Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ZOH CLR 2022 logo poutaChina 2022 NO Human Rights No Olypmic GamesRoman Joch:  Sportovkyně a sportovci Západu, teď nebude čas mlčet. Ukáže se, zda jste hodni Západu, anebo se necháte koupit, nasadit si zlatý náhubek a budete se kořit před rudým mandarínem, který si o sobě myslí, že má "Mandát Nebes".

Dobrovolně tak zúčastnění sportovci hrají  roli „užitečného idiota“. Umí si snad někdo představit, že by se Letní olympijské hry v Berlíně z roku 1936 konaly v době, kdyby už na území Německa existovaly koncentrační tábory a kdy už likvidace Židů začala? Co to vypovídá o morálním stavu světa?

Číňané už zakázali účast zahraničních návštěvníků. Alespoň politici se nezúčastní, vyjma poslušného prezidenta České republiky Zemana, který by se, jako jediný prezident ze zemí Evropské unie zúčastnil, pokud by mu to zdravotní stav dovoloval. Tuto otázku si musí sportovci zodpovědět sami a vyrovnat se tak svým svědomím, včetně doprovodu sportovců. Čína jim pod hrozbou trestu zakázala mluvit o základních lidských právech. Budou tak občansky stateční jako Novak Djokovič? Samozřejmě, že ne. Sláva a peníze je protivník, kterého nechce žádný porazit ve vlastním zájmu, morální hodnoty jsou sportovci zcela vytěsněny. Věřme, že se najde pár statečných sportovců, kteří v sobě najdou sílu zachovat se tak, jako se na Olympijských hrách v Mexiku v roce 1968, zachovala statečná gymnastka Věra Čáslavská? Bylo mi ctí ji v posledních letech jejího života moci smět doprovázet a podporovat.  

Čína si dělá s celým světem co se jí zlíbí. Ten ze strachu, jen poslušně mlčí a nekoná. Alespoň Mezinárodní olympijský výbor prohlásil, že není možné nařizovat sportovcům, o čem smějí a nesmějí hovořit na tiskových konferencích. I on si ale musí položit otázku: „Proč opakovaně umožňuje konat Olypmpijské hry ve zločinné zemi“, kde jsou základní lidská práva občanů, etnik a národností, tak barbarsky, dlouhé roky, porušována?!

Ale chtějte v tak obrovském byznysu, kde už sport není dávno na prvním místě, aby sportovci odřekli svoji účast na ZOH, podpořili utlačované, a nestali se tak součástí čínské propagandistické mašinérie. Čína vyslala do světa covid. Co vysílá do světa těmito olympijskými hrami a co to vypovídá o „demokratickém“ světě? Odpovězte si sami.  

Kdy vyjádří své stanovisko vláda České republiky? Bude čekat až na poslední chvíli a přikloní se až k většině, v rámci tradice české politiky?

 

Jan Šinágl, 22.1.2022

***

 JATKA ve Sněmovně a v Lucerně

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #8 Jan Šinagl 2022-01-28 11:21
„Historická olympiáda v nejhorším slova smyslu.“ Peking se blíží, kritice čelí MOV i sponzoři.

Pár dní před začátkem olympiády v Pekingu zesiluje i kritika a protesty proti zimním hrám. Nemíří jen proti porušování lidských práv čínským režimem, ale i na Mezinárodní olympijský výbor a nadnárodní korporace, které olympijské hry sponzorují.

... Organizace Amnesty International již dříve upozorňovala na to, že autoritářské režimy využívají velkých, celosvětově sledovaných sportovních událostí k zakrytí porušování lidských práv a vylepšení svého obrazu, a použila v této souvislosti termín „sportswashing“.

... Právě olympijské hry jsou výjimečnou událostí, která může výrazně napomoci k šíření čínské soft power ve světě. Na druhou stranu je to však také jedinečná příležitost pro aktivistické skupiny upozornit prostřednictvím protestů na závažné problémy.

... Britský konzervativní politik Robert Hayward, který dříve působil na manažerském postu v Coca-Cole, dokonce nedávno vyzval k bojkotu značky během her. Kritika se obrátila i proti dalšímu sponzorovi, Airbnb, který podle nedávných zjištění dokonce spolupracuje s polovojenskými Výrobními a stavebními jednotkami Sin-ťiangu (Xinjiang Production and Construction Corps, XPCC), na něž se vztahují americké a evropské sankce.

hlidacipes.org/.../
0 #7 Jan Šinagl 2022-01-28 10:15
Vítejte v olympijské Číně: cenzura, ticho kolem násilí na ženách a mizející Ujguři.

