Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zelenskij a KremlAktualizováno 2.1.2023: „Rok 2023 bude rokem vítězství!“ Z Novoročních přání presidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenskyjho

Aktualizováno 29.12.2022: „Taková neschopnost neexistuje, je to zrada!“ - „Jenže vy to kurva neumíte, ruce vám rostou z prdele a prdel máte místo hlavy. Řeknu to ještě jednou, aby to bylo opravdu jasné. Taková úroveň vojenské neschopnosti prostě neexistuje. Je to obrovská, masivní zrada a systematická příprava na naprosto pekelný masakr během další ukrajinské ofenzívy. Ruská armáda a její velení nemají žádnou šanci uspět. Takhle se to stalo. Takhle. Zavřeli oči, chtěli pozitivní zprávy, mají je. Honili jste si u „Svatého roku 1913“? To zažijete, a pak 1916 a 1917. ŘEKLI JSME VÁM TO STOKRÁT. Carská garda, která by snadno potlačila únorové povstání, byla pohřbena v bažinách kolem Stochodu, a neudělali to „prokletí bolševičtí agitátoři“, ale carští generálové.“

***

Aktualizováno 28.12.2022: Bojovníci. V lidském společenství se poznají už od plenek - Když psal tyhle vzpomínky, bylo mu ale pětašedesát a byl nad věcí. Ovšem ne zas natolik, aby zpochybňoval válčení jakožto muž. Muži se přece nerodí proto, aby pochybovali, ale aby bojovali. - Tihle bojovníci padli v týlu Hordy kdesi u Brjansku. Díky takovýmto hrdinům se ubrání. Další pokolení budou díky jejich statečnosti žít ve svobodné zemi a mluvit svým jazykem…

***

„Zelenskyj je zkur**syn Západu, všechno mu dovolují. Není to jen jejich zkurv**syn, ale také jejich nástroj, jak čelit Ruské federaci,“ řekla mluvčí ruské diplomacie k Zelenského návštěvě ve Washingtonu. Při záběrech Zelenského v Kongresu, kde předával šéfce Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové a viceprezidentce Kamale Harrisové ukrajinskou vlajku s podpisy vojáků, se Solovjov naštval i na své vlastní editory v režii. „Vypněte to video! Copak neumíte číst, co jsem vám napsal?“ osočil je, načež záběry okamžitě zmizely…

***

Z projevu Volodymyra Zelenského v US Kongresu, neustále přerušovaným „standing ovation“.

Ukrajina je inspirací pro celý svět. Ruská tyranie ztratila nad námi kontrolu. Rusové budou mít také šanci být svobodní, jenom když porazí Kreml ve svých myslích. Je to boj, který určuje, v jakém světě budou žít naše děti, jejich děti a jejich vnuci. Tento boj nelze odložit. Válka je propojená, nikdo nemůže stát stranou. Příští rok dojde ke zvratu, kdy ukrajinská odvaha a americká odhodlanost zajistí svobodu lidí, kteří hájí své hodnoty.

Ruská taktika je primitivní, ničí vše co vidí, posílají do války odsouzence a zoufalce. Používají primitivní taktiku, stejnou taktiku, kterou používají proti svobodnému světu. Podobně jako Američané pomohli o Vánocích proti Hitlerovi, tak nyní Ukrajinci bojují proti Putinovi. Ukrajina drží své linie a nikdy se nevzdá. Vaše podpora je zásadní, abychom se dostali k bodu zvratu, abychom zvítězili na bitevním poli. Je to dost? Ne, není! Budu upřímný. Bachnut není bod, který brání jen postupu ruské armádě, ale abychom to mohli dělat dál, potřebujeme další vybavení, abychom mohli změnit trajektorii boje za svobodu. Pokud vaše patrioty zastaví Rusko, tak ukrajinští parioti budou dál bojovat za svobodu.

Když se nemůže Rusko dostat do našich měst dělostřelectvem, snaží se to udělat raketami. Je to politika genocidy. Je otázkou času kdy napadnou další spojence, pokud je nezastavíme – musíme to udělat nyní. Nikdy jsme nežádali, aby američtí vojáci bojovali místo nás. Ukrajinští vojáci umí používat americké tanky a letadla, jsou toho schopni sami. Vaše peníze to není charita, to je investice do globální bezpečnosti a demokracie. Chováme se k této investici tím nezodpovědnějším způsobem.

Můžete urychlit naše vítězství. Ukáže to každému agresorovi, že nikdo nebude úspěšný, pokud naruší národní hranice, pokud bude páchat zvěrstva, pokud se bude snažit uchvátit někoho. Bylo by to naivní čekat mír od Ruska. Rusko je stále otrávené Kremlem. Je naším úkolem dosáhnout míru. Návrhy jsme předložili v deseti bodech, které jsou nutné pro naši bezpečnost v následujících desetiletích. Summit, který by se mohl konat president Biden podpořil. Je důležité, aby americké vedení zůstalo pevné a jednotné. Děkuji vám.

