Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OS Praha 2 senat obhajci 28.4.2021Aktualizováno 29.3.2022: Obává se NSZ ČR odhalovat podvodníky a zločince ve vlastních řadách?

26.3.2022:Mgr. Pavel Nevěděl v. r. ředitel kabinetu nejvyššího státního zástupce, mi nezodpovědně  "odpověděl" (24.3.2022). Má zodpovědná reakce bude následovat. J.Š.

14.3.2022: https://pravednes.cz/RybakovaKaterina.profil

***

První díl byl věnován šéfovi OSZ pro Prahu 1 Mgr. Bc. Janu Lelkovi. Ten Mgr. Lelek, jehož vysokoškolské studium i koncipientská praxe jsou tajemné jako hrad v Karpatech. Právnická fakulta Univerzity Karlovy se sveřepě brání vydat detaily o studiu Mgr. Lelka, ignoruje rozhodnutí Úřadu na ochranu osobních údajů, a dokonce se brání žalobou k soudu. Až tak moc se fakulta brání, aby se nikdo nedozvěděl, jak Mgr. Lelek studoval. Proč asi? Proč nesmíme vědět detaily o člověku, který žije z peněz nás všech? Člověk, jehož státní zástupci umí zařídit trestní stíhání nevinné osoby.

V druhém dílu jsem se zaměřil na mocnou (bývalou) šéfku MSZ v Praze JUDr. Janu Hercegovou. Ano tu JUDr. Hercegovou, o které šly zvěsti, že rozhoduje o bytí a nebytí samotných kmotrů. Ta JUDr. Hercegová, která nemá ponětí o ekonomii a účetnictví, přestože by měla stíhat a řešit sofistikovanou ekonomickou trestnou činnost. Ta JUDr. Hercegová, která vydává rozhodnutí ve věcech, ve které jí to zákon neumožňuje. Ale protože je to JUDr. Hercegová, ta mocná JUDr. Hercegová, tak to nikomu nevadí. Nikdo to nerozporuje. A když se přeci jen pár křiklounů objeví, tak jsou rázně zadupáni, aby si příště takový postup rozmysleli. 

Poslední ze slavné party je Mgr. Kateřiny Rybáková. Mgr. Rybáková je sympatická dáma původem z jižních Čech. Ale nevyzpytatelné cesty osudu a životní láska ji zavedly na Mělnicko. Její manžel JUDr. Hynek Rybák je náměstkem na OSZ v Mělníku. Na tomto státním zastupitelství v Mělníku působila dlouhá léta i sama Mgr. Rybáková.

Zjevně se jí, jejímu manželovi i dvěma dcerám daří velmi dobře. Jejich zánovní, krásný, výstavní rodinný dům kousek od Mělníka působí dojmem, že snad na něj Rybákovi ani nemohli mít. Když se člověk pídí po detailech, kde na něj Rybákovi vzali, narazí na hradbu tajemna. Zjistíte, že i na pouhé koupení stavebního pozemku si musela Mgr. Rybáková půjčit. Byla tehdy totiž státní zástupkyní jen velmi krátce. Kde vzali na samotnou stavbu nebo vybavení, nemluvě o dalších nákladech rodiny s malými dětmi. Zjistíte, že dům hned vedle patří subjektům napojeným na podezřelé aktivity.

Tato Mgr. Rybáková už měla zjevně dost provinčního Mělníku a od prosince 2020 se stala soudkyní na Obvodním soudu pro Prahu 1. Trestního úseku jednoho z nejdůležitějších soudů v naší zemi. Soud, který řeší kapesní krádeže u turistů, ale také velké, slavné, mediálně sledované kauzy. U tohoto soudu ostatně působila i proslulá JUDr. Helena Králová. Najednou se na tomto důležitém soudu objevila Mgr. Rybáková.

Mgr. Rybáková je (bývalá) státní zástupkyně. A tak neřeší, že obžaloba podaná jejím (bývalým) kolegou státním zástupcem je plná chyb. Neřeší, že přípravné řízení nebylo provedeno. Neřeší, že nebylo rozhodnuto o námitce podjatosti obžaloby. A neřeší ani to, že obviněná osoba ani nemohla nahlížet do trestního spisu při skončení vyšetřování. Mgr. Rybáková tato fakta prostě ignoruje a vůbec se k nim nevyjadřuje. Prostě mlčí a zjevně doufá, že to celé nějak skoulí. A po celou dobu Mgr. Rybáková tvrdí, že není v dané věci podjatá.

Jenže pak dojde k tomu, že si Mgr. Rybákovou a její senát někdo nahraje. A z této nahrávky je zcela zjevné, že senát Mgr. Rybákové uráží a zesměšňuje ostatní přítomné, tedy obžalovanou osobu i obhájce. Ano, neříká to veřejně, říká to potají. Veřejně však říkala, že podjatá není. Až když ji někdo chytí při činu, tak uzná, že teda jako podjatá je, ale že to přeci nevadí. Přeci nevadí, že by odsoudila nevinného člověka jenom proto, že jí třeba není sympatický. Všechno je jen hra, tedy i trestní řízení, ve kterém Vám může Mgr. Rybáková vzít majetek i svobodu. Naštěstí už ne holý život. Vše na pohodu a  jede se dál, ne?

