Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Media manipuluji

Dnes před 76 roky byl v podvečer na Kobyliské střelnici v Praze popraven gen. Josef Mašín, jeden z nečestnějších a nejstatečnějších synů českého národa minulého století. Vzpomeňme na něho s úctou. Stále našich hrdinů nejsme hodni. Těžko jeho popravu nacisty veřejnoprávní ČT připomene, ačkoliv zločiny nacistů před komunistickými upřednostňuje více než dost. J.Š.

* * *

Naše sdělovací prostředky dostávají zprávy od ČTK, aby uveřejňovaly informace o dějích, výročích, atd. Dlouho tuším, že kromě ČTK tu musí být nějaká jiná, tajná organizace, rozhodující o tom, co se má uveřejňovat, a co ne.

Na tuto myšlenku, trápící mne už přes 20 let mne přivádějí sdělovací prostředky samy. Nejen téměř jednotnou, v poslední době antibabišovskou činností, ale i nečinností v oblasti (podle nich) choulostivých událostí. Už jsem to nevydržel a dotázal se ČTK, proč nikde není uveřejněna zpráva o povraždění osazenstva vlaku, kterým se na Slovensko vracelo v půli června, v míru šest týdnů po válce, několik Maďarek a Slovenek, ale hlavně masa slovenských karpatských Němců. Celkem 265 lidí, včetně dětí a kojenců.

A ejhle – ČTK mi odpověděla, že oni každoročně informují všechny sdělovací prostředky o této vzpomínkové akci, (a přidali mi celou stránku této informace), ale že sdělovací prostředky si vybírají samy, co uveřejní. (Asi ne samy, to by nebylo taj jednotné.) Takže všichni jednotně ne-informují o vraždění na Šancích u Přerova, ani o tom, že vraždící vojáci byli příslušníci československé armády, a ne nějací pomatenci, co si chladili žáhu.

Tak to je pěkný obrázek o naší svobodě. Kdosi tajemný nám řídí, co máme vědět a co ne, čili řídí naše názory, naše politické postoje, náš vtah k veřejnému životu, naše manifestace k politickým otázkám, naše vzájemné porozumění. To stojí za hluboké zamyšlení. A nejen to. S tím musíme něco udělat!

Především se mi zatmělo před očima a vyvstal mi tam jakoby nesebevědomý šéf naší státní TV. Zásluhou webu pana Jana Šinágla totiž vím, že šéfa České televize volí Rada ČT, a ten před volbami členy rady korumpuje dárečky tajného obsahu - dlouholetý Generální ředitel a věčný kandidát – Petr Dvořák. A složení té rady? Žádná známá osobnost.

A já jsem si myslel, že jsem svobodný občan. Svobodná Evropa by i v časech našeho typu „post“- komunistické svobody měla svoje místo. Jako za KSČ

 

30. 6. 2018 Vrbík, Zlín

* * *

P.S.

Obávám se, že mediální politiku neřídí žádné „ÚV“, ale charakter totalitní společnosti, který přežívá. Zachovaly se „zájmové struktury“, jen přesunuly do demokracie a stejně se vzájemně podporují a chrání. Lidem vždy šlo ve velké většině jen o osobní prospěch, nepopudit a mít se dobře. Ideologie a hodnoty nikoho nezajímaly, byly jen prostředkem, ne cílem. Autocenzura funguje spolehlivě dodnes. Změnu mohou přinést jen silné osobnosti a schopní lídři, jak v pozitivním, tak negativním smyslu. Většina se přizpůsobí jako tomu bylo vždy. Doufejme a věřme v první variantu, ale hlavně pro ni něco sami také aktivně dělejme. Nikdo nemůže udělat vše sám za všechny – ani Pán Bůh, ten nám k tomu jen nabízí každý den možnost.

Doporučuji knihu Alexandry Alvarové „Průmysl lži“ o tom, jak média přestala informovat a začala manipulovat. Sociální sítě dokáží vzbudit emoce a vypnout zdravý rozum. Manipulace už je potom snadná bez ohledu na vzdělání a inteligenci.    

 

J.Š.1.7.2018 

* * *

                                                                                                                           

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)