Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Mapa exekuci CR genocidaNovodobé otroctví, jež má na svědomí prakticky výhradně ODS, barvitě popisuje akademická malířka. Nikde jinde na světě není možné, aby se dluh z několika set korun vyšplhal na desítky, spíše stovky tisíc korun. To, co tady nazývají "milostivým létem" - a tváří se, jak velkoryse to vláda zařídila - je všude jinde samozřejmým, celoročním standardem. 

Pokud něco dlužíte - a dodejme, že to musí být uznatelné, nikoliv zjevně smyšlené nebo uměle vyrobené dluhy - tak to prostě zaplatíte + poplatek exekutorovi, ten je obvykle stále stejný - a hlavně - přijatelný. Nikdo se kvůli jedinému nedoplatku nemůže v žádné civilizované zemi dostat do letitých dluhů, ze kterých není úniku. Akademická malířka z výše uvedeného článku narazila i na další českou specialitu : Totiž že výkon této "spravedlnosti" byl svěřen z větší části naprostým lidským zrůdám, přes které navíc byla zrušena jakákoliv kontrola a které si mohou řádit, jak je v podstatě libo. 

To není výkon spravedlnosti, to je obyčejný justiční terorismus. Vládou trpěný a podporovaný 

Benda - "Dluhy se přece musí platit". Ano - dluhy ano, ne už statisícové provize a všimné exekutorům. To je ryze česká rarita. I dluhy se musí platit tak, aby to dlužníka nezruinovalo a nezbavilo lidské důstojnosti. Co jiného než zbavení důstojnosti pak je vyhodit někoho z jeho domu na ulici pro pár stovek ?? Exekuce samozřejmě spadají do justice. O nich rozhodují soudci, stejně jako o odměnách exekutorů. Od soudců - a jejich lidské a kulturní úrovně - to všechno začíná. 

Dvě zásadní poznámky: 

První: Naše sdružení již před mnoha lety navrhovalo zcela zásadní změny, jež by výkon exekucí jednak zlidštily, jednak dostaly na běžnou civilizovanou úroveň. Připomeňme: Odměna exekutora nesmí přesáhnout 10% vymáhané částky. Abyste viděli, kolik nesmyslných exekucí by jenom tímto opatřením okamžitě padlo. 

Dále: I u exekucí - stejně jako u všech trestných činů - musí existovat promlčecí lhůty. Např. 5 let subjektivní, 10 let objektivní. Po 10-ti letech od vzniku exekučního titulu už prostě žádnou exekuci nelze vymáhat, ani kdyby dotyčný zdědil Hollywood. Není možné dlužníka společensky zlikvidovat na zbytek života - a ještě to přenést na dědice... A zvláště pofiderní a nesmyslné dluhy ze strany státu - tedy obvykle soudů, zdravotních pojišťoven, apod. 

Ostatně: nezadlužený občan = svobodný občan, který platí daně, nevyhýbá se zaměstnání, ani podnikání - a stát na tom v konečném důsledku vydělá mnohem víc.

Druhá poznámka: I kniha knih, tisíciletími ověřená - tedy Bible - hovoří o tom, že sedmým rokem se dluhy promíjejí... 

Doporučoval bych - pokud jí exekutoři odnesli obrazy z celé výstavy - a ona neví, co se s nimi stalo - ať si to nechá zjistit. Případně si sežene znalce, který ty obrazy dodatečně docení - třeba na 100 tisíc každý. A bude následně po exekutorech chtít vyúčtování. Pokud ho nedostane - tak trestní oznámení pro zpronevěru a zneužití pravomoci. Stíhat je zprvu nebudou - ale s pomocí médií lze mnohé.

Originál článku>

P.S.

Autor nechť promine. Zveřejňuji pouze podstatné, věcné, bez emocí a zbytečně expresivních výrazů. JŠ

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)