Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ricar MarekTak jako se Mistr Jan Hus nechal upálit ve jménu pravdy, trpí ve jménu spravedlnosti ing. Ricar Karelarch. Marek Řičář! – Trpěl i jeho děda Karel Řičář, poslanec Parlamentu první republiky. Dostal od komunistů 10 let kriminálu!

Dnes je tomu už rok, co byl ing. arch. Marek Řičář dne 19.2.2014 zatčen na základě mezinárodního zatykače v Rakousku. Na rakousko-české hranici byl rakouskou policií české policii předán dne 2.5.2014. Nevinný člověk má za sebou rok ze sedmiletého vězení. Obávám se, že místo něho by mělo být mnohem spíše ve vězení nemálo osob z řad českých politiků, české justice a policie. Je to výpovědí o stavu naší společnosti, která toto bezpráví umožňuje, dopustí a bez odporu toleruje. Děkuji 686 signatářům petice na podporu pana Řičáře. Věřím, že by podepsaly statisíce, kdyby veřejnoprávní média nemlčela a pravdivě o této české „watergate“ informovala. Tato ostudná kauza se týká nás všech. Nechť je tento článek brán jako další výzva k připomenutí a výzvou k pomoci a aktivitě na podporu nevinného člověka, kterému jde stále o život!

Oslovujte své poslance a senátory, ať nejen slovy dokáží, že jsou vašimi skutečnými zástupci, ne mluvkami a zbabělci. Tato kauza je i černým svědomím nás všech, naší země. Pan Řičář a jeho rodina trpí za nás. Stát se signatářem je to nejmenší, jak mu můžeme poděkovat a pomoci. Bude-li více podpisů, mohu o to silněji oslovit odpovědné orgány Parlamentu, české justice a mezinárodní instituce, zabývajícími se lidskými právy. Prosím o šíření petice. Děkuji všem i jménem těžce zkoušené rodiny. Připojuji několik zásadních informací a nadčasový citát Alexandra Solženicina! Tak jako se Mistr Jan Hus nechal upálit ve jménu pravdy, trpí ve jménu spravedlnosti ing. arch. Marek Řičář!

Státní zástupce Boris Havel

  • Kauzu Budišov rozkouskoval a nechal zamést
  • Protizákonně přebral případ a od začátku pracoval na jeho likvidaci
  • Za pomoci ÚOKFK vykonstruoval obvinění a proces
  • Jeho bývalá asistentka přešla do kanceláře, kde pracovala advokátka pana Řičáře
  • Vykonstruoval stejným způsobem další kauzu, která měla pojistit trest, pan Řičář byl odsouzen v nepřítomnosti, advokátka se už k NS nedovolávala, protože rodina už nebyla schopna dále platit
  • Stížnost k NSZ pro nepříslušnost státního zástupce odmítnul stážista Fiala
  • Havel se „stará“ o likvidaci pana Řičáře nepřetržitě u všech instancí od roku 2007
  • Dnes je sám jako stážista u NSZ, mohl se vyjadřovat k Ústavní stížnosti, která byla poslední možnou obranou soudní cestou v ČR

Věra Jourová

  • V roce 2006 přiznala, že na pokyn Paroubka či jiných manipulovala s dotacemi
  • Konzultovala Bono Publico od svého působení na kraji Vysočina
  • Později vše popřela
  • Dcera paní Markové Anna, studovala na gymnáziu ve Francii s dalšími 4 studenty z Česka, jedna z nich byla neteř V. Jourové, ta podepsala Petici
  • Po absolvování práv nastupuje Mag. Jourová jako koncipientka do stejné právní kanceláře, kde pracovala tehdejší právní zástupkyně pana Řičáře
  • Dnes je eurokomisařka a uznávaná bojovnice proti korupci, původem z Třebíče na Vysočině

Tomáš Martinec

  • Řídil ÚOKFK v době, kdy tento útvar ve spolupráci se státním zástupcem Borisem Havlem vytváří obvinění na pana Řičáře
  • Je v příbuzenském vztahu se Z. Doleželem
  • Je z Vysočiny, kde začínal

Policistka Knappová

  • Odmítla vyšetřovat starostu Péťu a spol. v roce 2005

Zdeněk Doležel

  • Žije na Vysočině
  • Provařený v několika kauzách jak známe z médií (vyplazoval jazyk na kamery)
  • Byl sledován ÚOOZ jako iniciátor přípravy vraždy plk. Jána Kubiceho
  • Měl vazby na ÚOKFK
  • Měl materiály o Bublanovi, ten je taky z Vysočiny
  • Psychopat vytvářející si image mafiána a bosse, šifrovaná řeč, konspirační byt, neviditelný až na kauzy,ve kterých figuroval, se o něm nic nedá zjistit

Policistka Danielová

  • Doleželova spojka v ÚOKFK
  • Bydlela nedaleko Doležela

Je třeba probudit občanskou aktivitu, která by pomohla oživit tradiční českou pohodlnost, která by osobními příklady změnila zatuchlost české reprezentace na všech úrovních správy země a proměňovala ji v samostatné, sebevědomě a odpovědné jedince, kteří pracují odvážně a plně pro blaho naší země, ostatních občanů Evropy a světa. Jinak se může stát, že tu nebude brzy nikdo, kdo by pomohl, když budeme sami oběťmi bezpráví a nespravedlnosti! Jedná se o nemravné jednání bezcharakterních, všehoschopných lidí, myslících jen na své osobní zájmy a prospěch, která potom oprávněně budí dojem zločinných spolčení. Jsou jen logickým následkem nemravnosti a pasivity občanské společnosti!

