Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Filip Cap 2019Cap Filip Vicemistri

Aktualizováno: článek převzal Berounský deník (13.1.2022) - Dopisy redakci LN dva odstavce (17.1.2022) - Článek slíbil převzít, ve zkrácené verzi, i měsíčník hořovický „Měšťan“. Nakonec neotiskl z důvodů, že se „nejedná o záležitost města Hořovice“, jak mi bylo sděleno v telefonním rozhovoru na můj dotaz, když už se redakce neozvala (17.2.2022)… J.Š.

***

***

… Možná to bude znít zarytému fanouškovi krutě, ale opravdu těmto lidem lze přát, aby případný olympijský zázrak překryl jejich neschopnost?

***

Kvalita českého ledního hokeje klesá každým rokem, přesto o některé nadané a úspěšné mladé hokejisty nejeví vedení reprezentace patřičný zájem, jak by každý rozumný člověk očekával? Před časem se vedení chlubilo, že mladí junioři prohráli s Ruskem "jen" 2:4, ale už neřeklo, že ruští hráči byli o 2-3 roky mladší!

Čeští hokejisté do 20 let nestačili na mistrovství světa na výběr Německa.

Česká hokejová reprezentace do 20 let prohrála na Mistrovství světa v Kanadě i druhý zápas. Tentokrát podlehli čeští hokejisté v Edmontonu Německu 1:2 v prodloužení. Čechy hodně trápila v zápase koncovka. Ze 40 střel na bránu proměnili jen jednu...  (ČRo, 28.12.2021).

Filip Čáp (17 let) byl loni nejlepší střelec švýcarské juniorské ligy, patřící svoji úrovní k nejlepší v Evropě. Do reprezentace ČR pozvánku nedostal? V současnosti hraje za HC Davos ve Švýcarsku.

Byl u rodičů v Praskolesích přes vánoční svátky. Kontaktoval jsem proto i veřejnoprávní ČT s nabídkou natočení reportáže o nadějném hokejistovi jako příklad pro mládež, neměla zájem. Oslovil jsem i CNN Prima NEWS, neměla čas. Více o Filipovi v odkazech níže.

Kdyby dnes existovala Baťa TV, reportáž by byla natočena stejného dne, nemluvě o tom, že by si Filipa našla dávno sama. Práce s mládeží i mimo firmu k tomu patřila a byla základem jejího světového  úspěchu.

MS v ledním hokeji juniorů v Kanadě skončilo předčasně kvůli coronaviru. Čeští hokejisté byli  vyvedeni z letadla společně s ruskými, pro nepřístojné chování „sborné“. Měli stejné mikiny jako Rusové a byli „hozeni do jednoho pytle“. Ruští hráči se chovali velkopansky, mj. popíjeli i alkohol. Letecká společnost omyl uznala, omluvila se české výpravě a zaplatila jí všechny náklady spojené s odložením letu, včetně ubytování. Vedení české reprezentace už oznámilo právní kroky…

Dost ubohé a odpovídající morální úrovni současného vedení českého hokejového svazu. Nedivme se, když Filip Pešán vede hokejový svaz, reprezentaci a má i další funkce – funkcionář, který nemá čas dělat ani jednu funkci pořádně. Osobně jsem přesvědčen, že má na svědomí i předčasnou smrt skvělého trenéra národního týmu Milana Říhy. Byl to srdcař, který dokázal žít s hráči, dát týmu ducha. Pešan ho týmu bere a ničí. Kdo ho sám nemá, nemůže ho vytvářet a předávat.

Stav vedení českého hokeje je jen obrazem, co se děje dole. Selhává-li roky práce s mládeží, nemůžeme se stavu našeho hokeje divit. Mravně nemocná společnost se tak nemůže neprojevit ani v práci s mládeží. Finové pracují s mládeže skvěle a na úrovni finského hokeje je to také za poslední roky vidět.

Základem všeho je výchova, vzdělání, okolí a jednotlivce motivující osobní příklad, který mají šířit média v zájmu celé společnosti a její budoucnosti.

