Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vladi mir ovic

Cecna plakat 250808Aktualizováno 13.9.2022: Otřesný dokument „Odvrácená strana světa“ vysílán veřejnoprávní ČT jen jednou…?! - „Čečna – konečné řešení“

Síla: "Život, smrt... Sbohem přátelé, třeba se už neuvidíme. Svůj život, to nejdůležitější, obětujeme pro vás, kteří si to čtěte. Buďte šťastní v čase, který máte". Twitter

 

***

Michajlo Djanov„Těch 25 milionů etnických Rusů, kteří se po rozpadu Sovětského svazu ocitli mimo hranice dnešního Ruska, může děkovat Bohu, že měli tolik nezaslouženého štěstí.“ Matěj Rak

Video je z roku 2019. Úsměvné je také video z presentace nového modelu ruského vojenského automobilu, který měl řídit Putin. Nejprve nešly otevřít dveře, generál vytrhl kliku, poté nešel  nastartovat motor...

Kupodivu video už na YouTube není k dispozici – zřejmě by se prozrazovalo vojenské tajemství:-) Vskutku země kde „Včera znamená zítra!“ Nelze vyloučit, že se brzy objeví novodobý gen. Andrej Vlasov. JŠ

 

„Dvorní šašek“ Kremlu Medveděv, Putinovo páže, překvapuje stále více, a nejenom on. Něco v Rusku hodně neklape...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-1 #7 Jan Šinagl 2022-10-09 08:06
„Ruská ilegální stavba se rozpadá a hoří. Důvod je jednoduchý: pokud postavíte něco výbušného, dřív nebo později to vybuchne,“ napsal na Telegramu šéf prezidentské strany Služebník lidu David Arachamija. Narážel tak na to, že Rusko Krymský most postavilo po nezákonné anexi poloostrova, tedy bez souhlasu Ukrajiny, na jejímž území stavba částečně stojí.

seznamzpravy.cz/.../...
-2 #6 Jan Šinagl 2022-09-23 14:33
Rusové ty nacistické zločince vyměnili za saudskou podporu ekonomických aktivit zaměněných na poškození Západu.

Petr Hampl
twitter.com/.../...
-2 #5 Jan Šinagl 2022-09-15 10:00
Ruská tenisová hvězda: Už za svou zemi hrát nebudu, sankce jsou správné. Jsem hrdá na to, že jsem Ruska. A tak to i zůstane. Ale je jasné, že už pod ruskou vlajkou hrát nebudu. Život v kleci nemá smysl, žít v míru sama se sebou je to, na čem záleží.

sport.cz/.../...
-2 #4 Jan Šinagl 2022-09-13 16:13
„My, členové ruských městských zastupitelstev, jsme toho názoru, že jednání prezidenta Vladimira Vladimiroviče Putina škodí budoucnosti Ruska a jeho občanům. Požadujeme odchod Vladimira Putina z funkce prezidenta Ruské federace!“ zní prohlášení, které zveřejnila na twitteru jeho signatářka Xenija Torstrjomová.

Portálu The Insider tato zastupitelka sdělila, že ona a její kolegové chtějí podpořit dřívější podobné prohlášení několika petrohradských zastupitelů z městské části Smolninskoje. Ti minulý týden uvedli, že navrhnou, aby byl Putin kvůli válce obviněn z velezrady. Ve svém prohlášení sdělili, že Putinovo rozhodnutí napadnout Ukrajinu „škodí bezpečnosti Ruska a jeho občanům“, poněvadž ruská armáda přichází o bojeschopné jednotky a „z mladých a práceschopných občanů se stávají invalidé“. Politici také argumentovali, že kvůli „speciální vojenské operaci“, tedy válce na Ukrajině, trpí i ruská ekonomika.

„Nyní je složité se kvůli represím veřejně vyjádřit. Ale vystupovat za odstoupení prezidenta zakázáno není. Proto jsme přijali jen takto lakonický text,“ vysvětlila zastupitelka stručnost nově přijatého prohlášení.

Zdroj: lidovky.cz/.../...
-2 #3 Jan Šinagl 2022-09-07 20:38
Video popírá Putinovu lež. Že prý Rusko nemá v Záporoží vojenskou techniku.