Mgr. Rybáková tedy prostě nemůže nikdy věci rozsoudit spravedlivě, pokud je zaujatá a neobjektivní. Ale dokud Mgr. Rybákovou nechytnete při činu, bude zapírat, že podjatá není.

A reakce vedení soudu, kde Mgr. Rybáková působí?

„My s tím nemůžeme nic dělat. My nemůžeme nic udělat se soudkyní, která porušuje zákony“. Takže Mgr. Rybáková si může teoreticky vesele odsuzovat nevinné lidi, protože ví, že jí to projde. Že na ni jako soudkyni nikdy nikdo nemůže.

A když podáte trestní oznámení na soudce? Tak Vám úřady napíšou, že nemohou hodnotit názor soudce. Nemůže hodnotit to, že soudce nesoudí podle zákonů a důkazů, ale podle svých pocitů, dojmů a zadání. To je ale spravedlnost – to je spravedlnost na Praze 1 u Mgr. Rybákové. 

Takovémuto jednání soudkyně slušný občan neuvěří do doby, než ho okusí „na vlastní kůži“ a že jich v české justici je! Jsou lidé, kteří se už s takovýmto genetickým základem rodí, ale i tací, které uzavřené prostředí natolik deformuje, že se amorálními stanou, aniž si toho jsou vědomi a žádné pochybení si nepřipouští. Naopak za amorální považují jednání slušné a morální. Stal se z nich lidský dobytek (neznám výstižnější slovo), který nebude mít nikdy dost, na rozdíl od skutečné zvěře. Svoji primitivnost, plebejství a neschopnost si nepřipouští. Svoji mocí a nepostižitelností jsou tak pány nad životy slušných a poctivých lidí. Jak dlouho ještě?!

Společnost, která si je tohoto neudržitelného stavu vědoma a neřeší jej, stane se sama, nutně, mravně nemocnou s patřičnými následky.

I tento článek obratem posílím NSZ ČR, státní zástupkyni JUDr. Ivetě Bollové, jako doplnění mého podnětu, aby měla co nejvíce důkazů k zahájení patřičných zákonných kroků, ke kterým je z titulu své funkce a osobní odpovědnosti, povinována. Nemůže nekonat, nechce-li popřít smysl instituce, kterou reprezentuje, je-li nezávislá ve svém konání a schopna odolávat nepochybně velkým tlakům a které budou zákonitě narůstat. Slušní občané ČR ji drží palce!

 

Jan Šinágl, 12.3.2022

***

Mafie I. MAFIE Z CENTRA PRAHY

Mafie II. KDO VLÁDNE MOCNÝM?

Karel Čapek – Svíčička, aneb Česká republika stále celému demokratickému světu pro smích!

2012: Nechte psát Šinágla – 2021: Umlčte Šinágla!

***

Meze soudcovské nezávislosti

…Novotní byli obviněni z vydírání svého veledlužníka Pavla Buráně s pomocí čtyř najatých „zakuklenců“, které při činu kromě pana „poškozeného“ nikdo neviděl. Identifikace „zakuklenců“ dosud patří k záhadám přímo vesmírným, přičemž policie beztak identifikovala jen tři podezřelé. Soudce Radomír Koudela zřejmě ve vinu obžalovaných hned na počátku uvěřil a do posledního dechu vedl řízení k jejímu prokázání. Vynesl dva odsuzující rozsudky s vysokými nepodmíněnými tresty. Hned v prvním vypadl ze hry na návrh žalobce Petra Matouška jeden z domnělých „zakuklenců“. Vrcholem absurdity se stal rozsudek ze 17. prosince 2019. Zbývající „zakuklenci“ také dosáhli zproštění, proti němuž se žalobce neodvolal. Ale senát dále věřil, že se skutek stal, i když vykonavatelé násilí zmizeli. Novotné poslal znova do vězení na 7 a 4 roky.

U vyhlášení rozsudku jsem byl sám. Obžalovaní se nedostavili, neboť díky únikům informací z jednání senátu jsme všichni předem věděli, jak bude znít rozsudek. Po jednání mi předseda senátu v předsálí soudní síně sdělil, že je nešťastný, že musel tento rozsudek vyhlásit, zvlášť kvůli paní docentce (dal jí 4 roky odnětí svobody). Proti mé námitce, že jí přece mohl uložit trest 3 roky s podmíněným odkladem, se ohradil odkazem na předvídatelnost soudního rozhodnutí. Dodnes přemýšlím, jaký skrytý význam mělo slovo „musel“.

…Až do dalšího rozhodnutí odvolacího soudu mají všichni obžalovaní prostor pro přemýšlení, co je reálného na pověstech, kolujících se vzrůstající intenzitou v „prostředí“ o milionech, které údajně pan „poškozený“ investoval do „motivování“ orgánů činných v trestním řízení k největší možné píli. …

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (8 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2022-03-26 08:25
Mgr. Pavel Nevěděl, ředitel kabinetu NSZ ČR, mi nezodpovědně "odpověděl" (24.3.2022). Má zodpovědná reakce bude následovat.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)