Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MuslimkyDo vážných problémů se dostal druhý pastor AC v Ústí nad Labem David Kafka, když jako učitel na střední škole a člen maturitní komise nenechal projít maturitou palestinskou studentku. Její otec usiluje o výpověď pro Davida a zdá se, že vedení školy i kraje muslimskému otci zbaběle ustupuje. … Přijde mi značně neadekvátní, ze strany školy nedokladovatelné (říká, že "jiní" si stěžují také, ale paní ředitelka Zoubková to nedoložila žádnými důkazy), dost možná i protiústavní (viz Preambule Ústavy a paragraf 8 o náboženských svobodách - priorita zájmu menšiny na úkor většiny). Níže dopis učitele Davida Kafky a ZDE skandální dopis ředitelky Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední školy zdravotnické v Ústí nad Labem PhDr. Miroslavy Zoubkové. Pokusil jsem se jí dnes zavolat. Její reakce mne nepřekvapila. Možná budete mít více štěstí? Mobily na paní ředitelku: 602 635 606, 776 048 430.

* * * 

Milí přátelé,

Do vážných problémů se dostal druhý pastor AC v Ústí nad Labem David Kafka, když jako učitel na střední škole a člen maturitní komise nenechal projít maturitou palestinskou studentku. Její otec usiluje o výpověď pro Davida a zdá se, že vedení školy i kraje muslimskému otci zbaběle ustupuje. David píše:

Zdravím Tě.

Chtěl bych Tě i na základě povzbuzení několika pastorů požádat o modlitby v jedné záležitosti týkající se mé osoby, mé rodiny, ale myslím, že i našeho sboru či naší církve.

Letos o maturitách naše komise musela udělit jednu nedostatečnou z češtiny při ústní zkoušce jedné žákyni muslimského vyznání. Celkem šikovná holka, nikdy jsem s ní neměl žádný konflikt, z mého pohledu jsme spolu pěkně vycházeli celé čtyři roky (stejně i s jejími dvěma palestinskými bratry, kteří byli ve stejné třídě). Ještě dva dny před ústní zkouškou mě potkala na ulici a když se dozvěděla, že jsem nechal projít její ne příliš zdařilou slohovou práci, prohlásila, že jsem nejlepší učitel pod sluncem). Situace se ale logicky změnila po nezdařené zkoušce, a to dost radikálně. Tatínek ještě to samé odpoledne dorazil na školu, vtrhl do maturit a začal vykřikovat, co si to dovolujeme. Jelikož jsem zde já osobně (jako zkoušející) nebyl, navštívil mě opět další pracovní den hned ráno, když jsem začal výuku někde u druháků. Zabušil na dveře a poté mě vyzval: "Pojď ven!" Na chodbě mě ke slovu vůbec nepustil, dozvídal jsem se pouze cosi o tom, že jsem rasista, že za všechno může "můj kostel" atd... Stál jsem tam shovívavě a hleděl na něj, musím říct, že mě Bůh v tu chvíli hodně posílil, škola se doslova otřásala pod mohutnými výkřiky. Po nějaké době tohoto monologu jsem mávl na zástupkyni, která se sama bála přiblížit a odvedli jsme tatínka s jeho dětmi k vedení školy, tam jen křičel, ať se mě rychle zbaví, protože já jsem nositel "veškerého zla" (cituji).

Teď uděláme střih. Školský úřad v Ústí nad Labem tedy dostal do rukou stížnost na mou osobu a maturitní komisi. Žákyně si zde nestěžovala už jen na maturitu, ale na to, že jsem před čtyřmi lety neadekvátně odučil Arabskou říši, že jsem zaujatý proti islámu a proti jejich rodině; že příliš tahám náboženství do školy a že chce připomenout, že na mě už byly v této oblasti stížnosti v minulosti... My jako celá komise jsme napsali vyjádření na Školský úřad, kde jsme podrobně vysvětlovali průběh celé maturitní zkoušky včetně otázek a odpovědí, které padly. Úřad trochu nevěděl, co s tím, protože tatínek vyhrožoval medializací, dopisem ombudsmanovi, ale také hladovkou před ambasádou. Nakonec tomuto nátlaku úřad ustoupil a i když nikomu z celé maturitní komise nedal vědět, že by pochybil, zkouška byla anulována a toto pondělí ji vykonala znovu. Vytáhla si tutéž maturitní otázku a s téměř hraničním počtem bodů prošla.

Dávám si dnes všechna ta slova a některá další dohromady.