Organizace Human Rights Watch začátkem ledna vydala svou pravidelnou Zprávu o stavu lidských práv ve světě. Čínské lidové republice je věnováno asi dvacet z více než 750 stran. Podle zprávy se míra represí čínské vlády v loňském roce „zdvojnásobila směrem dovnitř i ven“. Nezlepšila se ani práva žen, ani pracovní podmínky dělníků. Už za pár dní přitom Čína bude hostit mezinárodně ostře sledované zimní olympijské hry....

hlidacipes.org/.../
-2 #6 Jan Šinagl 2022-01-26 09:02
Chování MOV odsoudil také Peter Irwin, programový manažer organizace Uyghur Human Rights Project: „Vzhledem k tomu, že se MOV odmítá vyjádřit ke zvěrstvům, jež páchá jeho partner, čínská vláda, je jisté, že Zimní olympijské hry v Pekingu budou historické v tom nejhorším slova smyslu.“

Aktivisté proto přišli s přirovnáním pekingské olympiády k hrám, které se konaly v roce 1936 v nacistickém Německu. I tehdy Mezinárodní olympijský výbor mlčel, zatímco Hitler připravoval masové vyhlazování Židů. Po 2. světové válce MOV k otázce lidských práv několikrát přihlédl, například během politiky apartheidu se her nesměla zúčastnit Jihoafrická republika a před olympiádou v Soči v roce 2014 byl vyvíjen nátlak na Rusko, aby alespoň zajistilo důstojné pracovní podmínky pro dělníky budující olympijská zařízení.

hlidacipes.org/.../
-2 #5 Jan Šinagl 2022-01-24 22:08
Francouzský parlament odsoudil „genocidu“ Ujgurů v Číně.

Francouzské Národní shromáždění v rezoluci těsně před zimními olympijskými hrami v Pekingu odsoudilo „genocidu“ Ujgurů v Číně. Návrh zákona byl ve čtvrtek v Paříži přijat téměř jednomyslně, pouze jeden hlas byl proti a pět poslanců se zdrželo hlasování. Mezi podporovateli byla i strana hlavy státu Emmanuela Macrona.

epochtimes.cz/.../...
-1 #4 Jan Šinagl 2022-01-24 17:22
Tibetský filmař vyzval v Senátu k politickému bojkotu OH v Pekingu

Tibetský filmař Döndub Wangčhen při setkání v českém Senátu vyjádřil obavy ze situace v Tibetu, kde podle něj hrozí kulturní genocida. Za svůj dokument o olympiádě v Číně v roce 2008 ho čínský režim uvrhl na šest let do vězení. Před dalšími olympijskými hrami v Pekingu cestuje po evropských zemích, vyzývá k bojkotu her a snímek Nechat strach za sebou (Leaving Fear Behind) promítá.

Tibetského filmaře při setkání podpořili místopředsedové Senátu Jiří Růžička (STAN) a Jiří Oberfalzer (ODS) i další senátoři Přemysl Rabas (za Senátor 21) a Marek Hilšer z klubu Starostů. Připomněli, že už loni v červnu celý Senát vyzval české politické představitele, aby se neúčastnili zimní olympiády v Číně, a nelegitimizoval i tak pokračující porušování lidských práv v této zemi. "Pokládáme rozhodnutí MOV o pořádání OH v Číně jako nezralé a do jisté míry nezodpovědné a plně podporujeme úsilí režiséra Wangčhena, aby přesvědčoval země, aby tyto olympijské hry bojkotovaly," řekl Oberfalzer.

V Praze se Wangčhen ještě v úterý setká s předsedkyní Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou a se členy zahraničního výboru.

ČRo, 24.1.2022
-2 #3 Jan Šinagl 2022-01-24 09:49
Maďaři se snaží peticí vynutit zastavení stavby vládou utajeného projektu čínské univerzity v Budapešti. MLR si chce půjčit peníze od ČLR – pro referendum opozice sehnala potřebných statisíce podpisů. Univerzita by stála více, než jsou roční náklady na maďarské školství.

Jan Masaryk: „Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky.“
-1 #2 Jan Šinagl 2022-01-23 22:05
ASIATÉ

Video z Kazachstánu: Zatkli je. A potom mučili. A umučili, popisují svědci.

oooooooooooo

A s těmito lidmi my máme „čestně“ soupeřit na olympiádách?

K. Mrzílek
-1 #1 Jan Šinagl 2022-01-23 20:46
Jednou až si český establishment, české představenstvo uvědomí, že vysíláním svých sportovců do totalitních zemí podporuje nejen jejich ekonomickou existenci, ale především duchovní potenciál jejich nelidského počínání vůči obyvatelstvu. Ať to bylo za nacistické olympiády či ruských olympijských hrách či sportovních kláních. Naše představenstvo pomocí médií podporuje mezi občany to základní co v totalitě odsuzujeme. Násilí, donucování, lhaní a zločiny, které jsou v těchto zemích považovány za pokrok.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)