Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Patton DukaPlzen veterani 6.5.2022Pořídil jsem zvukový záznam celého slavnostního aktu (doporučuji vystoupení zástupce velvyslanectví USA od 34:35 min.), FOTOGALERII a video níže. Veteráni byli obdivuhodní. To jak promluvili a jak kladli věnce, oslovilo každého přítomného. Jejich projevy byly nejkratší, řekly nejvíce! Poprvé chyběl ten dosud nejlepší řečník, americký veterán Earl Ingram. Jistě i dnes by řekl co je třeba svoji osobitou, oslovující a nezapomenutelnou formou, která osloví nejvíce. Dnes musíme své boje bojovat už bez něho a ve jménu jeho památky a odkazu v nich pokračovat, máme-li být hodni památky a odkazu amerických vojáků.

Ve srovnání s minulými lety mne překvapilo malé množství vlajek USA na budovách. Politici neumí pronášet projevy, neosloví, málokterý umí mluvit spatra, projevy jsou nudné, opakující stejné, bez účinného oslovení pro dnešek a budoucnost. Věnec za USA doprovázeli čtyři muži a jedna žena - nejvíce. Události ČT přinesly jen pár vteřin s několika větami vyňatých z projevů a ukázkou jak se jí americký guláš... Bylo poněkud smutné, když bývalý primátor Plzně a dnešní ministr kultury ČR, nezůstal stát společně s ostatními do ukončení kladení věnců, s úsměvem se zdravil a gestikuloval se známými za bariérou. Pozitivní bylo, že ač nepřihlášen předem jako novinář, byl jsem vpuštěn bez jakékoliv kontroly a mohl tak pořídit exklusivní záběry a fotografie. J.Š. 

 

Plzeň 8. 5. 2022: Convoy of Liberty

Plzeň: Program Slavností svobody 2022

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #3 Jan Šinagl 2022-05-16 07:58
Na Ukrajině se objevují padlí ruští vojáci s několika hodinkami na ruce. Stejně tomu bylo i ve II. světové válce. I chování ruského vojáka symbolicky dokazuje, že Rusko se vůbec nezměnilo. Pouze velká města, odkud se vojáci nerekrutují - hlavně se rekrutují ze zaostalého venkova a neruského původu. Ruský venkov je stále staletí pozadu. Existují dokonce i vesnice, ke obyvatelé neví, že skončila II. světová válka…
-1 #2 Jan Šinagl 2022-05-10 18:35
Jak se v Praze zrodila Malá Moskva. Budovy ambasády daroval Rusům prezident Beneš!

zpravy.aktualne.cz/.../...

Zkonfiskovat a výtěžek použít na pomoc Ukrajině. Původní majitelé nemovitostí nebyli také odškodněni!
-1 #1 Jan Šinagl 2022-05-09 18:50
Za Rusko dnes na Ukrajině umírají převážně ruští Asiaté, nikoliv Rusové a synové ruských elit. V těchto porobených republikách přibývá hrobů a Kreml tamní média nedokáže kontrolovat tak absolutně, jako ruská vládní média. Nespokojenost v asijských republikách Ruska narůstá a situace je stále méně Kremlem kontrolovatelná . Rusko pro jeho válku chybí to, co mu na začátku války proti fašistickému Německu dodávaly USA a jeho spojenci, respektive takřka vše. Tímto vojenským materiálem, včetně jídla, dnes pomáhají Ukrajině. To nemluvím o zkorumpovaném a neschopném velení ruské armády. Žádné nové, schopné maršály Tuchačevské nemůže Putin nechat popravit, ani ty dnešní neschopné, jinak by ruské armádě už neměl kdo velet. Válečné dějiny se tak opakují. Putin válku vyhlásit nemůže, protože její vyhlášení Charta OSN zakazuje. Samozřejmě, že Rusko uznává v tomto směru jen ty své „správné“ zákony. Jak se asi zachová Čína? Nemůže být trvale nečinná a musí myslet také na sebe a své zájmy a na svoji budoucnost. Čína je také závislá na Západu, podobně jako Rusko a více, než si je schopna připustit, podobně jako Německo.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)