Už když celý incident začal, vnímal jsem, že mě Pán vede do Skutků a ukazuje mi na "odvolání se k císaři". Tenkrát jsem ještě netušil, jaký směr to vezme, ale zatím vnímám, že nemohu podepsat, že jsem zanedbal pracovní povinnosti, jak v dopise zní s následkem možného rozvázání pracovního poměru. Navíc, když si najdeš paragrafy, které jsou na konci zmiňovány, zjistíš, že jsem "odsouzen" za to, že jsem nedostatečně na své žáky duchovně a mravně působil (Školský zákon z roku 2008, §1, odst. 2, písmene a).

Je to atmosféra strachu, protože z toho, co jsem vyslechl, vyzněl nátlak, který tatínek vyvinul na školu a úřady jako ultimátum. Zaměstnavatel mi nemůže dát okamžitou výpověď, ale pakliže mi předá tento dopis, do šesti měsíců mě může okamžitě vypovědět. Na druhé straně je to věc, která nabírá významnějších důsledků a týká se vůbec svobody vyznání v naší zemi.

* * *

Zkuste si představit obdobnou situaci v islámské zemi: Myslíte si, že by si křesťanský otec dovolil totéž? Můžete si to jen představit. Islám zakazuje studovat dívkám, tím spíše křesťankám. Myslíte si, že by islámští odpovědní byli tak zbabělí jako ti z Ústí nad Labem? Každá tolerance musí mít své hranice, nechceme-li, aby byla druhou stranou zneužita a využita. Je to další signál o sílícím nebezpečí islámu a zbabělosti odpovědných. Nehledejme potom vinu v islámu, ale v nás samých, kdy pod pláštíkem ochrany lidských práv a svobod pro všechny, jsou aktivnější a agresivnější skupinou práva druhých pošlapána. Zvláštní to sebezáhubné mlčení médií, když jsou ohrožována práva většin a ta okamžitá aktivita, když jsou ohrožována práva menšin, často jen v náznacích. Chováme se stále více jako nenormální, nemocná společnost, která jakoby už zcela ztratila pud sebezáchovy. Kolik takových lekcí a varování ještě bude potřeba, nebo už jsme za hranicí možného, záchranného návratu? Doby volání o pomoc v nouzi, kterou jsme si zavinili sami a kdy jsme se pomoci i někdy dočkali, jsou už pryč. Věřím, že Evropa má stále sílu k návratu ke svým křesťansko-židovským kořenům, pokud na odpovědná místa nastoupí skutečně odpovědní a ne strašpytlové a zbabělci!    

 

Jan Šinágl, 24.7.2014

Psychologie islámské krutosti

Výzva ředitelům českých škol: Muslimové očima českých školáků

Vyjádření č.8 ředitelky SZŠ v Praze, Ruská 2200/91

Praha Emauzy 17.5.2014: Benjamin Kuras o aktuálním nebezpečí Islámu a otřesná osobní svědectví Exmuslimek

Nebezpečí Islámu narůstá: Utajená přednáška exmuslimek v Praze

Co se z veřejnoprávních médií nedozvíte!

Proč média nevěnují pozornost útokům islámských džihádistů na křesťany na Středním východu

Výzva ve věci ÚMO (Ústředí muslimských obcí)

Český soud rozhodl ve prospěch muslimů

Proč je důležité zakazovat islámské šátky

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.19 (32 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #16 martina 2015-06-10 13:06
Cituji Milan Novák:
Je nepochopitelné co si tady, a jiných evropských zemích ta muslimská teroristická pakáž dovoluje. My tady různým živlům z Palestiny umožníme žít a oni se takto odvděčí. Podívejte se co provádi Palestinci Izraeli.To je agrese jaká nemá obdoby. A u nás to může být také jako v jiných západoevropských zemích Anglie. Francie atd. A my jim resp. úředníci polezou ještě do zadku. Vystěhovat je odkud přišli. Je to nevypočitalná pátá muslimská kolona. Čekající na vhodnou příležitost jak zadusit evropskou demokracii.



