Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Altner LD HamacekDne 8.června pokračovala kauza u OS Praha 6, Míčánky. Informoval jsem všechna hlavní média dne 5.června, regionální deníky a novináře. Příjem mnohými  potvrzen, nepřišel nikdo – ani OSP6 prg 080620z řad veřejnosti…

Jednání začalo s malým zpožděním čekáním na státního zástupce. Trvalo cca 2 minuty. Žalovaná ani její obhájkyně se nedostavily. Důvodem byl zdravotní stav žalované. Je plně v moci soudkyně, zda bude trvat na účasti žalované, která je trestána i ztrátou zdraví s možnými trvalými následky. Právo na spravedlivý proces bylo upíráno i JUDr. Zdeňku Altnerovi. Nepochybně dlouhá léta soudních sporů se podepsala i na jeho zdraví a předčasného ukončení života. Jednání bylo odročena na 13.července od 8:30 hod. (4/303). Vše o této ostudné kauze - www.altner-cssd.cz

Nikdo alespoň trochu informovaný nepochybuje, že je zde do nezávislosti justice zasahováno, ale prokažte, když jediným důkazem je pouze výsledek, resp. rozsudek.

Píše mi stále více lidí své osobní příběhy, které jsou důkazem ovlivňování rozsudků ve prospěch těch, kdo mají potřebné styky, vazby, či dostatek peněz na uplácení. Níže připomínám další ukázku:

Dobrý den,

četla jsem na internetu Vaše články, které se týkají výše zmíněné. V minulosti jsem si této političky vážila. Pak jsem měla možnost poznat jí osobně. BOHUŽEL. Zastupovala hajzly, kteří mě provedli tolik škod na majetku, vyhrožovali vypálením, podřezáním jako podsvinče, tak bylo v SMS zprávě. Neuvěřitelné ! Díky ní jim vše prošlo, zproštěni obžaloby, přestože činy prokázány. Pokračovali další dva roky než zasáhly "boží mlýny". Moje zdraví však se zcela podlomilo díky útrapám. Pak jsem se dozvěděla, jak to paní obhájkyně zařídila. Bylo až nápadné, že se ani státní zástupce tehdy neodvolal a neměl námitky. Sám obžalovaný se mi svěřil před svoji smrtí, jak to bylo. S čím nemohu napsat. Nevěřím nikomu a bojím se. S takovým bezprávím v této republice se mi však těžko žije. Psala jsem tehdy i na ministerstvo spravedlnosti, krajské státní zastupitelství. Když se dozvěděli, kdo obhajoval obžalované, tak každý dal od toho ruce pryč.  Před koncem roku 2019 jsem zaslala Otevřený dopis na příslušný okresní soud i státní zastupitelství. Osobně mohu dát přečíst, budete-li mít zájem.
Věřím, že na tu "spravedlivou" jednou MUSÍ dojít.

R.B. 15.1.2020

* * *

Děkuji, že jste se ozval. Musím vše zvážit. Prožila jsem to nejhorší peklo na zemi 6 let jen díky tomu, že jsem se někoho zastala a někomu pomohla, koho také terorizovali, vymýšleli napadení za účelem finančního vydírání. Celá kauza je tak neuvěřitelná, že ani já, kdybych neprožila, tak bych neuvěřila. Nejhorší na tom byla skutečnost, že tito manželé byli pěstouni, kteří nepracovali a žili z dávek. Ani OSPOD mi nepomohl, když jsem se na ně obracela, aby je usměrnil v zájmu dítěte, které vše vidí a děsí se, pláče... Zatím se stále bojím, přestože mám už 3 roky klid a mohu bez hrůzy a strachu vyjít před dům a na svoji zahradu. Ozvu se. Ještě jedna poznámka. Iniciátorkou pronásledování a škod byla paní pro peníze. Pak se její iniciativa obrátila proti vlastnímu manželovi a udělala z něj tyrana, "trpěla" domácím násilím, chtěl jí zabít, výmysly. Opět pomohla, možná i vymyslela, paní obhájkyně a na všech TV byl v létech 2017-2018 pořad o týrané na útěku. V jednom hovořila i obhájkyně. Většinou šlo o ČT 1, ale i v pořadu pana Klímy na Primě. Občany obce to pobouřilo, volali do TV, já jsem panu Klímovi osobně psala a žádala ho, aby se omluvil za pořad, že otřesně naletěli. Odmítli s námi mluvit. Kolik asi byl honorář za lži. Její manžel se pak několikrát pokusil o sebevraždu až jí dokonal. Obhájkyně se naprosto znemožnila, že se propůjčila k něčemu takovému. Bylo by jistě nutné vše zveřejnit, já se zatím bojím a určitě se ozvu. Každopádně Vám děkuji za přečtení. Jistě by se mi ulevilo, kdyby se to zveřejnilo. Obracela jsem tehdy o pomoc na veřejného ochránce práv, aby přestali a měla jsem klid. O úhradu škod na majetku a jejich potrestání mi ani nešlo. Jen snaha o klid. Myslím, že nebyli potrestáni, jak obhájkyně zařídila, a sice proto, aby nepřišli o dávky a dítě v pěstounské péči.

R.B. 17.1.2020

* * *

Jedná se o JUDr. Hanu Marvanovou. Také má potřebné „konexe“ na soudech, podobně jako ČSSD. Naposledy ji „osvobodila“ její kamarádka… Uvítal bych, kdyby mne zažalovala za mé články o jejím charakteru. Média si na ně netroufají. To, že si ani za roky netroufá je jen důkazem pravdivosti mých článků. Jiní mne za zveřejňování pravdy, hodnotících soudů a faktů podložených důkazy roky, opakovaně žalují na miliony korun. Údajně ohrožuji jejich „dobrou“ pověst a soukromí  (jako veřejně známých osob). Přitom vše je známo většině obyvatelstva z převážně z bulvárních médií. Nicméně je v tomto případě více pravděpodobné, že postkomunistická justice využívá možnosti zlikvidovat občanského novináře profesně i materiálně formálním naplňováním zákona bez hledání spravedlnosti. Dříve komunisté likvidovali odpůrce vězením či popravou, dnes „demokraticky“ jejich pohrobci.

Zrovna dnes vyšel článek dr. Marvanové v LN o selhání justice v H-systému. Psát a mluvit uměla a umí. Škoda, že také nenapíše, zda zastupovala v této kauze své klienty hromadně, nebo každého zvlášť, tedy zkopírováním stejného a násobným „palmare“?!

Je pro mne poctou, oceněním mé práce a její potřebnosti, když jsem odsuzován k placení milionových částek, kterými se nemohou „pochlubit“ ani celostátní média, s nesrovnatelnou mnohem vyšší čtenností, jak v tištěné, tak elektronické formě. Ostatně už přestala na toto téma psát, aby se vyhnula mnohaletým soudním sporům, kdy jde žalobcům jen o peníze. Občas jsou „úspěšní“ i díky protahováním soudních sporů, aby nakonec od státu obdrželi vysoké „odškodné“ za přílišnou délku soudního řízení, kterou sami účelově zavinili neustálým odvoláváním a dovoláním se. Boj za svobodu slova, projevu a právo veřejnosti na informace pokračuje.

Těší mne, že Google ohodnocuje tyto webové stránky vysokým ratingem.

 

Jan Šinágl, 9.6.2020

* * *

9. výročí založení Sodales Solonis z.s. a 1. výročí exekuce za svobodu slova

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)