Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ChladekVážený pane ministře Chládku,Muslimky

obracím se na Vás ve jménu České republiky, jejího odkazu a práva  a na základě reakce českých lidí na níže uvedenou záležitost. Tato záležitost je věrohodně popsána a dokumentována v níže uvedeném blogu pana Jana Šinágla. Jedná se o upřednostnění zájmu muslimské menšiny před zájmy většiny (českého národa a republiky), ke kterému došlo pod vystupňovaným tlakem. Navrhuji v tom případě zvážení odvolání ředitelky Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední školy zdravotnické v Ústí nad Labem paní PhDr. Miroslavy Zoubkové, která tlaku podstoupila a opomenula zájmy naší republiky.

Důvody ke zvážení odvolání:

1. Nepříjemná situace pro pana Davida Kafku, osočeného učitele na této škole, za kterého se postavilo mnoho lidí, medií a institucí proti zájmům paní ředitelky.

2. Upřednostnění vlastních zájmů paní ředitelky (ústupek menšině pod tlakem) před zájmy republiky i jedince (viz Preambule Ústavy, kde máme ochraňovat a rozvíjet vlastní duchovní dědictví a Listina základních práv a svobod: čl. 7, 10, 15 a zejména 16, kde každý má právo vyučovat o své víře.). V případě České republiky mezi naše duchovní dědictví patří neodmyslitelně odkaz Mistra Jana Husa, Jana Ámose Komenského a dalších, kteří své vyučování opírali o křesťanství a položili základ světové kultuře, humanizmu a vzdělanosti.

3. Medializací této záležitosti zjistíte jednomyslný názor českých lidí, kteří stojí na straně osočeného učitele:

a. blog.idnes.cz: Muslimové v Ústí nad Labem se mstí českému učiteli

b. usti.idnes.cz: Muslimka nařkla učitele z antiislamismu, úřad jí povolil novou maturitu

c. echo24.cz: Muslimská dívka v Ústí neodmaturovala, učitel obviněn z rasismu

d. blesk.cz: Muslimská dívka v Ústí neodmaturovala, otec obvinil učitele z rasismu

e. parlamentnilisty.cz: Muslimská studentka z Ústí neodmaturovala, její otec obvinil učitele z rasismu

4. Nelidské chování muslimů ve světě je proti nálezu Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku ze dne 13. 2. 2003 a věřím, že v zájmu demokracie České republiky je nepodněcovat nebo dokonce podporovat takové chování v naší kultuře.

Děkuji mnohokrát za čas, který jste věnoval tomuto dopisu, a za případné kroky vedoucí k posílení národa Vašim prostřednictvím směrem k silnému odkazu, který jsme během dlouhých let v historii budovali a nemálo zaplatili vlastními oběťmi.

 

Ať se Vám daří!

RNDr. Vratislav Kolinský

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tel.: +420 724 336 156

* * *

From: Jan Šinágl [mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Thursday, July 24, 2014 8:01 PM

To: ECHO 24; SME redakce; ČT náměty; LIDOVKY; PRÁVO; PRÁVĚ DNES; Aktuálně CZ; ĆESKÁ POLITIKA;

Česká televize; České noviny; DOMACÍ DENÍK; Antitotalita; AMNESTY PRESS; EURO.CZ; Amnesty

International; ECONOMIA; ČTK dispecink; MF DNES

Subject: Neuvěřitelné chování otce muslimské studentky v Ústí nad Labem a zbabělost odpovědných!

 

Neuvěřitelné chování otce muslimské studentky v Ústí nad Labem a zbabělost odpovědných!

Do vážných problémů se dostal druhý pastor AC v Ústí nad Labem David Kafka, když jako učitel na střední škole a člen maturitní komise nenechal projít maturitou palestinskou studentku. Její otec usiluje o výpověď pro Davida a zdá se, že vedení školy i kraje muslimskému otci zbaběle ustupuje. … Přijde mi značně neadekvátní, ze strany školy nedokladovatelné (říká, že "jiní" si stěžují také, ale paní ředitelka Zoubková to nedoložila žádnými důkazy), dost možná i protiústavní (viz Preambule Ústavy a paragraf 8 o náboženských svobodách - priorita zájmu menšiny na úkor většiny). Níže dopis učitele Davida Kafky a ZDE skandální dopis ředitelky Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední školy zdravotnické v Ústí nad Labem PhDr. Miroslavy Zoubkové. Pokusil jsem se jí dnes zavolat. Její reakce mne nepřekvapila. Možná budete mít více štěstí? Mobily na paní ředitelku: 602 635 606, 776 048 430.

--

Jan Šinágl

SODALES SOLONIS o.s.

www.sinagl.cz

* * *

P.S.

