Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pomnik RAFHřbitov pro cizince - 119. výročí narození Otakara Batličky…Batlička Otakar

Místo pro pomník RAF by mělo odpovídat velikosti, hrdinství a oběti našich pilotů! Magistrátem nabízený Vítkov by byl jejich další urážkou a naší hanbou. Na Vítkov se přijdou postavit jednou za rok do pozoru jen vojáci. Česká, komunisty po generace degradovaná statečnost, by měla být na celoročně navštěvovaném místě, nejlépe na místě bývalého pomníku Stalina. Takový pomník potřebuje prostor, stejně jako jej potřebovala letadla pilotů RAF. Na Vítkově by to byla jen nedůstojná, uzavřená „klec“, pokračování hanobení jejich památky, odkazu a další ukázka naší malosti, nechutě a nevůle slavit ty, jimž podobní mají ve svých rodných zemí desítky pomníků!

Socha Tarase Ševčenka na velmi exponovaném Náměstí Kinských se povolila „přes noc“, před návštěvou ukrajinského presidenta Juščenka (Pomník Miladě Horákové, která bydlela poblíž, tam dovolen nebyl!) Asi bude muset přijet anglická královna Alžběta, ale ta zřejmě nemá tu správnou „východní“ váhu, která se se „západní“ stále nemá zrovna moc v lásce…

Na skvělé místo na Klárově dostal povolení pouze masový vrah Josef Stalin. Milada Horáková už byla „uklizena“ na méně viditelné a exponované místo, byť na dohled před Vrchním soudem v Praze, který ji poslal na smrt. I socha Churchilla byla uklizena dozadu do parku a kolem nasázeny stromy. Původní kámen na který klepala premiérka Thatcherová, stál na chodníku před tramvajemi…

Podívejte se na Hřbitov pro cizince – tak s našimi letci RAF „zatočili“ komunisté! Určitě je nenapadlo, když riskovali své životy, že budou i po 66 letech v Parlamentu a jejich pohrobci blokovat důstojné místo pro uctění jejich památky a statečnosti.

Také připomínám 119 let od narození Otakara Batličky, předchůdce Jaroslava Foglara. Narodil se 12.3.1895. Také by si zasloužil pomník. Z jeho knihy Příběhy odvahy a statečnosti čtu dětem na našem Letním táboře v Paskolesích už roky s velkým úspěchem. Rodiče mi volají, co dětem čtu, že o tom pořád mluví? Knihu by rádi koupili, ale Batličku seženete už zase jen v antikvariátech… Skutečné řešení problémů naší země začíná u kvalitního vzdělání a výchovy, ke kterému patří i kultura a osobní příklad.

 

Jan Šinágl, 13.3.2014

 

Martin Luther King: „Náš život končí v den, kdy mlčíme o věcích, které jsou důležité...“

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (7 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Aleš Fára 2014-04-11 10:21
Pomníku dají důstojnost lidé, kteří si vzpokenou na statečné čechoslováky, poláky a všechny evropany. Co se postavili zlu, i kdyby stál v horní dolní. Jistě, že na slávu a pomníky nemysleli a nelitovali ani v kriminálech.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)