Můžete nám pomoci zastavit tuto nevyprovokovanou válku. Pojďme to udělat. Pojďme se zasadit o to, aby teroristický stát byl pohnán k odpovědnosti, aby kompenzoval veškeré škody.

Dámy a pánové, Američané, během dvou dnů budeme slavit Vánoce, svíčky nebudou svítit kvůli elektřině, ale my si nestěžujeme, nesoudíme, či život je snazší. Vaše situace je výsledkem vašeho boje za nezávislost a vašich vítězství. My Ukrajinci také projdeme naším bojem za nezávislost úspěšně a hrdě. Budeme slavit Vánoce i bez elektřiny. Budeme mít světlo v nás a světlo naší Víry neuhasne. Pokud na nás na Štědrý den zaútočí ruské rakety a drony, budeme ve sklepech, budeme se navzájem objímat a přát si vše nejlepší. Budeme si přát vítězství, jenom vítězství.

Společně s vámi jsme vybudovali silnou Ukrajinu, se silnými lidmi, se silnou armádou. Společně s vámi máme bezpečnostní záruky pro naši zemi a pro celý svět. Porazíme každého, kdo ohrožuje svobodu – i Putina!  

V této vánoční době bych chtěl poděkovat vám všem, děkuji každé americké rodině, která si váží svého domova a přeje stejný domov i ostatním a kteří vyvěšují vlajky. Díky přicházejí od všech, kdo nyní bojují na frontě. To, že zde dnes stojím mi umožňuje vzpomenout presidenta F. D. Roosevelta: „Američané vždy zvítězí až k absolutnímu vítězství.“ A Ukrajinci také zvítězí – absolutně. Vím, že vše závisí na nás a našich ozbrojených silách, ale mnohé závisí na světě a mnoho ve světě závisí na vás.

Včera mi v Bachmutu dali naši hrdinové vlajku, bojovou vlaku těch, kdo brání Ukrajinu a svět za cenu vlastních životů. Požádali mne, abych tuto vlajku přivezl sem do Kongresu USA, do obou komor, protože vaše rozhodnutí mohou zachránit miliony životů. Rozhodněte a kéž tato vlajka zůstává s vámi. Tato vlajka je symbolem našeho vítězství v této válce. Nevzdáváme se, zvítězíme, protože jsme jednotní – Ukrajina, Amerika a celý svobodný svět.

Ještě jednu věc, pokud mohu, děkuji vám  - "Ať Bůh chrání naše ozbrojené síl, ať Bůh chrání USA, veselé Vánoce a šťastný, vítězný Nový rok, Sláva Ukrajině."

Nancy Pelosiová: „Tato vlajka USA vlála dnes nad Kapitolem na počest návštěvy pana presidenta“. President Ukrajiny ji obdržel jako dar.

P.S.

Na tiskové konferenci s presidentem Bidenem reagoval president Ukrajiny na dotaz novináře ohledně raket Patriot s úsměvem: „Ano, potřebujeme je – i ty s delším doletem.“ Následoval aplaus.

President Zelenskyj si umí spočítat nebezpečí, Putin toho není schopen, pouze jednou navštívil vrchní velitel ruské armády svůj gen. štáb hluboko na ruském území. Zelenskyj navštívil zničený Bachmut. Na presidenta Zelenskýho  je ukrajinský voják a lid Ukrajiny hrdý. Za Putina se každý ruský voják a Rus stydí, ten co zná pravdu a nepodléhá zoufalým, plebejským lžím v ruské televize a jaké známe z dob Stalina a totality. Putin se zmohl pouze na natáčení „hrdinských“ videí na zemi, vodě, vzduchu a s „divokými“ zvířaty…  Zachránit nezachránitelné a nezachránitelného, nelze. 

Základní lidské hodnoty jsou neměnitelné, stejně jako přirozenost života, tak jako je nezměnitelná, dokonalá Bachova hudba. Také nedotčeně prochází staletími a připomíná nám kdo jsme a co jsme. JŠ

***

Jak nám „úkáčka“ udělila morální lekci

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #15 Jan Šinagl 2023-01-31 20:56
Deset let za mřížemi až doživotí hrozí třem žákům osmé třídy z města Čechov u Moskvy, které zadržela tajná služba FSB. Ta má podezření, že na zakázku ze sociální sítě spáchali sabotáž na železniční trati mezi Moskvou a Kurskem. Město leží nedaleko hranic s Ukrajinou.

Zdroj: lidovky.cz/.../...
-2 #14 Jan Šinagl 2023-01-31 20:39
Soukromou konverzaci ruských manželů u stolu v restauraci zaslechl další zákazník. Jejich protiválečné výroky ho pobouřily natolik, že na ně zavolal policii. Za „drobné chuligánství“ pár dostal pokutu i několik dní odnětí svobody.

