Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Chaloupkova Jana 3.11.2020Aktualizováno 20.1.2021: Bývalý velvyslanec Slovinska v ČR odhaluje trestuhodnou nečinnost MZV ČR a státního tajemníka Staška, ve věci diplomatického skandálu na velvyslanectví ČR v Maroku

Jak dlouho ještě bude diplomatický skandál utajován před veřejností?!

***

Dne 24.11.2020 zveřejnily webové stránky MZV ČR tento článek (bez uvedení autora) s názvem „Vnitřní kontrola na ZÚ Rabat neodhalila pochybení při vydávání víz“.  Alibistický, neuvěřitelný, plný Lorenc Viktorprokazatelných lží. Proč tedy byla konzulka Jana Chaloupková odvolána, když bylo podle Inspekce MZV vše v pořádku?!

Na videu níže si můžete poslechnout svědectví bývalého velvyslance Slovinska v ČR pana Damjana Prelovšeka s názvem „O vízové korupci s bývalým velvyslancem Damjanem Prelovšekem“ - doporučuji hlavně pasáž od 12 do 25 minuty!

Skoro 20 tajných nahrávek obdržela  PČR od pana Prelovšeka,  včetně jeho písemného vyjádření  – a IMZV má jasno?! Za celý rok od nahlášení nikdo od PČR pana Prelovšeka ani paní Janu Chaloupkovou  nekontaktoval?! Slovinské MZV obdrželo stejný materiál. Slovinsko má také problém s Marokánci (v ilegální migraci jsou na druhém místě). Slovinský konzul a známí pana Prelovšeka mu doporučili, aby se raději na území ČR moc nezdržoval. Chce bývalé konzulce ČR v Maroku pomoci. Je to nehoráznost, mobbingu byla v Maroku vystavena takřka každý den, dodnes je šikanovaná.

Po roce byla odvolána (ze čtyř). Nechtěla podepsat víza lidem, kteří na něj neměli dle předpisů nárok. Hlásila vše obratem na MZV, vládě, státnímu tajemníkovi Staškovi a dalším. Státní tajemník odpověděl panu Přelovšekovi na závažné informace pouze „děkuji“, místo aby urychleně konal v rámci svých pravomocí a odpovědnosti. Dva dni před odletem konzulku dokonce vyhodili z jejího služebního bytu doslova na ulici! 

Pan Prelovšek pomáhá své kamarádce, aby mohla být očištěna, jako zřejmě jediné poctivé reprezentantce naší země na velvyslanectví ČR v Maroku.

 

TV Seznam: „Stíny nad vízy z Maroka“ – stále s velkými otazníky?!

Na TV Seznam tyto fakta prezentovány nebyly. Věřme, že budou následovat další díly, jak Josef Klíma slíbil na konci pořadu.

Cituji z článku MZV:

Od února 2018 do července 2019 bylo přijato cca 1000 žádostí o schengenská víza, z toho pouze v sedmi z nich figurovalo jméno A. Bahaddou. Pět z nich bylo zamítnuto. Kontrola náhodně vybraného vzorku dalších přibližně 100 žádostí o schengenská víza neodhalila žádné neregulérní vydávání. Nebyl tak zjištěn trend zneužívání víz nebo korupční jednání ve vízovém procesu.

Pan  Bahdou tedy žádal o 7 viz, ale v rozhovoru pro TV Seznam tvrdil, že o žádné nežádal?! Tedy někdo lže? To není normální. Víza se nezprostředkovávají. Dle Vízového schengenského kodexu žádá každý žadatel sám za sebe! Pokud je prostředník, je to podezřele a něco to naznačuje. V reportáži nebyla žádná zmínka o konkrétním obchodu s vízy pana  Bahdoua.

Opatrnost moderátora je pochopitelná, opakovaně připomíná, že nic neporušuje. Není to profesionál. I tak díky za odvahu. Že v pozadí mohou být i obchod s lidmi, drogami, zbraněmi a nepřímá podpora terorismu, nelze vůbec vyloučit.  

ČT mlčí, přitom je informována. Je to téma „jako hrom“ pro Reportéry ČT, aby naplnili službu veřejnosti, zvláště dnes, kdy je podrobena oprávněné kritice.

Video bylo natočeno 17.10.2020. Mezitím se událo mnoho závažných věcí. Věřme, že pan Prelovšek se opět přihlásí o slovo.

 

Jan Šinágl, 30.11.2020

* * *

Rudé bratrstvo: Připravují Zeman, Klaus, Mynář a Nejedlý opakování roku 1948?

Najde se alespoň jeden statečný poslanec a senátor k aktivaci č. 66?!

* * *

Schengen Member States Have Different Visa-Issuing Practices Despite Common Regulatory Framework, Report Highlights

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.36 (14 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)