 

Jan Šinágl, 2.1.2022

***

Filip Čáp žije svůj hokejový sen

Filip Čáp: „Mým cílem je zahrát si v národním mužstvu a v NHL.“

Z dětí na našem letním táboře v Praskolesích už vyrostli tři reprezentanti České republiky

Po bronzu v dorostu Rapperswillu se Filip Čáp přestěhuje zřejmě do Davosu

***

Další šance pro Pešána. Svaz stále čeká na zázrak, který si snad fandové ani nepřejí

… Ten Pešán, kterého vedení českého hokeje pověřilo před dvěma a půl lety vedením seniorské reprezentace od sezony 2020/21, přestože měl tehdy ještě platný kontrakt Miloš Říha.

… Ten Pešán, který se na sociálních sítích nebojí kritizovat hráče za neúčast na reprezentačních akcích, ale při přímé konfrontaci během tiskových konferencí či na střídačce působí jako hodný kluk odvedle.

… O jakém zápase si řeknete, že v něm Češi hráli skvěle, že na nich byl vidět čitelný trenérský rukopis? Že na tento výkon dokázali opakovaně navázat?

Možná to bude znít zarytému fanouškovi krutě, ale opravdu těmto lidem lze přát, aby případný olympijský zázrak překryl jejich neschopnost?

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #5 Jan Šinagl 2022-02-12 12:07
Připomínám i kauzu hokejisty Vladimíra Růžičky. Skvělý hokejista, ale mravně zkažený člověk. Ti, co ho dobře znali ví, že v momentě, kdy si rukou hladí čelo a vlasy, „lže jak když tiskne“.

Bývalý starosta Berouna, ministr kultury a mecenáš berounského hokeje MUDr. Jiří Besser, patří také do této kategorie. Kdo chtěl se synem „uspět“ v Berouně, tak měl zaplatit 200.000,-Kč, jinak „ať se jde synek bruslit na rybník“, sdělil mi důvěryhodný zdroj.

Bohatí tatínkové se tak realizují ve svých synech a úroveň českého hokeje podle toho vypadá a dopadá. Nemálo skutečných nadějí českého hokeje tak bruslí na rybníce, pokud je led a ještě neztratily chuť…
-3 #4 Jan Šinagl 2022-02-10 16:56
Za Slovensko nastoupil 17 letý hokejista proti Finsku a dal dvě branky.
-3 #3 Jan Šinagl 2022-02-09 22:50
I hokejisté ČR na ZOH mají „mušku“ jako junioři. 40 střel na branku a 1 gól. Dánové dali ze 4 střel 2 góly! Možná by se sedmnáctiletým Filipem, skvělým střelcem, uspěli nejen junioři, ale i dospělí.

Dobře, že konečně zmizel trapný „comics“ Český lev a byl nahrazen tradičním státním znakem. Kolik asi tato ostuda stála, kdy zřejmě v pozadí stála účast ženského hokejového týmu?

Škoda, že na něm chybí Orlice našich bývalých krajanů, českých Němců, kterou nahradil dvakrát Český lev. V roce 1928, před olympiádou ve Svatém Mořici, došlo konečně k dohodě mezi menšinovým německým svazem a československým o spojení v jeden velký svaz, který celý hokej u nás zaštiťoval. Z Němců se rekrutovalo kolem deseti reprezentantů, z nichž absolutně nejlepší byl obrovitý obránce Wolfgang Dorasil, mezi válkami to byl po Josefu Malečkovi nejlepší československý hokejista...
-3 #2 Jan Šinagl 2022-01-19 10:26
Máme i skvělou fotbalistku Kateřinu Svitkovou, hraje za Bayern Mnichov, ale už ne v reprezentaci. Vedení odpovědělo, že jsou i jiné aspekty hodnocení...

www.efotbal.cz/.../
-4 #1 Jan Šinagl 2022-01-18 17:29
Článek otiskly Dopisy redakci LN (17.1.2022) - dva odstavce. Oceňuji, alespoň tyto dva. Roky mé příspěvky neotiskují, buď s výmluvou, že není místo, nebo bez odpovědi. Škoda, že LN dávají převážně přednost stále stejnému okruhu jmen, kdy články, takto radikálně, jsou málokdy, pokud vůbec, kráceny.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)