Alexandr Solženicin: „Začneš-li obhajovat svou lež, musíš lhát znovu a těch lží přibývá. Ty musíš časem obhájit mnoho lží a tvá původní lež tě pohltí.“ „Jediné slovo pravdy vyváží celý svět,“

Je to i životní krédo Mistra Jana Husa, které je v roce 600.výročí jeho upálení zároveň výzvou k životu v Pravdě nám všem!

 

Jan Šinágl, 19.2.2015

* * *

Jaroslava Marková s dcerou Marií děkují za podporu a pomoc manželovi a tátovi

 

 

P.S.

Dnes jsem se zúčastnil slavnostního otevření Prague Civil Society Center v Praze. Jak symbolické, přesně na den zatčení pana Řičáře. Bylo záměrně utajeno kvůli reálnému nebezpečí ze strany proruských stoupenců a provokatérů. Podařilo se, skvělá debata, za účasti velvyslankyně Švédska a velvyslance USA. České politiky jsem nezaregistroval, vyjma končícího velvyslance ČR v USA Gandaloviče. Po šesti hodinách bylo zakončeno naprosto skvělým vystoupením ruského kytaristy a houslistky. Obsah jejich písní připomínal texty Kryla Kryla. Jsou velmi aktuální i pro nás a silně připomínají dobu před listopadem 89. Celý koncert jsem zaznamenal na video, byl nezapomenutelný, varující a motivující. Uveřejním v neděli 22.února, v den shromáždění za oběti Majdanu od 14:00 hod. u pomníku sv. Václava v Praze. Poté se přesuneme na Olšanský hřbitov, kde bude uctěna památka u obětí hladomoru na Ukrajině u jejich pomníku. Je to také rok, kdy proruské spolky v ČR odhalily pomník sovětským okupantům z roku 1968. Kdyby koncert vysílala celoplošně ruská TV, Putin by asi dlouho nevydržel u moci. Kdyby ho vysílala ČT, měla by drtivá většina lidí jasno co se v Rusku děje a o co se jedná na Ukrajině! J.Š.  

* * *

P.S.

Eurokomisařka Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov. Zproštěna pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny.

* * *

#126

2016-01-14 15:11

Velice dobře jsem znal hlavního aktéra Peťu, byla to nejhorší zrůda, jakou jsem poznal. Posílat Ukrajince na podnikatele bylo jeho hobby. A o té eurokurvě je lépe ani nemluvit.

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spáchané. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

Bratranec ing. arch. Marka Řičáře jmenován Papežem novým plzeňským biskupem

Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

J.Š.23.2.2016

* * *

Čeští úředníci podřízení Věře Jourové šidí Evropskou unii a nechali se chytit

Komisařka Jourová zase hájila Brauna, kterému europoslanci zazlívají, že porušil evropské předpisy, když před třemi lety v roli náměstka ministra pro místní rozvoj spolurozhodoval o zřejmě zmanipulované zakázce na monitorovací systém pro eurodotace na léta 2014-2020 … http://echo24.cz/a/isz2v/cesti-urednici-sidi-evropskou-unii-a-nechali-se-chytit ... Třem vysokým českým úředníkům z Bruselu hrozí neslavný návrat do Prahy. Během sporů o dostavbu českých dálnic se zřejmě dostali do střetu zájmů, který může donutit k rezignaci dokonce dvě eurokomisařky, Češku Věru Jourovou a Rumunku Corinu Cretuovou. Na nebezpečí upozornil jeden z e-mailů, které našli hackeři z White Media v korespondenci premiéra Bohuslava Sobotky. … Odeslal ho druhého prosince zastupující šéf kabinetu komisařky Jourové Daniel Braun náměstkovi ministra životního prostředí a bývalému manažerovi Lovochemie Vladislavu Smržovi. … Na závěr zprávy doporučuje, že je třeba s Evropskou komisí jednat zvlášť o každém projektu, v první řadě o těch, které nevyvolávají vážnější spory. Potom je Evropská komise „schválí s dalším přimhouřením očí“. Řád zaměstnance Evropské unie 11.čl. nařizuje: „Úředník plní své služební povinnosti a řídí se výhradně zájmy Unie. Nežádá ani nepřijímá pokyny žádné vlády, orgánu, organizace nebo osoby mimo jeho orgán.“ Braunův e-mail je dokladem, že Nejdl, Miko i sám Braun služební řád porušili. … Očekávaný skandál úředníků Nejdla a Brauna může ohrozit i jejich komisařky. Na oba české byrokraty se už dotazoval dopis kontrolního výboru europarlamentu odeslaný komisařce Cretuové loni v prosinci.

Tolik citace ze článku. Skutečná, nezávislá eurokomisařka, hájící zájmy EU, by musela okamžitě těmto třem svým českým podřízeným euroúředníkům dát výpověď a sama iniciovat vyšetřování a jejich potrestání. Věra Jourová se tak pokouší opět zakrývat svoji minulost. Takto neomluvitelně jedná jen člověk se špatným svědomím. Článek byl zveřejněn 4.2.2016. Dodnes veřejnoprávní média České republiky, včetně bulvárních, mlčí?!

J.Š.25.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #1 Martin Donda 2015-02-19 16:08
Ještě bych pro úplnost uvedl, že tento rok uplyne 65 let od smrti mučedníka komunismu. Konkrétně 25. února si České země připomenou výročí umučení pátera Josefa Toufara komunistickou StB. P.S. Panu Řičářovi přeji Boží požehnání.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)