Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Balek VaclavSudeten Bayern LogoDne 1. ledna 2023 převzal Václav Bálek předsednictví Rady OSN pro lidská práva. Nové Sudetoněmecké krajanské sdružení Bavorsko mu při této příležitosti blahopřálo. 

***

Dobrý den, vážený pane Bálku,

za pár dní, 1. ledna 2023, se ujmete své nové funkce předsedy Rady OSN pro lidská práva, do které jste byl zvolen. Jsme si jisti, že to byla dobrá volba a že se Vám na nové pozici bude dařit.

Skutečnost, že se nyní jako představitel České republiky ujímáte tohoto úřadu, nás naplňuje nadějí, že této příležitosti využijete a budete naléhat na svou zemi, aby konečně uznala lidská práva sudetských Němců z „druhého kmene“ České země zrušením těchto vyhlášek a zákonů.

Tyto vyhlášky a zákony, které porušují mezinárodní právo a jsou stále v platnosti, jsou pokračující diskriminací naší etnické skupiny a kvalifikují EU jako právní společenství a společenství hodnot. Bývalý europoslanec Bernd Posselt jej správně označil za „počítačový virus v síti EU“ a tehdejší generální tajemník CSU Dr. Markus Söder, jako ostuda pro sousedy.

Odborník na mezinárodní právo prof. Alfred de Zayas dokonce označuje odsun sudetských Němců za genocidu.

Z Radia Praha jsme převzali následující hodnocení:

Předsedou Rady OSN pro lidská práva byl zvolen stálý představitel České republiky při OSN v Ženevě Václav Bálek. Na tento prestižní post nastoupí 1. ledna 2023. Oznámilo to v pátek české ministerstvo zahraničí. Bálek bude prvním českým zástupcem, který bude předsedat nejvýznamnějšímu lidskoprávnímu orgánu OSN. Ministr zahraničí Jan Lipavský k volbám uvedl, že jde o další diplomatický úspěch České republiky a potvrzení její dobré pověsti při prosazování a ochraně lidských práv ve světě. Václav Bálek jako předseda po svém zvolení řekl, že bude usilovat o to, aby Rada plnila svou preventivní roli v prevenci porušování lidských práv prostřednictvím dialogu a spolupráce.

Jsme rádi, že se Česká republika nyní prohlašuje za ochránce lidských práv ve světě a že Vy, pane předsedo Bálku, chcete předcházet porušování lidských práv prostřednictvím dialogu a spolupráce. My v Sudetoněmeckém svazu Bavorsko jsme připraveni jak na spolupráci, tak na dialog ohledně pokračujícího porušování lidských práv ze strany České republiky vůči sudetským Němcům.

Předpokládáme, že jste o skutečnosti dostatečně informován, jinak by byl jistě dobrým odborníkem Karel von Schwarzenberg, bývalý český ministr zahraničí, který dnes vyslovil názor, že vyhoštění by bylo věcí soudu v Haagu.

S ohledem na to Vám přejeme:

Hodně štěstí Evropě, vaší zemi a také nám, s Boží pomocí, úspěšnou práci v novém roce 2023

 

Johann Slezak (narozený v Mährisch Aussee/Usov)

Místopředseda

DIE SUDETENDEUTSCHEN-BAYERNS VIERTER STAMM

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)