Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Flegr TV RuskoČeši ve vysílání ruské propagandyBalik TV Rusko

Oba Češi se objevili v pořadu Vesti neděli (Zprávy týdne), jehož moderátorem je ústřední Putinův propagandista Dmitrij Kiseljov. Výsledkem byla další ruská reportáž posilující příběh o tom, jak je Západ v rozkladu, zatímco Putin už koronavirus zkrotil.

Podle překladu vyrobeného televizí Flegr říká: „Divil bych se, kdyby na konci listopadu u nás nebylo 2 000 úmrtí za den. Je tu exponenciální růst. I přes to, že nyní přijímáme některá Flegr mrtviopatření, množství nakažených se bude zvyšovat po dobu třiceti dní. Dnes jsou u nás stovky mrtvých, v listopadu to budou 2 000 za den.“

Dalším příkladem je zaměstnanec ochranky v pražském obchodním centru Ladislav Kašuka. Ten byl ruskými státními „médii“ prezentován jako známý český novinář a expert. Dodejme, že Kašuka byl za své služby Rusy placen. Ostražitost ve vztahu k těm, kdo v reportážích vystupují, je proto na místě.

 * * *

Záběry z ruské nemocnice: Lidé leží na zemi, těla už není kam dávat

* * *

Ruská státní média využívají smyšlené respondenty i v jiných zemích. Připomenout můžeme jistou Marii Tsypko, která již pro ruskou propagandu sehrála mnoho rolí pod různými jmény. Nebo také Natalii Weiss žijící v Německu. Ta pod jménem Viktoria Schmidt v roli obyčejné Němky poskytovala za úplatu ruským „novinářům“ rozhovory, v nichž jednoduše opakovala to, co dostala zadáno.

Vraťme se ale k reportáži o situaci kolem koronaviru v České republice. Na scénu přichází i lékař Martin Balík, který svůj příspěvek v češtině začíná slovy: „Já to neumím odhadnout…“ Ruský překlad nicméně zní: „Bude ještě nárůst…“ Překlad Balíka pokračuje slovy, že „bude více pacientů, kteří budou potřebovat kyslík.“

Celý článek>

* * *

Panu evolučnímu biologovi a parasitologovi, universitnímu profesorovi Jaroslavovi Flégrovi, s láskou...

* * *

Dr. Prof. Sucharit Bhakdi o očkování

2020-11-23 17:25:46

Reportér: "Nechal byste se naočkovat?"

Dr. Prof. Sucharit Bhakdi: "Samozřejmě, že ne. Nejsem šílený. Proto, aby vakcína získala licenci, musíte prokázat její účinnost. Jak prokážete, že je vakcína účinná? Musíte dokázat, že zachraňuje životy. Ale pokud přicházíte o 5 z 10 000 lidských životů, jak prokážete, že to číslo snížíte pomocí vakcíny? To neprokážete. Nikdy nedosáhnete statisticky významného zlepšení, protože pokud se číslo sníží z 5 na 3, tak to není statisticky významné."

(https://www.bitchute.com/video/gNEAlMew4yFM/)

* * *

Normální lidé už stále stejně tváře a stejné názory „Covidových mluvčí“  lékařů na TV obrazovkách nesledují, resp. neberou vážně. Skepse, šíření strachu a katastrofálních vizí, místo povzbuzení, motivace a šíření naděje. Války se vyhrávají především vírou ve vítězství, motivací, ne šířením strachu, beznaděje, předemporaženectví a varováním, že to bude ještě horší. Pokud takoví lidé mají hlavní slovo v médiích, bude i díky nim počet obětí zbytečně mnohem vyšší. Podporují psychosomatické potíže (podílí se 2/3 na vzniku nemocí). Svým strašením a šířením paniky navíc oslabují imunitní systém, který je mnohonásobně účinnější než roušky. Kdo kontroluje jejich kvalitu? Kolik procent je zcela k ničemu? Jak často se perou a mění?

Nepřekvapuje, že nošení roušky nemělo vliv na šíření koronaviru, dle nejnovější dánské studie.

Ke Flegrovi a Balíkovi patří svým stylem další „covidový mluvčí“ Václav Hořejší, právě Vládou ČR schválený jako „Česká hlava roku“. Nejsou to „voje-vůdci“, ale „voje-brzdiči“.

