Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

AKTUALIZOVÁNO 2.9.2016: Odpověď  NS ČRKS Brno 2 senat 020816

AKTUALIZOVÁNO 31.8.2016: Odpověď Výboru Senátu pro lidská práva (26.8.2016) - Vyrozumění Policejního prezidia (29.8.2016)

AKTUALIZOVÁNO 29.8.2016: Stížnost ministru spravedlnosti Robertu Pelikánovi (17.8.2016) – Odpověď MsP (26.8.2016)

AKTUALIZOVÁNO 19.8.2016: Odpověď Vlády ČR (10.8.2016) – Odpověď Ombudsmanky (17.8.2016)

Aktualizováno 21.10.2016: Odpověd VSZ Olomouc (20.10.2016)

Petice na podporu Patrika a Miloslava Ryšánkových

* * *

„Iustitia nemini neganda“ - spravedlnost nemá být nikomu odepřena. „Nullum crimen, nullaKS Brno 1 prg 020816 poena, nullus processus criminalis sine lege“ - není zločinu, není viny, nestanoví-li tak zákon, a jen podle zákona se může konat trestní řízení. „In dubio pro reo“ - v pochybnostech ve prospěch obžalovaného.

Veřejnost byla svědkem neskutečné nespravedlnosti v podání senátu soudce Mgr. Tomáše Kurfiřta. ČT Brno jsem včas, osobně, opakovaně informoval „sledujeme“ - nepřišla (je vedle soudu), TV NOVA byla na místě – odvysílala ve večerních TN krátkou reportáž. Psal mi i externí spolupracovník TV Barrandov z Brna s prosbou o informace a možností vysílat – nepotkal jsem ho? Dosud jediná zpráva na google je na iDNES, která vyslala fotografku. Podrobné zpravodajství o této neuvěřitelné justiční zrůdnosti a zločinu ve stylu 50-tých let následuje v část II. Emotivní e-mail z dnešní pošty od jedné účastnice:

Prosím Vás, co to předvádíte. Oni to neudělali, proč neprošetříte jeho syna?! Stále byli ve sporu, jak jeden tak druhý neměli peníze, proboha....suďte lidi, neberte úplatky, Ryšánkovi-NEnene, soustřeďte se na jeho syna, kruciš, otevřete oči. Nevím, jen přemítám život lidí, do prčic - kolik měl Janoch Miloš v krvi když jste ho našli???? Hodně, co, proč to neřešíte??? Do prčic, proč neslyšíte????? Proč nikdo nic neví??? Vždyť vy jste ani neuvedli slova lidí, kteří byli u toho, co Ruda Veselý, vždyť to je k smíchu... Kolik Vám dali - spíše slíbili za Patrika??? milion? Ten nedostanete. Buďte lidi, a pokud máte problém jako v Ordinaci Bobo, tak dopadnete špatně. Za co má Pata 10 a půl roku?! Za zabití úmyslné je přece 18, a proč je jeho táta doma? Když to udělali spolu? Nějak moc otázek na které nedokážete odpovědět....

KS Brno 3 verejnost 020816Co jste zač, komanči jsou pryč, ale dali by buď Ano nebo Ne, a VY? jste mezi... tohle neníKS Brno 5 zalobci 020816 rozhodnutí... jen hrabete asi slíbené úplatky, jinak to nevidím. Doufám, že to příjde... vy budete žalovaní, a víte co? Ráda to budu sledovat. Vyštudovali jste za komunistů - skvěle, ale už nejsou... nemáte to komu vracet, promiňte, ale jste zrůdy, které neumí určit pravého pachatele... jste neschopní a proto chcete mít jen čárku a prachy za vyřešený případ... jděte někam... třeba na ulici, však Vy jste kam vítr tam plášť. Mám pocit, že budete místo své lidi hájit přistěhovalce, protože Vám zaplatí... to je hnus. Ale dobře Vám tak... jednou se to obrátí a Vaši potomci Vás nebudou uctívat - přijde to, ani za peníze. Vy se máte a na rodině NIKOHO Vám nezáleží. Nejste to co si myslíte, přeji Vám to, čeho se nejvíc bojíte - já to nevím, vy ano.

Veselá Dana, 2.8.2016

* * *

KS Brno 4 Rysankovi 020816Oba obhájci odvedli skvělou práci! Na závěrečně vyjádření Miroslava Ryšánka, otce odsouzeného „vraha“ Patrika „soudce“ Kurfiřt jen tak nezapomene! Soudce nedovolil videozáznam rozsudku – po 22 vteřinách jsem musel kameru vypnout. Zvukové záznamy ze 6 ½ hod. jednání jsou pořízeny.