Ředitelku odvolává  šéf krajského úřadu pro Ústí nad Labem. Je  jistě zajímavé, že studentka si vytáhla stejnou otázku u opravné zkoušky jako u prvního termínu. Dost zvláštní a velmi nepravděpodobné. Vzhledem k závažnosti veřejnost jistě uvítá osobní angažovanost pana ministra. Zajímat by se měly i CERMAT a ČŠI. Oceňuji, že iDNES, ECHO 24 i BLESK korektně uvedly mé jméno jako původního zdroje informací. Nepřekvapuje mne, že PL mne zcela zamlčely. Nikdy mi nedaly přímo prostor. Pokud o mně psaly, tak citovaly nekorektně a zkresleně. Je smutné, že veřejnoprávní ČT dosud mlčí o tak závažné události a tématu s potenciálním dopadem na celou zemi ačkoliv je nepochybně informována. Opět skandálně selhává a neplní svoji roli veřejnoprávní služby. Nepřekvapuje, že stále více lidí je ČT a jejími programy znechuceno a sleduje ji stále méně. Pomalu z ní bude „archivní“ televize, čerpající stále více z archivů totalitní, komunistické televize. Poněkud málo za 7 miliard ročního rozpočtu!

 

Jan Šinágl, 30.7.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.32 (22 Votes)
Share

Komentáře   

0 #11 Jelena 2015-01-09 16:45
Doufám, že je paní Zoubková spokojená po tom masakru v Paříži.
+5 #10 Jan Šinagl 2014-08-25 12:51
Po obdržení první informace jsem obratem volal paní ředitelce Zoubkové, jak jsem i veřejně informoval na tomto webu a chtěl zveřejnit její stanovisko. Po zjištění důvodu okamžitě položila telefon. Odpovědných, co pokládají telefon při slušných otázkách je u nás stále dost – i zájemců o jejich místa. Obávám se, že odpovědnost je pro ně to poslední, co většinu z nich zajímá. Prioritní jsou výhody, moc a hlavně nikoho ničím nepopudit. Pan Michal by měl číst pozorněji, případně sám paní ředitelce zavolat. Výsledek jeho pokusu rád zveřejním.
0 #9 Michal 2014-08-25 12:20
Mimo jiné v dopise, který je zde zveřejněný a který učitel Kafka obdržel, nevidím žádnou spojitost s maturitou islámské studentky...
+1 #8 Michal 2014-08-25 12:16
To Jan Chlumský: Myslím, že je zbytečné, když se tady veřejně shazuješ komentáři podobného typu. Každopádně nejspíš jsi nepochopil, co jsem se snažil říct. Nesympatizuji s islámem a myslím, že pokud tady chtějí žít, měli by respektovat naše pravidla. Chtěl jsem pouze říct, že jsme nikdo neslyšel od ředitelky Zoubkové, jak to ve skutečnosti bylo, tudíž proč ji hned soudit? Všichni jsme informovaní pouze zhrzelým učitelem, kterému hrozí vyhazov. Nejsem ani na jedné straně, celou kauzu pouze nezaujatě sleduji, ale nemám rád, když se člověk soudí pouze podle toho, co se o něm říká.
+1 #7 Jan Chlumský 2014-08-23 17:13
Cont. S britským pasem si jezdí po světě jako by nic a dostanou se tak všude. Slovensko a Izrael jsou jediní, kteří se s nimi nebaví. My se díky lidem tvého stylu dožijeme zatraceně smutných zítřků. Islám je to co byl fašismus a komunismus, jen v mnohem horší formě. Ať mi nikdo neříká že to je náboženství a ne ideologie...
0 #6 Jan Chlumský 2014-08-23 17:12
[quote name="Michal"]J e až k neuvěření, jak celý národ vychází z informací jen od "jedné strany". Proč jste všichni tak pokrytečtí a neuděláte si názor, až uslyšíte vyjádření obou stran? Tím spíš to platí pro publicisty, protože takto by se, podle mého názoru, měl zachovat každý, kdo se považuje za seriózního novináře.

Michale, jsi neinformovaný, naivní idiot. Tobě doufám prvnímu uříznou palici, coby "vyjádření té druhé strany". Takovým jako jsi ty to jinak nedojde. V Londýně a ve Francii mají toho musulmanského svinstva již tolik, že nevědí co s ním. Podřezávají jim lidi na ulici a teď jiholondýnským accentem vyhrožují Americe a popravují veřejně nevinné novináře.
0 #5 Michal 2014-08-23 13:08
Je až k neuvěření, jak celý národ vychází z informací jen od "jedné strany". Proč jste všichni tak pokrytečtí a neuděláte si názor, až uslyšíte vyjádření obou stran? Tím spíš to platí pro publicisty, protože takto by se, podle mého názoru, měl zachovat každý, kdo se považuje za seriózního novináře.
-1 #4 Tomáš Sedmidubský 2014-08-22 16:56
Je skandální a neospravedlnite lné, co udělala ředitelka Zoubková. Nepatří do své funkce a je třeba ji co nejrychleji odvolat a potrestat. Případ muslimské studentky je třeba revidovat.
+9 #3 Vitezslav Haramule 2014-07-30 18:29
Tyhle ZABALENY HASLERKY jsou jeste to nejmensi nebezpeci.Zatim kdo opravdu neco dela aby odvratil muslimske nebezpeci je stat IZRAEL.Evropa si podrezava vetev pod zadkem, kdyz jim neustale ustupuje.
+7 #2 Daniela 2014-07-30 17:47
V tomto naprosto souhlasim s panem Chlumskym.
Reditelka M.Zoubkova se zachovala snazive karieristicky, nesplnuje tudiz pedagogicke pozadavky a ideje nestranneho vzelavani.
Mela by byt z jeji funkce ihned odvolana.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)