Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Nejedly 19.11.2020Mravní „výkvět“ země, kterému je osud země zcela lhostejný. Používají a využívají zemi jako nástroj pro své osobní ambice a  obohacení.LN ON O dopisu 23.11.2020

Zeman nejnověji útočí na ředitele BIS Koudelku - předal premiérovi „usvědčující“ materiály, dodané dřívějším zaměstnancem BIS Jiřím Romem. Ten má dost důvodů nenávidět svého bývalého nadřízeného. Odměna ho neminula – stal se zaměstnancem Hradu, resp. dalším hradním slouhou. Těžko bude trestně stíhán za zřejmé vyzrazení utajovaných informací. Zeman potřebuje mít poslušné i generály. To by bylo, aby si někdo dovolil dělat co si prezident nepřeje a co je v zájmu země a její bezpečnosti.

Kancléř Mynář dostal pokutu za přestavbu své vily bez stavebního povolení, chybu uznal, omluvil se a zaplatil pokutu. Neví už kolik to bylo, ale max. částka 2 miliony korun to prý nebyla?!  Jeho manželka Alexandra Mynářová  ho na „hradních vlnách“ ČRO úspěšně doplňuje

Zdá se, že skutečným pánem Hradu je „úředník a poradce“ Nejedlý, bez bezpečnostní prověrky, majitel diplomatického pasu o čemž se nediplomatům může jen snít. Není divu, že je měla po příletu do Moskvy oba jednou vyzvednout čestná kolona vozidel jako státníky. Dukovany mají svoji cenu!

* * *

Poradce prezidenta Nejedlý poletí jednat do Ruska. Cestu zajišťuje přímo ruská vicepremiérka krátce potom, co premiér Babiš překvapivě odsunul dostavbu Dukovan. Chce ji získat Rosatom silně tlačený Hradem. 

Piráti vyzvali ministra zahraničí, aby odebral diplomatický pas prezidentovu poradci Martinu Nejedlému, který se chystá do Moskvy. Nelíbí se jim ani fakt, že prezidentská kancelář mu na cestu pronajala soukromé letadlo. Aktuálně k tématu.

* * *

Bývalý prezident Klaus, nositel Puškinovy zlaté medaile, udělené a osobně mu předané Putinem, odmítl na veřejnosti nosit roušku. Světe div se – pokutu na místě nedostal jako běžný občan, zato věc byla předána správnímu orgánu, kde může dostat až dvoumilionovou pokutu. Veřejnost bude s napětím očekávat výsledek, pokud vůbec nějaký bude? Jeho účelovou, zločinnou amnestii, nemusím snad připomínat.

Postará se Hrad o další, novodobou Bílou Horu? Pokud bude země mlčet, nic mu v tom bránit nebude. Zločiny se děly už na počátku vzniku naší země. Jakoby se toto zločinné stigma táhlo našimi dějinami, kdy se ho nemůžeme zbavit.

Pro většinu lidí se stalo přirozeným přežívat nepoctivě. Toho se budeme těžko zbavovat, budou-li na odpovědných místech i nadále lidé, pro které je nepoctivost zcela normální.

Ondřej Neff to vystihl přesně: „Svoboda je na Západě vnímána jako cíl, kdežto v Rusku a Číně je to odjakživa terč. Proto vnímám Rusko a Čínu jako nebezpečí a rozhodně varuji před podvolením se jim.“   

 

Jan Šinágl

23. 11. 2020

* * *

Pozdrav soudruha poslance Grospiče k 17. listopadu!

Najde se alespoň jeden statečný poslanec a senátor k aktivaci č. 66?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.09 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #6 Jan Šinagl 2020-12-11 10:38
POZOR!

Dojde-li v parlamentě k hlasování ohledně Dukovan před volbami bude to opět hlasování anonymní a Rusové získají Dukovany.

Mělo by to být hlasování veřejné, kdy za každým hlasem by bylo jméno poslance.

