Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Svoboda mediiPořad byl vysílán 4.11.2019. Česká média byla před 5 lety na 13 místě v žebříčku nejsvobodnějších médií světa. Dnes  jsou na 40 místě. Jedním z hlavních viníků je prý i předseda vlády ČR Andrej Babiš?! Za co všechno může v naší zemi jeden člověk? Proč asi stoupají volební preference Hnutí ANO? Že by to bylo poněkud jinak?

Roky trvající útoky na premiéra jsou už trapné. Stejně jako opakování telefonické nahrávky, která se objevila „náhodou“ hned na druhý den po prohlášení premiéra, že média neovlivňuje. Je snad ovlivňováním novinářů dotaz majitele, proč nebyla zveřejněna zpráva, kterou zveřejnily jiná média, rovna zákazu něco nepsat? Proč RČT neuvedou, že stávající gen. ředitel ČT Petr Dvořák začínal u Petra Kellnera a na TV NOVA? Nesleduje své zájmy Petr Kellner dosazením svého člověka do veřejnoprávní ČT?

Mimochodem redaktor RČT Hanuš Hanslík začínal na TV NOVA a poté působil na seznam.cz. Jakub Železný z Událostí ČT je synem otce, který připravil stát o 10 miliard korun (kauza CET 21). Za rodiče nikdo nemůžeme, ale nepřipomíná to spíše „rodinný podnik“, kdy kvalita redaktorů, včetně sportovních je nesrovnatelná se západními, kde musí projít náročnou konkurencí a výběrem zvláště ve veřejnoprávních médiích. Rozhodující je kvalita, ne známosti.

Mimochodem PPF sídlí a platí daně v Holandsku. Agrofert sídlí a platí daně v České republice.

Proč asi stoupá obliba i náklad LN? Musí nutně koupě médií znamenat „oblbování“ čtenářstva, resp. voličů? Manipulace probíhá vždy. Jde o to, zda je v zájmu špatné či dobré věci. Stoupající volební preference Hnutí ANO ukazují, že voliči už mají za 30 let dost zkorumpovaných politických stran. Samozřejmě, že i samo Hnutí ANO musí proti korupci ve vlastních řadách bojovat v zemi tak prolezlé korupcí.

Proč zmizeli z obrazovek oblíbené pořady, včetně investigativních jako „Na hraně“ či „Klekánice“? Proč tyto pořady zmizely i z archivu ČT, kde mají být, protože jsou natočeny za peníze veřejnoprávní ČT a kde si divák může přečíst pouze větu: „Litujeme, ale pořad není v vysílaní dostupný. Video není k dispozici“. Stejně tak nenajdete v iVysílání otřesné dokumenty jako např. „Odvrácená strana světa“ (dokument o zločinech ruské armády v Čečensku), „Na další štaci“ (dokument o kolaboraci známých českých herců za nacistické okupace), „Národ v sobě“ (dokument Jiřího Krejčíka st. o skandálu v Národním divadle – budova THEMOS), či „Hroby pro cizince“ (film o likvidaci našich pilotů a letců RAF po jejich návratu do ČSR).

Za předsedy Rady ČT Milana Uhdeho, bylo v v řadách veřejnosti plno, kdokoliv mohl promluvit o čemkoliv a jak dlouho chtěl. Dnes už tam nechodí takřka nikdo. Pokud by chtěl promluvit (po hodinách čekání a mluvení o ničem), je dotázán o čem chce mluvit, musí se hlasovat (dali si do stanov) zda smí vystoupit, s omezením na max. 3 min. (není ve stanovách). Další vizitka „svobody a nezávislosti“ veřejnoprávní ČT…

Mohu doplnit mlčením médií o největším daňovém podvodu s pohonnými hmotami v řádech miliard korun, zřejmě proto, že se týká jedné prominentní, vyznamenané herečky a její rodiny? Zlámaného žebra slušně se chovajícího lékaře v soudní síni hordou justiční stráže, související s kauzou Petra Kramného a kdy se neodvážily referovat nejen ČTK, ČT, ale ani BLESK, ačkoliv jsem je informoval.

