Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

WHO predsedaÚředník Světové zdravotnické organizace varuje, že může vstoupit do vašeho domu a kvůli koronaviru odstranit člena vaší rodiny.

Zdálo se, že jsme ve změněné realitě, ale je to skutečnost - úředník Světové zdravotnické organizace (WHO) řekl, že kvůli novému koronaviru možná bude muset „vstoupit do domovů a odstranit členy rodiny“. Podívejte se na vlastní oči:

Carlson říká: „V reakci na šíření koronaviru mohou úřady vstoupit do domovů lidí a odstranit členy rodiny - pravděpodobně násilím“. 30. března Dr. Michael Ryan, který je výkonným ředitelem programu WHO Health Emergency, řekl něco, co nemá zrovna velkou podporu.

Tak promluvil svobodný novinář, porovnejme s českou politickou scénou!

Úředník WHO řekl: „Ve většině částí světa se většina přenosu koronaviru, ke kterému ve skutečnosti v mnoha zemích dochází, nyní děje v domácnosti, na úrovni rodiny kvůli zablokování pohybu. V některých případech nastal přenos z ulic zpět do rodinných jednotek. Nyní musíme přijít,  podívat se do rodin a najít ty lidi, kteří mohou být nemocní, odstranit je a izolovat je bezpečným a důstojným způsobem “.

Carlson vrací úder a říká: „Jen abys věděl, že přijdeme do tvého domu, zabavíme tě tvých dětí a„ izolujeme je bezpečným a důstojným způsobem “.

Nedokážu si představit, že by to šlo provést dobře s většinou lidí, zejména Američanů a druhého dodatku.

https://www.tweaktown.com/news/71702/who-official-we-may-have-to-enter-homes-and-remove-family-members/index.html

P.S.

Finančně pomohla Evropská Unie Číně více, než Čína Evropě v boji s koronavirem. Nejvíce finančně podporuje WHO Čína. USA finanční podporu odřekly. Předseda WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus je bývalý představitel vlády Etiopie. Čína Etiopii finančně významně podporovala.

J.Š. 30.4.2020

* * *

LN 29.4.2020: Je čas „odrouškovat“ společnost

Lékař a senátor Jan Žaloudík:

LN: Ve svém vystoupení v Senátu před pár dny jste řekl, že ve srovnání s nádorovými onemocněními je riziko úmrtí na nemoc covid-19 velmi malé…

Jistě. Za šest týdnů u nás v souvislosti s covidem zemřely dvě stovky pacientů. Na rakovinu za tu dobu zemřelo nejméně 3 500 lidí, ještě víc na kardio-vaskulární, metabolická a další onemocnění – celkem přes 12 000 osob. Je nešťastné, že péče o tyto pacienty je někdy omezována, protože hodně energie ve zdravotnictví pohlcuje koronavirus.

LN: Dostali jsme se do situace, kdy musíme vážit, kolik životů musíme obětovat záchraně ekonomiky?

Nedostali a nedostaneme. Pořád je tady blahobyt. Lékařská odpovědnost za nemocné a ekonomika státu jsou dvě zcela různé trajektorie, provázané v širším kontextu jen daněmi. Naši pacienti dosud měli a jistě budou mít pro záchranu svých životů vše potřebné. Nestrašme ale osudovými dilematy. To bych se musel osudově rozhodovat, zda nasadit život při cestě na senátní jednání do Prahy, když vím, že statisticky je na silnicích přes 600 mrtvých ročně. Společnosti většinově chybí vzdělání v analýze rizik. Ta začínají, už když se člověk poprvé po porodu nadechne, a končí, až pak ve stáří naposled vydechne. A mezitím je pořád riziko.

… Nejhorší ze všech smrtí je smrt z vyděšení. V dějinách ctíme ty, kdo umírali za svobodu, a my bychom se snad chtěli dlouhodobě zbavovat svobody jen z lichého strachu…

P.S.

Už první velvyslanec Německa v Praze Walter Koch po vzniku Československa řekl: „Největší hybnou silou této země je strach.“ Následné dějiny mu daly za pravdu, a dávají dodnes. J.Š.

* * *

O financování zdravotnictví v Šebkově paláci a největší ostudě české vědecké medicíny

Dnes by se dožil 90 let MUDr. Karel Fortýn, objevitel přelomové léčby rakoviny, dodnes nepoužívané – nebyla zakázána ani doporučena?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)