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ve Vladivostoku prohlásil, že v areálu Záporožské jaderné elektrárny není žádné ruské vojenské vybavení. Jaderní inspektoři natočili opak.

seznamzpravy.cz/.../...
-2 #2 Jan Šinagl 2022-09-07 12:06
Putin nabízí plyn výměnou za konec sankcí. Rusko prohrává
Ukazuje se naprosto zřetelně, že sankce, kterým se Kreml vysmíval a které zdejší proruští politici popisovali jako neúčinné, fungují.

Moskevská taktika je naprosto jasná - buď budete v zimě mrznout, nebo zrušíte sankce. Při zmiňované sněmovní debatě jsme slyšeli, že "vláda nic nedělá" a organizátoři na Václaváku kritizovali jak vysoké ceny energií, tak jasný prozápadní kurz Fialovy vlády. Rozuměj kritizovali protiruské sankce, odpor vůči Putinovi a jeho zločinné válce. Žádali krátkodobé smlouvy s Ruskem na dodávky levného plynu a ropy. Žádali kapitulaci.

A buďme ještě o něco přesnější. Požadavek na zrušení sankcí má dva jasné, velmi dobře srozumitelné významy. První: přestanete podporovat Ukrajinu v její obraně proti ruské genocidní válce. Druhý: přestanete dělat Putinovi problémy doma, v Rusku. Neúspěchy jeho armády ve spojení se sankcemi ruskému vládci komplikují pozici před občany i silovými složkami státu. Všimněme si, že Putin zatím nepoužil jaderné zbraně. Proč? Evidentně tuší, že by mu to silové složky nedovolily.

Je dobré si uvědomit, že Rusko plyn a ropu používá nikoli pouze jako běžné obchodní komodity, ale již dlouho jako mocenský nástroj. Velmi srozumitelně to minulý pátek na Twitteru popsala Ruth Deyermondová, britská odborná asistentka na katedře válečných studií King's College London, expertka na ruskou zahraniční a bezpečnostní politiku, americko-ruské vztahy a evropskou bezpečnost.

Úvahu začala aktuálně: "Zdá se, že mnoho (normálních) lidí (ne analytiků) si myslí, že nadcházející zima donutí Spojené království / EU snížit podporu Ukrajině, aby obnovila své energetické vztahy s Ruskem před únorem. To by byla závažná chyba, kterou by vlády měly začít jasněji řešit."

Rusové mají na Ukrajině obrovské problémy, invazi nezvládají, proto se pokoušejí rozbít podporu, jíž se těší prezident Zelenskyj na Západě. Dá se to shrnout do jednoho slova: prohrávají. Je dobré si tento fakt uvědomit, Putin ještě neprohrál, ale prohrává a ví to. Podvolit se jeho tlaku by byla obrovská chyba. EU musí pro všechny své země sehnat plyn jinde. Naše vláda musí za každou cenu zřetelně, výrazně pomoci lidem padajícím kvůli nezaplatitelným energiím a inflaci do krachů. Jinak Putin - nesvoboda, antidemokracie, totalita - začne znovu vyhrávat.

nazory.aktualne.cz/.../...
-2 #1 Jan Šinagl 2022-09-06 18:16
Rusko už prohrálo, povzdechl si někdejší vůdce doněckých separatistů Girkin.

Válka na Ukrajině bude pokračovat až do úplné porážky Ruska, tvrdí bývalý vůdce proruských separatistů a někdejší spojenec prezidenta Vladimira Putina Igor Girkin. Rusko už podle něj ve skutečnosti prohrálo.

„Válka bude pokračovat do úplné porážky Ruska, tak to je. Vlastně už jsme prohráli, zbytek je otázkou času. Čím dřív si to Kreml uvědomí, tím líp,“ uvedl Girkin řečený Strelkov.

Dodal, jaké jsou podle něj nejbližší vyhlídky ruského velení. Kreml prý doufá, že zvýšením aktivity, ostřelováním a útoky zvýší tlak na Ukrajince, kteří by pak přistoupili na podepsání mírové dohody. „To se ale nestane. Je ale zřejmé, že v to mnoho lidí v Kremlu doufá,“ doplnil.

novinky.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)