Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PEMC TK Senat hlavni vinici 260816Ani po 27 letech nejsme schopni odsoudit své zločince?! Musí to za nás udělat jiná země.PEMC TK Senat pozvanka 260816 Paradoxně SRN, která se s nacistickými zločiny dokázala vyrovnat a stále si je připomíná. Upozorňovat na nacistické zločiny umíme už přes 70 let takřka denně, ale naše komunistické zločiny, mnohdy stejně či více odporné, jakoby nebyly. Dne 26.8.2016 se konala v Senátu k tématu od 10:00 hod. tisková konference. ČT nebyla přítomna. V Událostech zařadila strohou informaci27 zpráv až na 14 místo po dobu pouhých 37 vteřin?! Použila jen archivní záběry z totality. Jméno hlavní iniciátorky projektu Evropské platformy paměti a svědomí dr. Nely Winkelmannové (vnučky nositele Nobelovy ceny prof. Jaroslava Heyrovského) neuvedla, natož aby s ní natočila rozhovor. Více informoval ČRo. Níže následuje podrobné zpravodajství.

PEMC TK Senat panel 260816Dr. Winkelmannová připomněla, že jednomu z hlavních komunistických zločinců gen. por. PEMC TK Senat verejnost 260816Františku Šádkovi byl nedávno uspořádán státní pohřeb se všemi vojenskými poctami na účet MO?! Umí si někdo představit, že by v Německu po válce se stejnými poctami pohřbili nacistického generála?! Jakoby ministr obrany Martin Stropnický byl bez moci, či bezmocný?!

V rozhovoru mi zástupce AK z Berlína Konrád Menz (podala TO) sdělil, že i v Německu byly po válce tendence soudců soudit příslušníky nacistických organizací mírněji. Dnes už o tom nemůže být řeč.

ZDE jsou jména všech pěti obětí – Richarda Schlenze, Gerharda Schmidta, Kurta Hoffmeistera, Hartmuta Tautze a Johanna Dicka - s podrobným popisem jak barbarsky přišly o život při své cestě za svobodou. Je ostudou násPEMC TK Senat avers 260816 všech, že tito zločinci, kteří za jejich smrt nesou odpovědnost, nebyli nikdy potrestáni a že mnozí z nich mezi námi žijí PEMC TK Senat TO 260816s vysokými důchody jako „ctihodní“ občané! ZDE jsou všichni odpovědní jmenovitě uvedení s jejich funkcemi a fotografiemi. Někteří se postarali, aby jejich fotografie nebyly k dispozici. Alespoň malé přiznání viny a studu…

Pro každou společnost je důležité pojmenovat zlo. Ve SRN i dnes soudí a odsuzují válečné zločince, kdy berou ohled na jejich zdravotní stav a nenutí je nastoupit trest, pokud to jejich zdravotní stav nedovoluje. Bude zajímavé, jak se česká společnost postaví k odsouzení těchto komunistických zločinců – jiná možnost není ve skutečně demokratické zemi s nezávislou policií a justicí. Umím si představit, jak nám najednou budou bývalí soudruzi-zločinci po vynesení rozsudku „marodit“ – možná už při předvolání k soudu. To jiného od komunistů čekat. Osobní odpovědnost jim byla vždy cizí. Uměli jen kolektivně podvádět, krást a vraždit.

Povšimněte si seznamu reakcí českých médií – opět na mne „zapomněli“ jako v kauze JUDr. Zdeňka Altnera

Celá TK je zvukové zaznamenána – skvělé projevy všech panelistů, zejména maminky Hartmuta Tautze, paní Christy Brunies se kterou jsem měl možnost hovořit a které jsem se alespoň omluvil za všechny slušné občany naší země. Odkazy na zvukové záznamy zveřejním po vyřešení technických problémů. Budou přidány k tomuto článku.