To Milan Novák: Pane Novák a víte Vy vůbec, co si dovolí Izrael k Palestině?? Izreal se jen roztahuje po Palestině, zabírá jejich území a vraždí je po tisících, takže se palestinci jen brání. Nesmíte motat jablka s hruškama!!
+2 #15 martina 2015-06-10 13:02
paní ředitelka by měla být ráda, že pan kafka předcházel těhotenstvím studentek, místo toho aby ho kárala; na druhou stranu vnucovat někomu víru nebo náboženskou skupinu, protože jsem jejím členem, taky není úplně dobré, takže pan kafka asi taky nebude mít svědomí úplně čisté, ale v neposlední řadě by se měli všichni zašátkování chytit za rypák a přizpůsobit se nebo mohou táhnout odkud přišli, nikdo tady na ně není zvědav!!!
-3 #14 Jan Šinagl 2014-08-26 11:46
Děkuji Vám paní Marešová. Bohužel nemám kontakt ani na dívku, ani na jejího otce. Škola mi tyto soukromé informace těžko sdělí, aniž by přitom porušila platné zákony. Samozřejmě, že jsem se představil paní ředitelce ve vší slušnosti. Poté, co jsem jí oznámil důvod a svoji činnost, okamžitě zavěsila, aniž bych mohl položit jedinou otázku.
+3 #13 Lydie Marešová 2014-08-26 10:41
2) Ráda bych se v jednom bodu zastala paní ředitelky, ačkoliv celkově s postojem školy hluboce nesouhlasím. Kdybych byla na jejím místě, Váš telefonát by i mě možná pobouřil. Pokud voláte z pozice publicisty, měla by to být první věc, kterou se volaný dozví - ještě dříve, než dostane dvě otázky ohledně vlastní identity. Dále pak je v naší kultuře vhodné telefonát začít pozdravem a své představení zakomponovat do věty (Dobrý den, jmenuji se Jan Šinágl a pracuji jako nezávislý publicista. Smím se zeptat, zda jsem se správně dovolal paní Dr. Zoubkové?) Pokud by ani v tom případě ředitelka nebyla ochotná komunikovat, mohl byste být nespokojen právem.

Neberte to prosím jako kritiku, srdečně Vám přeji, ať můžete i nadále podporovat spravedlnost a právo na našich školách a na veřejnosti vůbec.
0 #12 Lydie Marešová 2014-08-26 10:36
Dobrý den, jsem věřící učitelka.
Ke kauze jen stručně: Fandím panu Kafkovi a modlím se za moudrost pro všechny, kdo se mu snaží pomoci.
Pro pana Šinágla: Vážím si toho, že se kauzou zabýváte a jsem přesvědčena, že bojujete na správné straně. Díky.
K Vašemu článku bych měla pouze dvě drobné připomínky:
1) Bylo by vhodné uvést, proč slečna u maturity neuspěla. Většina rozumných lidí si domyslí, že asi nic neuměla. Ale absolutní neuvedení důvodu ponechává prostor pro spekulace.
(druhá v dalším příspěvku)
-3 #11 magnapress 2014-08-19 00:02
ӏ am extrеmely impressеd with your writing skillѕ as well as with the layout on your blog.
Is this a paid theme or did you modify it yourself?
Either way keep up the nice quality writing, іt is rare to see a great blog like thiѕ one nowadays.
+2 #10 Ivan Vávra 2014-07-31 15:18
Občanská válka dávno začala, jen naši úplatní politici to nechtějí říct otevřeně. Jak jinak by asi přišli k arabským prebendám? Měli bychom chudáka utlačovaného vyhostit nejlépe do Francie. Byl by doma, mezi svými.
+1 #9 Tomáš 2014-07-31 11:18
Pro Kateřina: Jelikož jsou maturity udělané tak, že si žák vybere 20 děl z už připraveného seznamu, a jelikož si dotyčná žákyně tuto knížku sama vybrala do maturitních otázek, tak ano měla by to znát.
+11 #8 Milan Novák 2014-07-29 17:14
Je nepochopitelné co si tady, a jiných evropských zemích ta muslimská teroristická pakáž dovoluje. My tady různým živlům z Palestiny umožníme žít a oni se takto odvděčí. Podívejte se co provádi Palestinci Izraeli.To je agrese jaká nemá obdoby. A u nás to může být také jako v jiných západoevropskýc h zemích Anglie. Francie atd. A my jim resp. úředníci polezou ještě do zadku. Vystěhovat je odkud přišli. Je to nevypočitalná pátá muslimská kolona. Čekající na vhodnou příležitost jak zadusit evropskou demokracii.
+5 #7 Michal Novotny 2014-07-28 17:18
pro Katerina:Mila paní, obávam se, ze i kdyby dotycná dama treba v telocviku ( ale ten ma nejspíse od táty zakázany )delala salto mortále, tak v literature by mela, tak jako VSICHNI jiní studenti, mit prehled o povinne literature. Zalar nejtemejsi neni tak úplne blbé cteni a pokud vy s gymplem o tom nic nevíte.....tak byste se snad ani do teto diskuse nemela plést!!!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)