Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 22.05.2024 18:58
    Protokol o hlavním líčení z 1.10.2020 u OS Ostrava... Vyhlášeno ...

    Read more...

     
  • 22.05.2024 12:37
    Ruce pryč od Xavera Veselého! Je kvalitním a legitimním ...

    Read more...

     
  • 22.05.2024 11:28
    Protokol o hlavním líčení z 1.10.2020 u OS Ostrava... Vyhlášeno ...

    Read more...

     
  • 17.05.2024 16:43
    Vážení přátelé zahrádkáři, vážení sympatizanti Zelené brány do ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

USA Kalibova vyznamenana Schapiro 101214U příležitosti výročí Mezinárodního dne lidských práv (10. prosince) předal velvyslanec Schapiro Cenu Alice Garrigue Masarykové za práci v oblasti lidských práv Kláře Kalibové.

… Protože je Kalibová advokátní koncipientkou Michala Mazla, lze její postup hodnotit jako zaviněné porušení povinností advokátního koncipienta, za něž by měl následovat kárný postih od České advokátní komory …

Pokud nový velvyslanec USA vyznamenává takovouto osobu, potom je hodně špatně informován, nebo dobře ví co a proč dělá. Ani jedno neodpovídá duchu Ústavy USA, americké tradici a demokracii. Je na čase, aby se vlády ujali republikáni a pomohli USA k návratu k hodnotám, na kterých byly USA založeny a vybudovány. Potvrzují se tak slova bývalých zaměstnanců US Embassy v Praze, kteří byli zklamáni změnou poměrů na ambasádě po vítězství Baracka Obamy.

Jan Šinágl, 11.12.2014

* * *

Mírné tresty za útok v Duchcově

Dnes uložil Krajský soud v Ústí nad Labem v prvním stupni tresty za loňský brutální útok v Duchcově. Rozsudek byl k útočníkům značně shovívavý: od roční podmínky po tři roky vězení.

Takové tresty arci neodpovídají závažnosti toho, co se stalo: útok byl veden ve skupině z pohnutky, kterou nelze než hodnotit jako zavrženíhodnou (Romové se před incidentem pokusili ukrást poškozenému bicykl), a jeho následkem je těžké ublížení na zdraví, s jehož způsobením nemohli útočníci dost dobře nebýt srozuměni; někteří obžalovaní byli nadto již pro trestnou činnost různého druhu trestáni, takže adekvátní by byly tresty mezi šesti a osmi roky vězení, pro mladistvého iniciátora útoku polovina.

Otázkou je, nakolik k rozsudku přispěla zmocněnkyně poškozených Klára Kalibová, která místo, aby řádně hájila jejich zájem, pronášela do medií výroky jako Podle poškozených šlo o rasistický čin. Nicméně říkají, že v každém národě žijí rasisté a nelze uplatňovat princip kolektivní viny, což je tvrzení sice pravdivé, ale zmocněnci poškozeného podobná hodnocení nepříslušejí; ten by měl především dbát ochrany práv svého klienta: jestliže se snad osobně nedomnívá, že útok byl motivován rasisticky (a ani já si to nemyslím), a její klienti jsou opačného názoru, je její povinností zastoupení vypovědět.

Protože je Kalibová advokátní koncipientkou Michala Mazla, lze její postup hodnotit jako zaviněné porušení povinností advokátního koncipienta, za něž by měl následovat kárný postih od České advokátní komory: ale počkat, ta přece trestá opačné jednání než nedbalé hájení práv klienta!

Akutalisováno.
Server Romea zveřejnil video z ústního vyhlášení výroku rozsudku. Doporučuji: kontrast mezi popsanou brutalitou útoku a směšně nízkými tresty nemůže být zjevnější. Připomínám, že k disposici měl soud sazbu od pěti do dvanácti let [§ 145 odst. 2 písm. a), h) TrZ].

* * *

Zavřete je všechny aneb Můj boj Kláry Kalibové

Za vodou s právničkou Klárou Kalibovou

Zrušení mého pozvání do kavárenské debaty zařídila Klára Kalibová

Velvyslanče USA: Víte, jaké praktiky má advokátka Klára Kalibová?


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (4 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #3 Jarda Lamr 2014-12-17 07:04
Pohledem na tu dámu v taláru jsem dostal nejen chuť na ovar, ale i vztek...
+1 #2 Vitezslav Haramule 2014-12-12 21:22
Vona je takova peknoucka,vypas ena,baculata postesknul si Baloun.Ty dobytku rekl Svejk ze by jsi ji take sezral ,ale to nemuzes,Vona je studovana,Vona soudi a velice miluje cikanskou.
+3 #1 Jan Mrzílek 2014-12-12 19:27
Paní soudkyně měla rýmičku, tak se jí ta hra na spravedlnost asi nějak nepovedla. Recidivisté nejprve šli krást a když si jejich obět majetek ubránila, zaútočili a rychle se přidali další. Ne proto, aby bránili oběti před násilím, ale proto, aby se z pohnutek vlastní rasové nesnášenlivosti na násilí mohli podílet. Vražedný způsob útoku, který byl veden zcela nepřiměřenou silou to jasně dokládá. Některé americké, potažmo eurounijní politické excesy v tomto směru ponechávám bez komentáře.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)