Do restaurace v ruském Krasnodaru v neděli vtrhly policejní složky. Zamířily ke stolu, kde seděl ruský pár s devítiletou dcerou. Muže i ženu srazily k zemi, spoutaly a poté, co je hodinu nechaly ležet na zemi, pár odvedly na policejní stanici, popisují očití svědci.

Dramatickému policejnímu útoku nepředcházely výtržnosti, ale soukromá konverzace, kterou manželský pár vedl během jídla u stolu.

Alexej a Olesja Ovčinnikovovi rozebírali válku na Ukrajině. Oba se k „ruské speciální vojenské operaci“ vyjadřovali nesouhlasně. Jednoho ze zákazníků, který seděl opodál, protiválečné výroky manželů natolik pobouřily, že se rozhodl zavolat na policii.

Ta během chvíle dorazila do restaurace a pár „brutálně“ zatkla, píše server Switzerland Times. Noc museli strávit za mřížemi, zatímco jejich devítiletou dceru svěřili do péče ruských úřadů, poté rodinných příslušníků.

seznamzpravy.cz/.../...
-3 #13 Jan Šinagl 2023-01-12 18:02
V Rusku odsoudili první vojáky v souvislosti s odmítnutím plnit vojenskou službu. Jedná se o první známé oficiální rozsudky nad vojáky, kteří se rozhodli vzdorovat „částečné“ mobilizaci nařízené v září Kremlem.

Podle britského listu The Guardian byl prvním odsouzeným Aleksandr Leškov. Ten se dostal do konfliktu se svým velícím důstojníkem kvůli chabým podmínkám ve výcvikovém táboře. Za kritiku a napadení nadřízeného dostal tento týden u soudu ve městě Odincovo nedaleko Moskvy pět a půl roku v trestanecké kolonii.

Na videu, které se objevilo na videoportálu YouTube 13. listopadu, Leškov se svým velícím důstojníkem plamenně diskutuje, stěžuje si například na špatné vybavení. V jednu chvíli mu dokonce do obličeje foukne kouř z elektronické cigarety a následně ho odstrčí.

V rozhovoru, který poskytl krátce po celém incidentu, argumentoval tím, že velení jeho námitky soustavně ignorovalo.

„Je smutné, že za pravdu musíte trpět,“ prohlásil Leškov v rozhovoru pro ruský deník Moskovskij Komsomolec.

seznamzpravy.cz/.../...
-3 #12 Jan Šinagl 2023-01-08 11:43
Vzpomínáte si, jak jsme se skládali
@Team4Ukraine1
na ty sanitky? V russácku proběhlo něco podobnýho. Poslanci Ťumeňské městské dumy mezi sebou udělali sbírku a koupili vojákům evakuační vozidlo na transport zraněných z fronty. Ve videu níže za něj vojáci děkují. Není to vtip.

twitter.com/.../...
-3 #11 Jan Šinagl 2023-01-07 17:28
Putin slaví Štědrý večer.
Sám.
V prázdném chrámu.

twitter.com/.../...
-2 #10 Jan Šinagl 2023-01-07 09:18
V Moskvě hoří budova Ministerstva zahraničí. Tak je to velmi ofenzivní způsob skartace ale zase se u ní nikdo nezdržuje nějakým papírováním...

twitter.com/.../...
-3 #9 Jan Šinagl 2022-12-31 11:01
100 let SSSR: Strašlivé, ale skvěle popsané.

twitter.com/.../...
-3 #8 Jan Šinagl 2022-12-29 07:33
„Neexistuje žádná realita, v níž by existovala ‚nová území v rámci Ruské federace‘. Je načase, aby se kremelští řečníci dostali ze stavu informačního deliria. Realitou Ruské federace je hanba, porážka a její rozpad,“ napsal Danilov ve středu odpoledne na Twitteru.

„Bez zohlednění těchto skutečností se žádný ‚mírový plán‘ neuskuteční. Komunikace s Ďábly vede k nešťastnému vypadnutí z reality“.

novinky.cz/.../...
-3 #7 Jan Šinagl 2022-12-28 09:32
Nevím přesně, jak to mají mravenci. Slyšela jsem, že v jejich společenstvích žije vedle kasty dělníků vždycky kasta vojáků, ale jestli se jako vojáci rodí, nebo pěstují až dodatečně, třeba pomocí speciální stravy, mi není jasné. Jednu věc ale vím. V lidském společenství se bojovníci poznají už od plenek, a to i bez speciální stravy. Říkáme jim chlapečci.

lidovky.cz/.../...
-3 #6 Jan Šinagl 2022-12-27 17:49
Tihle dva hoši od Wagnerů poslali náčelníkovi ruského genštábu Gerasimovovi od Bachmutu upřímný vzkaz: “Ty z***de, kde máme munici? Stojí tu proti nám celá ukrajinská armáda. Máme pro tebe jediné slovo: jsi z***d!”

twitter.com/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)