Obávám se, že k němu dojde již nyní, kdy mají komunisté v pravicových stranách ještě svoje lidi. Jsou si vědomi, že po volbách noví poslanci by Rusy a Číňany mohli odmítnout mezi přihlášené soutěžící státy jak neustále upozorňuje BIS na chování Rusů a Číňanů.

Podobně v roce 1948 došlo v ČSR ke komunistickému puči, protože komunisté věděli, že v příštích volbách už by nedostali většinu jako v roce 1946.

Dojde-li k popsané situaci hrozí nejen Česku, ale i v EU pozvolný rozklad v evropském parlamentě, kdy budou mít Rusové pozvolnou infiltrací, podobně jako mají nyní v českém parlamentě v pravicových stranách, falešné hráče.

Ke hlasování by nyní nemělo dojít a už vůbec ne k hlasování tajnému, anonymnímu.

K.Mrzílek.
-2 #5 Jan Šinagl 2020-11-30 13:30
Zeman chce po BIS jména ruských špionů. Z tajných informací dělá věc veřejnou! Ohrožuje tak spolupráci BIS se západnímu službami. Nejedlý jedná v Kremlu bez účasti českého velvyslance. To už není prezident země, ale rezident ruské rozvědky, český Quisling. Co na to "demokratický" parlament? Prázdná slova a nekonání jako obvykle.

seznamzpravy.cz/.../...
-1 #4 Jan Šinagl 2020-11-29 12:11
Chapeme to spravne, ze u zadne ze schuzek Martina Nejedleho v Moskve nebyl pritomny nikdo z velvyslanectvi? “Ano,” odpovedel Týdeník Respekt a Aktuálně.cz velvyslanec v Moskve Vitezslav Pivonka. Takze to shrnme: Hrad obesel vladu a diplomacii a pan Nejedly jednal tajne, aby nikdo nemohl zjistit o cem. Jedine, co se o schuzkach Martina Nejedleho v Rusku dozvime tak bude, co o nich bude chtit rici on sam. Cili nic.

FB Ondřej Kundra, 28.11.2020
-1 #3 Jan Šinagl 2020-11-28 13:48
"Dokud se nezbavíme lží, tradice starověkého vzteku, dokud se neponoříme, nebudeme křičet: Kam nás to zavedlo?! Zatím kající slovo padlá prsa nevydechnou, budeme muset pořád dokola, holop tahání popruhů."

Bulat Okudzhava
-2 #2 Jan Šinagl 2020-11-28 13:44
To vzdělané a bezcharakterní individuum na Hradě českých králů kazí Čechům pověst, vážnost a úctu všude, kde se o něm dozví.

K. Mrzílek
-4 #1 Jan Šinagl 2020-11-27 10:21
Nemáme šaška ani krále, aby mu našeptával.

Petříček nemá možnost odebrat diplomatický pas. Letí-li Nejedlý soukromým letadlem do Kremlu, děje se něco závažného. Otázka je na základě čeho a proč? Petříček se vyjádřil, že bude podporovat BIS, dle jakéhokoliv jejího vyjádření. Koudelku se bude Zeman snažit vyšachovat, aby tam dal svého muže, který vše zakalí. Drábová se nechce montovat do politiky. Vyjádřila se, že ruský plán výstavby je velmi dobrý, ale Rusové jsou nespolehliví. Už minule museli mnoho práce udělat za ně Češi. BIS ví, že o Dukovany jde až za druhé, za prvé je využít infiltrace tajných služeb do Česka, ovládnout politiku zdejší establishment a vytvořit tak maligní struktury do ostatních států Evropy. Jsme v centru Evropy proto je to velmi vážné. Rusnok dusí Euro, Zeman podporuje Putina, a veřejnost má co jíst, což byl záměr, aby se lidé nebouřili a ostatní jim bylo jedno. Obávám se, že než budou volby, že může vzniknout úřednická vláda, která na základě zveličení malicherných problémů udělá "pořádek" podle východního stylu. A Češi nejsou Bělorusové, aby se do toho obuli. Bude spousta zábavy, odvážné frivolnosti, aby občané měli pocit svobody.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)