Zvukový záznam skvělé závěrečné řeči obhájkyně Patrika Mgr. Moniky Coufalové zveřejním, abyste si mohli učinit sami představu co je v „demokratické“ zemi možné – i nemožné! Po jejím skončení jsem začal tleskat (asi 4x jsem vstoupil do jednání, ale soudce Kurfiřt vždy jen vyhrožoval - i jiným). Zajímavá byla scéna, kdy soudce přiznal (po dlouhém přemýšlení), že nemůže najít slovo, které by správně vystihlo vztah blízkého okolí zemřelého či zavražděného, jak trpěli a mohl zdůvodnit jím určenou výši odškodného za nemajetkovou újmu (100.000,-Kč každému, zvlášť od otce a syna). Chtěl jsem vykřiknout „milovali“, pane soudce a to tak, že se ho všichni báli. Jeho vlastní, rabiácký syn ho pravidelně mlátil! To jim nebránilo požadovat (matka, dva bratři, syn a dcera) každý 1000.000,-Kč „odškodného“ – od každého z „pachatelů“ zvlášť, tzn. 10.000.000,-Kč !!!. Na soud se přitom nedostavili ani jednou?! Nepochybně byli rádi, že Miloš Janoch konečně zmizel z jejich životů. Obávám se, že by ho poprvé „milovali“, kdyby skutečně toto „odškodné“ za „odstranění“ nenáviděného člověka obdrželi.

Viditelně je zde snaha tuto kauzu před veřejností utajit. I oba reportéři TV NOVA byli v šoku, stejně jako veřejnost, ale ve večerních Televizních novinách ani „ň“?!

V této kauze byl justicí a policií porušen tolikrát flagrantně zákon, že odvolání k VS Olomouc nemůže být neúspěšné i kdyby si to soudci snad i přáli !!!

Soudce odmítl záruku za Patrika a kauci 400.000,-Kč, přestože není rozsudek pravomocný?! Člověk, kterému nebyla prokázána vina, tak zůstane další dlouhé měsíce ve vězení !!!

Někteří lidé jsou prostě zlí. Není to žádná psychická choroba. Jsou to lidé, kteří neustále konají zlé věci. Netrpí žádnou psychózou nebo poruchou vnímání, věděl už Aristoteles.

Obsadí-li zlí lidé odpovědná místa ve správě země, či mají na ně vliv, ohrožují nejen jednotlivce, ale i zemi, je-li jejich počet kritický. Obávám se, že kritický bod jsme už dosáhli, resp. překročili. Nikdo, ani Pán Bůh nám v tom nepomůže – a samo se nic neudělá! Budeme-li mlčet, bude Ryšánků přibývat !!!    

 

Jan Šinágl, 2.8.2016

* * *

V kauze otce a syna Ryšánkových se justice i nadále chová jako v kauze Jiřího Kájínka či dr. Milady Horákové!

KS Brno: Otřesná kauza otce a syna Ryšánkových spěje ke konci

KS Brno Ryšánkovi 2.8.2016: „Soudče Kurfiřte, skončíš v pekle!“ – část II.

* * *

Petice na podporu Patrika a Miloslava Ryšánkových

* * *

Aktualizováno 16.8.2016

Kdo zastaví zrůdnost „soudce“ KS Brno, kata spravedlnosti Mgr. Tomáše Kurfiřta – zločince v taláru?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #1 Pavel 2016-08-05 13:25
Dobrý den.
Jak bylo řečeno paní veselou je tady moc otazníku které někomu moc nevoní.Po celou dobu jsem si myslel že pan zástupce neumí mluvit,no a ejhle on mluví a jde mu o případ nebo o.....?
To jak probíhalo dosavadní jednání soudu je slušně řečeno hnus.Postasrší paní v taláru spí a nevnímá a pan soudce si dělá co chce.Podle mne výslech svědku nebyl potřeba protože bylo rozhodnuto.Něco tady mooooc smrdí že pane zástupče?Proč nikdy ze stany poškozených nebyl nikdo přítomen? Je zajímavé že ti co mají popsaný trestní rejstřík tak jsou na tom mnohem líp jak ti co makají a jsou pro stát přínosem.Doufám že Vrchní soud tuto kauzu posoudí líp než ten dosavadní a potom by pan soudce měl vrátit peníze za výkon který podal.Já se živím jako OSVč a nedovedu si představit udělat škodu a nenést následky.Tady v tomto případu je fakt spravedlnost slepá. Doufám že vtom pekle mají dost místa a doufám že přísloví že na každou svini se vaří voda je tady na místě.
Ryšánci držím palce!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)