O mém trestním oznámení a krádeži 300 milionů korun v kauze zmanipulované dražby budovy Národního divadla THEMOS média mlčí, včetně RČT, kdy jsem osobně informoval pana Wollnera. Podobně média „nezajímá“ zastavení dotací v řádech stovek milionů korun na MPO, ke kterému jsem přispěl díky informacím státních zaměstnanců a kdy miliony peněz končí místo na rekultivaci krajiny po těžbě nerostných surovin jinde.

O výstavě plk. v.v. Josefa Musila a zamlčovaných zločinech KSČ v letech 1948-1989 referoval pouze tento web. Všechna média mlčela, ačkoliv byla informována. Vernisáže otřesné výstavy proběhly i ve Sněmovně a v Senátu. Není žádoucí připomínat komunistické zločiny, zato nacistické dnes a denně.

Vydírání a vyhrožování bývalým vrchním státním zástupcem JUDr. Liborem Grygárkem a mé trestní oznámení na něho, kdy jeho nečinnost vedla k okradení naší země o dvě miliardy korun, také média nezajímá.   

Žádná média ani novináře nezajímá exekuce mého majetku a hrozící bezdomovectví za svobodu slova, projevu a práva veřejnosti na informace. Soud mi jako jedinému v České republice zakázal psát o něčem, co je známé roky široké veřejnosti a milionům čtenářů. Beru to jako „ocenění“ a důkaz potřebnosti mé široké osvětové práce o naší minulosti, současnosti a cestách k realizovatelným řešením za daného stavu společnosti.

Nedivme se, že redakce známých médií, či jejich šéfredaktoři reagují mlčením na mé závažné informace, nebo při náhodném osobním setkání rychle mizí s omluvou, že nemají čas…

President evropské federace novinářů pan Bjerregard tvrdí v RČT, že „Novináři nemají skutečnou možnost dělat zprávy nestranným způsobem. Potkali jsme novináře, kteří se báli mluvit o současné situaci. Báli se mluvit o tom, že nemohou pracovat svobodně. To má dopady na celou společnost.“  

Mne bohužel neoslovil, novináře, kteří se bojí nejmenoval, ani kde pracují. Ani on nechce popudit…

Censura je Ústavou ČR zakázaná. Pokud jsou informace zamlčovány, je to i o charakteru novináře a nejen charakteru majitele média. Ten může sledovat zlý či dobrý úmysl, nebo jen zisk.

Bohužel strach ztratit „dobré bydlo“, autocenzura, nepopudit, vykoná své, zvláště u českého člověka. To už říkal první velvyslanec Německa v ČSR po jeho vzniku v roce 1918 Walter Koch: „Největší hybnou silou této země je strach.“

Kdo se jím nechá neustále ovládat, neschopen odporu, boje, rizika a oběti, nemůže očekávat skutečnou svobodu, včetně svobody a nezávislosti medií. Měli bychom si to v nadcházejících dnech opět uvědomit a začít konat, aby nebylo zase jednou pozdě. Nelze se věčně vymlouvat na druhé a očekávat, že budou za naši svobodu bojovat a umírat jen oni!

 

Jan Šinágl, 9.11.2019

* * *

Ani po 25 letech by Karel Kryl na svých slovech nemusel nic měnit…

 „Bude se muset pravděpodobně udělat jakési celonárodní narovnání. Bude třeba obnovit justici, nikoliv s tím, že by se zatýkalo za někdejší politické názory, ale zvůle a zvěrstvo nesmí zůstat nepotrestáno. Nesmí se opakovat rok čtyřicátý šestý, kdy jsme na zločiny na sudetských Němcích vyhlásili všeobecnou amnestii. To hluboce pokurvilo český charakter.“

 (Karel Kryl, Lidové noviny, 13. dubna 1994)

 * * *

Demokracie panuje od Aše po Humenné. Samet a něha v pánu je a zuby vylomené.