Osobně bych navrhl MUDr. Hanu Zelenou. Bohužel je v médiích stále umlčovaná. Jistě by v přímé volbě občanů byla zvolena jako skutečná „Česká hlava roku“:

… Zatímco v civilizovaných zemích se vědecká debata vyhrává kvalitou vědeckých argumentů. Možná i proto se staroslavná UK nalézá až kdesi ve třetí stovce světových žebříčků, v hrdém sousedství prérijních colleges, a v současné zdravotní situaci si neumíme ani spolehlivě spočítat mrtvé. Bylo by hezké to změnit. ...

PCR pozitivita znamená jen to, že je ve vyšetřeném vzorku přítomna část virové RNA. Nikoliv celý virus. Nic to neříká o tom, zda je dotyčný infekční. Člověk nakažený SARS-CoV-2 je infekční maximálně týden. PCR, jako pomocná metoda, vykazuje pozitivitu běžně týdny i měsíce. Jde o klinicky falešně pozitivní výsledky. Vyšetření PCR je bez klinického kontextu bezcenné - Pozitivní výsledek jediného testu je automaticky prohlášen za diagnózu. Aniž by dotyčného vyšetřil lékař - Diagnostiku infekčních nemocí je nutné neodkladně vrátit do ruku kvalifikovaných lékařů, kteří budou pomocná vyšetření indikovat a jejich výsledky interpretovat na základě pacientových příznaků a výsledků ostatních laboratorních vyšetření. Je nejvyšší čas přestat mrhat drahými PCR testy v neindikovaných případech a přestat počítat „pozitivní případy“ bez klinického kontextu. Je nejvyšší čas protestovat proti testování bezpříznakových jedinců. V opačném případě nebude v budoucnu problém si vybrat jakýkoliv jiný virus a stejným způsobem začít hon na pozitivní, testovat zdravé, lehce nemocné, těžce nemocné i umírající. Ve všech skupinách budou pozitivní a pandemie s milióny mrtvých je tu zpět.

* * *

Jak se může snížit nebezpečí šíření koronaviru zákazem vycházení od 23:00 do 5:00 hod. chápe málokdo, pokud vůbec?! Stejně jako zákaz prodeje v malých krámech a povolením ve velkých?

K mediálním „expertům“ patří i Václav Hořejší. I on šíří paniku, strach a beznaděj. Slyšel snad někdo z obrazovek veřejnoprávní ČT tolik potřebná, povzbudivá slova o naději, odvaze, víře ve vítězství, ve vlastní síly a schopnosti, kdy se nacházíme prakticky ve válečném stavu? Potřebujeme Churchilly, ne Chamberlainy!

Pokud se nechal někdo ruskou TV takto zneužít, už z principu má podat stížnost a veřejně se distancovat v médiích, kam má častý, bezproblémový přístup. Mlčení a nekonání ukazuje na jeho skutečný charakter.

Před lety na jedné demonstraci před Rudolfinem (nevzpomínám si zda za US radar, či na podporu Majdanu), mne požádala jedna údajně západní TV o rozhovor v angličtině. Rád jsem vyhověl. Požádal jsem o kontakt. Bylo mi slíbeno zaslání odkazu na reportáž. Nikdo se neozval. Zpětně jsem si uvědomil ruský přízvuk moderátora. Takto pracuje ruská propaganda, využívající, resp. zneužívající skutečnou demokracii. V Rusku je pouze řízená, tedy totalitní. Jen se změnil název, ne obsah!

Nejsem odborník, po bitvách není umění být generálem, přesto si dovolím tvrdit – kdyby se hned zpočátku zavedl Lockdown natvrdo např. na 14 dní, kdy by v provozu byly jen nemocnice, policie, elektrárny, další nutné provozy, instituce a lidé si nakoupili zásoby, možná by koronavirus zmizel mnohem rychleji, levněji a bez zbytečných obětí? Věřme, že takového řešení už nebude třeba.

Určitě je lepší zadlužit se a přežít s menšími škodami, než šetřit a riskovat nevratné škody.  

Podporuji Institut H21 Karla Janečka a jeho volební systém. Ten si ale musí vynutit občané, politici nikdy neodvolí sebe sami. 

 

Jan Šinágl, 24.11.2020

* * *

* * *

V neděli do krámu ne!

V neděli do krámu ano!

S kočárkem do krámu ne!

S kočárkem rozhodně ano!

Patnáct metrů málo!

Patnáct metrů moc!

To se mi jen zdálo!

Pomo-o-o-c!

Všechno je to málo platný.

 

Podpis: Havlíček a Blatný.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)