http://www.memoryandconscience.eu/

 Jan Šinágl, 30.8.2016

* * *

České občanství není překážkou pro stíhání Jakeše v Německu

PEMC TK Senat revers 260816Případnému trestnímu stíhání bývalého šéfa komunistů Milouše Jakeše a někdejších premiérů Lubomíra Štrougala a Petera Colotky v Německu nijak nebrání jejich české občanství. Ministerstvo spravedlnosti dnes na dotaz ČTK obecně uvedlo, že pokud jsou dány podmínky pro stíhání podle německého práva, není důvod, proč by se nemohlo uskutečnit. Muži čelí trestnímu oznámení kvůli zabití pěti německých emigrantů na československých hranicích. "Splnění podmínek pro zahájení a další vedení trestního řízení je na posouzení německých orgánů. Samozřejmě, že i celé řízení se bude řídit podle německého práva," uvedla Kristína Labohá z tiskového oddělení ministerstva. Němci se mohou na českou stranu obrátit s žádostí o právní pomoc, například ohledně získání informací či důkazů důležitých pro trestní řízení, výslechu svědků či provedení domovních prohlídek. "Jak soudy, tak i státní zastupitelství mají na tomto poli již značné zkušenosti a Německo je jeden z členských států EU, se kterým poskytování právní pomoci probíhá velmi efektivně, rychle a hladce," sdělilo ministerstvo. Trestní oznámení na celkem 67 českých a slovenských občanů včetně Jakeše, Štrougala a Colotky podala k německému nejvyššímu státnímu zástupci Platforma evropské paměti a svědomí. Upozornila na to, že v Česku nebyl za usmrcení emigrantů na hranicích nikdo potrestán kromě čtyř spíše řadových pohraničníků. Podle německé judikatury jde údajně o nepromlčitelné trestné činy a odpovědnost za ně nesou všichni, kdo se na nich podíleli. ČRo, 29.8.2016

* * *

Brno 19.2.2016: Spravedlnost pro nepromlčitelnost zločinů komunismu!

Dnes bylo podáno trestní oznámení na komunistické zločince JUDr. Lubomíra Štrougala a spol.

Štrougal mohl zabránit týrání vězně Wonky v Minkovicích, tvrdí aktivista

Otevřená výzva předsedovi vlády České republiky Mgr. Bohuslavu Sobotkovi

VE STÍNU ŠIBENICE: Tryzna v chrámu sv. Michala v Brně dne 7.května 2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 W 76 2017-04-12 13:01
Pichai made reference in his speech to a different occasion that uncovered a division in a western society: the U.S.
election.
+1 #4 K. Mrzílek 2016-09-05 20:10
Ti viní si ani neuvědomují svoji vinu. Vždyť soudili podle tehdejších komunistických zákonů. Je to tlustá kniha. Nacisté měli také svoje totalitní zákony. Jsou vinni protože jednali podle nelidských zákonů.
+2 #3 Bergmann 2016-08-31 10:44
Budeme-li sečítat všechny komunistické zločince, tak musíme začít při nejmenším u"našeho Klémy"tedy Gottwalda, Zápotockého,Bac ílka atd. Je známo, že příslušníci PS podléhající nejdříve ministerstvu vnitra pronikali stále na německé území, nejen zastřelení německého houbaře-důchodc e zezadu, ale v pátrání po uprchlících z východního ráje prohlédáváním vesnických stodol v Německu či provokačním ostřelováním amerických stanovišť na hranici z palpostů v korunách stromů. Konečně je nejvíce oceňují i dnešní komunisté, např. obnovováním soch "na stráži míru"/Chebsko/. Nebylo by na škodu vydat o tom publikaci nebo už je?
+2 #2 Václav 2016-08-31 10:25
Asi už nechtěli generálnímu řediteli ČT a spol. zvýšit mimořádné každoroční miliónové odměny za to, co by mělo být součástí i jeho tak vysokého platu. Nikoliv malá domů, jen velká.
+3 #1 K. Mrzílek 2016-08-30 20:18
Krátký rozhovor s paní Nelly Winkelmanovou natočen byl, ale vysílán byl pouze odpoledne. Pouhý obsah rozhovoru ještě zkrátili v TV večer. Protože se jedná o mezinárodní kauzu co zbývá, musí se to nějak mezi zprávami zveřejnit. Trvalo to 30 vteřin.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)