Dali nám postroje, a ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

 

Demokracie dozrává do žaludečních vředů: bez poctivosti, bez práva – a hlavně bez ohledů.

A je to mýlka soukromá – snad z optického klamu, že místo srdce – břicho má a místo duše – tlamu…

 

(Demokracie –Karel Kryl, 1993)

 * * *

"Sametem se dá krásně škrtit i dusit. A do sametu se koneckonců balily sťaté hlavy. Já nenavrhuji, aby se stínaly hlavy. Tady, ale jakoby nikdo nebyl vinen zradou, stavem této země. Lidé vidí bývalého tajemníka, jak si hoví dál, momentálně jako coby podnikatel. Jak chcete, aby vyrostla nová, lepší generace, když se každý může přesvědčit, že se vyplácí lumpárna a ne poctivost. Žádné přikázání není svaté, morálka je přežitek."

„S úsměvem mudrce si vlastní kapsu plnit, dát ruku na srdce a jako had se vlnit. Rozmlouvat o právu a bezprávím se živit. Nadávat pro slávu a pro slávu se křivit. Nad mozkem poslušnost a nad rozumem víra a správná příslušnost je víc než v plotě díra. Mámu jsme zapřeli a bráchu zapřel tátu, někdo se odstřelí a jiným zlámem hnátu. Žene vás čert zas jdeme jako ovce, není to žert už zvěř se stala z lovce. Přítel je skřet a nad rozumem víra, vpřed jenom vpřed a vpředu smrdí síra.“

Karel Kryl

* * *

 „Nakonec nejde o toho, kdo kritizuje, ani o toho, kdo poukazuje na to, jak silák klopýtl, nebo kde mohl dělník udělat svou práci ještě lépe. Čest a zásluhy patří tomu, kdo je ve skutečnosti v aréně, jehož tvář je zničená prachem, potem a krví. Tomu, kdo o něco statečně usiluje, kdo chybuje a znovu a znovu nedosahuje svého cíle, komu je vlastní velké nadšení a velká oddanost, kdo sám sebe vydá pro dobrou věc. Tomu, kdo v tom lepším případě nakonec zakusí triumf velkého úspěchu, a kdo v tom horším případě, když selže, alespoň selže během nádherně odvážného pokusu o to, aby nezůstal stát na místě s bojácnými, kteří neznají ani vítězství, ani porážku.“ 

„Lidé dnes zase vědí, že existují věci, pro které stojí za to trpět, že věci pro které se trpí, jsou ty, pro které stojí za to žít.“

Prof. Jan Patočka

* * *

„Nikdo nezměníme svět, pouze sebe a své okolí – tím měníme svět.“

 Jan Šinágl

* * *

Otomar Krejča o Odpovědnosti a Kázni

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2019-11-10 18:21
Zřejmě tak jak to dnes vypadá a jak to trefně a pravdivě popsal K. Kryl, to vše bylo zřejmě domluveno při jednáních mezi minulou hlavou státu či premiérem a nastupujícím demokratickým presidentem. Kdyby se tak nestalo, dnešní a bývalí strůjci zla, kteří podepisovali rozsudky smrti by byli souzeni a odsouzeni. Ale tak tomu je všude v bývalých i současných komunistických totalitách. Nejen prokurátor Vaš, který v klidu dožil, i supervrah Mao tse Tung, který způsobil zfanatizovanou mládeží jatka mezi staršími lidmi, takže jich bylo usmrceno na padesát milionů!! Dnes je jeho podoba na čínských bankovkách. Je nedotknutelný. Atd. Jakmile jde o komunisty sebehoršího kalibru zůstávají nepotrestaní. Naopak ti co měli jiné názory, byli odsuzováni a skončili při falešných procesech svůj život tak jak poslušní v talárech rozhodli.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)