se mu v červnu 1940 odplout do Anglie, kde ihned začal s organizací československého letectva v rámci válečných operací královských vzdušných sil – Royal Air Force. Odvaha a cílevědomá práce tohoto letce v boji proti temným silám druhé světové války se doma dočkaly jen zcela krátkého uznání po návratu do vlasti v roce 1945. Po únorovém puči roku 1948 se jeho osud proměnil v jednu z nejčernějších kapitol, které jsou spojeny s nástupem komunistického režimu. Vyhozen z armády, odsouzen k mnoha letům nejtvrdšího vězení spolu s fyzickým mučením, týráním a ponižováním, to byla zvrhlá odplata za hrdinství projevené v boji za přežití demokratického světa. Úplné rehabilitace se nikdy ani nedožil – zemřel v roce 1971 v Praze.

Janousek vlajka II 301013Na toto velké téma byla napsána řada knih, neboť československé skvadrony vstoupily spolu se svýmJanousek skupina 301013 velitelem Janouškem do světové historie. Je radostné, že sám tento hrdina se stal dokonce heroickou postavou jedné rockové balady, avšak ne doma, v Janouškově vlasti, nýbrž ve zdánlivě odlehlém Švédsku. Zdánlivě odlehlém – protože víra v humanismus, statečnost, čest, daleko překračují hranice států.

Píseň skupiny Sabaton má název Far from the Fame (“Daleko od slávy”) a sklízí jedinečný ohlas. “Po zhlédnutí klipu švédských metalistů, kteří během skladby Far from the Fame mávají naší vlajkou a ústy frontmana kapely Joakima Brodéna zpívají před vyprodanou sportovní halou: Ale pořád si pamatujeme tvé jméno – Karel Janoušek/ oplakáváme den, kdy jsi umřel/ tak buď náš vůdce/ československá pýcho“, jsem i já pocítil nefalšovanou hrdost na to, že jsem byl – a v hloubi duše se stále cítím být – Čechoslovákem,“ píše Jaroslav Šajtar, www.reflex.cz

* * *

http://www.denik.cz/hudba/svedsti-metaliste-natocili-hit-o-janouskovi-v-rodnem-prerove-hrdinu-zna-malokdo.html

* * *

Janousek vojak a dudak 301013Tento neuvěřitelně zvláštní pomník, který zde postavili českému hrdinovi mladí lidé, vybízí k zamyšlení, jestli je možné najít stejné nadšení a zanícení v dnešní době i v zemi, kde se Karel Janoušek narodil a pro kterou spolu s ním tisíce jeho spolubojovníků nasazovalo a ztrácelo statek nejvyšší – vlastní život.

Více detailů o RNDr Air Marshall Karel Janoušek najdete zde.

plk. J. Mihule

Svaz letců České republiky

http://fcafa.wordpress.com/2013/10/28/karel-janousek-remembrance-2013/

* * *

SABATON za našeho jediného maršála letectva Karla Janouška a výzva Věry Čáslavské!

* * *

Jak uboze málo je na české Wikipedii, proč asi?!

 

Jan Šinágl, 31.10.2013

 

Janousek Mgr Mahulena Krenkova 301013Janousek Josef Mihule plk letectva 301013Janousek gen Jaroslav Placek 301013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.09 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #3 Jan.Herna,Th.Dipl. 2013-11-11 15:59
Jméno pana maršála RNDr. Karla Janouška nese Vojenské centrum leteckého maršála armádního generála RNDr. Karla Janouška na zámku v Jemnici na Vysočině, kde ho také s úctou ve vojenském muzeu připomínáme (to je ta zelená vlajka na fotografiích z oslavy, za kterou stojí generální převor Mezinárodní nevládní organizace Řád Křižovníci s červeným srdcem - Cyriaci, která toto vojenské centrum buduje.
Ostatně pan letecký maršál k Vysočině patří, jeho vysokoškolská práce, která dovršila jeho studium v červnu 1939 udělením RNDr, nese totiž jméno: "Geografie Vysočiny". Pro tento titul se pan generál dostavil v československé uniformě. Byl členem Obrany národa. S titulem leteckého podmaršála obdržel šlechtický titul, který se jinak cizincům neuděloval. Obě vysoké hodnosti mu udělil anglický král.
Jeho činnost lze plným právem nazvat vlastenectví a hrdinství.
-3 #2 LOUKA 2013-11-02 09:47
DOBRÝ DEN PANE "POLITICKÝ"VĚZN I /BEZDĚKU, NEBO HUČÍNE? / NEZNÁM V ČR OSOBU, KTERÁ PRO HUČÍNA, HORVÁTA A DALŠÍ UDĚLALA VÍCE JAKO J. ŠINÁGL! V POSLEDNÍ DOBĚ /23.10.2013./ MĚ VYRAZILA DECH INFORMACE KAMARÁDA JEDNOHO Z OBHÁJCŮ HUČÍNA cituji: HUČÍN JE PODRAZÁK, ALE DOBŘE A VČAS PLATIL! JÁ NA TO--ZE SVÉHO? NE Z PENĚZ AGENTA STB K. ZEJDY A Z MAŠÍNOVÉ-NEMÁM CO DODAT – Ž. LOUKOTA VYŠKOV TEL. 775425270
prerovskenoviny.eu/.../...
+4 #1 Bývalý vězeň 2013-11-01 10:38
Jak jsem se dozvěděl, tak političtí vězni v Přerově vybudovali spolu s dalšími Karlovi Janouškovi a Vodičkovi pomník a každý rok organizují pietní shromáždění. Ovšem všehoschopný a profláknutý Jan Šinágl těmito články pouze odvádí pozornost od konfidenta STB a komunisty A.Babiše, kterému dělá pinče. Opravdu odporné.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)