Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Petr Pavel OSN 9 2023LN MH Prezident a odbornici 9 2023Ve svém projevu v OSN neřekl nic nového. Proč nezmínil Budapešťské memorandum z 5.12.1994 (česká verzeanglická verze)? Tu měl použít jako silný, argumentační základ svého projevu. Větší hodnotu mělo několik vět albánského premiéra Edi Rama.

Cituji z projevu presidenta Pavla: „Česká republika v tomto ohledu uznává svoji globální odpovědnost a bude nadále usilovat o to, aby nikdo nebyl ponechán stranou. Já osobně se zavazuji, že se zapojím do práce mezinárodního společenství k naplnění naléhavých úkolů, které musí být vykonány.“ Hezká slova a sliby. Teď  ještě být aktivní v rámci svých pravomocí i ve vlastní zemi. Hovořit o „globální odpovědnosti ČR“, v zemi, kde není nikdo za nic odpovědný, kde korupce ničí zemi, je dost troufalé…

Cituji z mé zahraniční korespondence: Diskutovat by se mělo dle známých dohod. Těch má dosud velení Kremlu asi kolem 10-ti s Ukrainou (ta z 5.12.94 je hlavní). Byla by vhodná do budoucna pro celé lidstvo. Kreml má smlouvu s Kyjevem i o Sevastopolu z roku 2010, nebo o Azovském moři apod. Potom by se mluvilo ne o tom, jak to bylo s Kosovem, nýbrž o tom, proč tu dohodu RF - porušila a také o tom, proč jiz v roce 2014 (po tzv. anexi Krymu), ani USA, GB, Francie i Čína (podepsala pozdeji),  nekonaly? Snad mají, měli obavy, že by po 34 letech míru, nebyli schopni (ani NATO), něco udělat…

Četl někdo z českých zdrojů, či i z jiných jazykových oblastí, něco o této smlouvě, podepsané 5.12.1994? Garantovala Ukrajině celé territorium, včetně  Krymu, i Ruskem.

«Hlavně nezapomeňte na ústřední fakt, kterým je napadení Ukrajiny ruskou armádou. Možná je ta věta pro někoho složitá, tak ještě jednou: Rusko přepadlo Ukrajinu. Holý fakt, holá věta, porozumí každý, kdo pochopil větu "Ema má maso".

P.S.

Kdykoli si v dějinách naší země Češi vládli sami, zbaveni elit, bez ohledu na jejich etnický či národnostní původ, dopadli špatně. Slovensko je dalším příkladem. Pouze Rakousko-Uhersko nás chránilo před sebezničením a dokázalo z nás dostat to nejlepší. 

V Senátu se konala dvoudenní Konference krajanů žijících v zahraničí. Dříve jsem pozvánky dostával, dnes už ne. Ministr zahraničí Jan Lipavský i pořadatelé to jistě uvítali… V diskusi bych řekl i to, co jistě řečeno nebylo. Veřejnoprávní ČT přímý přenos nevysílala. Švýcaři si svých občanů v zahraničí váží, jsou pro ně tzv. „pátým kantonem“. Svými zkušenostmi a kontakty své rodné zemi pomáhají. Korespondenční volba je samozřejmostí. JŠ

***

President „motorka“ opět selhal, aneb president víza nepotřebuje…

Podporuji soudce Baxu i Fremra

***

Alizaveta Maximová „Rusko vůbec nechápu“ (LN Pátek, 15.9.2023): „Pokud je člověk vnořený jen do temnoty, v určitou chvíli zcela přestává vnímat světlo – Když začala válka, vyrazilo mi to dech. Došlo mi, že absolutně nechápu zem, ze které pocházím. Jako by se mi s válkou roztříštila osobnost – Mám mnohem jasnější představu o svém štěstí a vědomě na něm pracuji. Nebojím se odstřihávat určité lidi, nebojím se říkat ne, nebojím se nastavit si hranice a taky už se tolik nebojím, že mě kvůli tomu nebudou mít lidé rádi.“ 

***

„Lži a pokrytectví na šachovnici dlouho nepřežijí. Proto jsou šachy tak úchvatná hra." 

Emanuel Lasker

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2023-09-22 18:09
„Studentský žalobce při čistkách na bratislavských právech v roce 1950 Tibor Böhm se v lednu 1990 stal slovenským generálním prokurátorem o měsíc později i československým “.

LN 22.9.2023: Ištván Léko „Pocta Robertu F. Lambergovi“.
-3 #1 Jan Šinagl 2023-09-22 07:50
Rusko své odpůrce pronásleduje vždy a všude. Car Petr I. dal zavraždit i svého syna za to, že mu odporoval - to je součást ruské imperiální politiky. Od roku 1380, kdy moskevský velkokníže Dimitrij Donský porazil mongolskou Zlatou hordu ( moskevské území tři sta let podřízeno právě mongolské říši) ) v bitvě na Kulikově poli, se Rusko neustále rozšiřuje a podmaňuje si další a další sousední národy. V roce 1522 byla Litva nucena Moskvanům postoupit část svého území. Moskvané porazily Tatary a ovládli jejich území. (V oficiálním dějepise jsou naopak Tataři popisování jako ti, kteří útočily na Rusy - ale Tataři se ve skutečnosti jen bránili ruským nájezdům.) Rusové v 17. století postupně ovládli Sibiř, kde do té doby žily svobodné kočovné národy. Car Petr I. vyhnal Švédy v severní válce (1700–1721).

R. 1772 - první dělení Polska (mezi Rusko, Prusko a Rakousko); obsazení východní Evropy po II. světové válce a vnucení nadvlády SSSR; krvavé potlačení povstání v Maďarsku r. 1954 ; útok na Afghánistán - který je proto dodnes v rozvratu, Gruzie, Čečensko; Krym (2014); Ukrajina ( 24. únor 2022) - po II. světové válce sovětští agenti prorostli do všech mezinárodních organizací včetně OSN a Mezinárodního olympijského výboru - a podle toho ty organizace také fungují - vždy a ve všem jdou na ruku Rusko, protože ruští agenti prorostli i do vedení většiny zemí - Africké státy, státy Evropy (které Ukrajině proti Rusku nepomáhají zdaleka tak, jak by mohly) - a ač v perspektivě jsou Ruskem také ohrožovány a Rusko už nakročilo do Ukrajiny...

Ze sociálních sítí

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)