Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Své argumenty zdůvodnil v Hlídacím psu (4.8.2020) Proč jsme nebyli a ani nemohli být jako oni

Polistopadová demokracie se stala slabou a bezzubou právě proto, že se nedokázala vypořádat se zločiny konkrétních osob spáchaných za doby vládnutí KSČ. „Striktní dodržování zákona dělá společnost silnou“, ano, pokud je naplňován duch zákona a hledána spravedlnost, ne pouhým formálním, bezduchým jeho naplňováním umožňovat beztrestnost zločinců, resp. osob plně odpovědných za spáchané zločiny. Výsledkem je KSČM v Parlamentu a zvolení jejího předsedy Vojtěcha Filipa místopředsedou Sněmovny 75% hlasů anonymních poslanců – navíc usvědčeného agenta-udavače StB „Falmera“. Umíte si představit, že by po II. světové válce existovala NSDAP, byla členem Bundestagu a její předseda byl zvolen jeho místopředsedou?

 „V současné době u nás není snad jediný člověk, který by mohl tvrdit, že byl v souvislosti s jakousi svojí předchozí angažovaností před rokem 1989 soudně postižen a že šlo o „justiční omyl“, tvrdí dále. Měl by si přečíst tento článek o bratrech Wonkových: Ve smyslu Czech-made zákonů - Case Pavel Wonka

Dnes se také formálně dodržují zákony jako za totality - a páchá další bezpráví pohrobky komunismu v české justici. Zlo se nepotrestalo. Např. Grebeníček st., sadistický bachař „onemocněl“, když mu hrozilo odsouzení a zákon mu „pomohl“. Tak to má být v pořádku - podle advokáta Sokola?!

Obhajuje tak českou justici o které nedávno ESLP vynesl rozsudek, kde se mluví o její „disfunkci“ a porušení vnitrostátního práva na „ostří nože“. Proto lze jeho hájení zákona a českého práva, které je z nemalé části stále pod vlivem bývalých komunistů a jejich pohrobků, vnímat jako nebezpečné relativizování zločinného komunistického systému. Jeho představitelé to jistě vítají. Nemůže nevědět, čili koná vědomě. Připomíná tak typ českého člověka, který se přizpůsobuje „novým poměrům“, kdy pohrobci totality v „demokratických kabátech“, posilují stále více svoji moc a vliv.

JUDr. Tomáš Sokol nějak rychle zapomněl, jak v listopadu 89 vykřikoval „jak budou komunisté postavení mimo zákon“. Sotva se stal českým ministrem vnitra, velmi rychle zapomněl na svůj slib...

Dnes tvrdí, že člověk by měl mít právo na obhajobu a spravedlivý soud, pokud si ho zaslouží (kdo si potom spravedlivý soud nezaslouží?! J.Š.). Zároveň se ale proslavil jiným mottem – dluhy se mají platit. Jeho kancelář léta spolupracovala s Dopravním podnikem hlavního města Prahy a přišla si během vymáhání dluhů od černých pasažéru na miliony. I když dnes už s podnikem smlouvu nemá, svůj postoj nezměnil… Byl ministrem vnitra vlády, které předsedal Petr Pithart – člověk, který byl 9 let členem KSČ … 

Není to o ideologii, ale pokračování zděděných vazeb a způsobů, osobního obohacování a rozkrádání země se kterými se zákon po listopadu 89 nedokázal vypořádat a dodnes nevypořádal. Nepotrestané zlo se vždy vrací, posíleno a nebezpečnější. Řeči o dobrých mravech a způsobech jsou k ničemu, nejsou-li následovány činy. Komunisté věděli dobře proč zlikvidovat elitu, hrdiny a mravnost.

Lenin: „Chceme-li zničit národ, musíme nejprve zničit jeho morálku, a padne nám do klína jako zralé ovoce.“

 

Jan Šinágl, 5.8.2020

* * *

KOMUNISTÉ NEUSTÁLE OBTĚŽUJÍ

„Co máš proti komunistům?“„Jako proti Rusům. Jen to, že chtějí, abychom byli jako oni“.

Demokracie se bez komunistů obejde. Komunistům vadí.

Komunisté se neustále vměšují do řízení veřejného života společnosti. Znemožňují  tím kreativní, tvořivou činnost občanů ve veřejném životě, abychom mohli žít podle vlastních názorů, podle vlastního uvažování.

K.Mrzílek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (5 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2020-08-05 09:28
Dlouhé vyprávění právníka Sokola nemůže znejistit skutečnost, že nejvyšším představitelům Komunistické strany, byly rozsudky smrti dávány k podepsání. Jsou tedy za zničené životy zodpovědní. Protože se jedná o nepromlčitelné zločiny jsou slova řečeného právníka pouze výmluvou.

Kdyby se jednalo o nacistické papaláše, již dávno by bylo vše vyřešeno.

K.Mrzílek.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)