Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Stropnicky HornakovaLorenc Viktor

Aktualizováno 19.6.2022: Opět mi byl zablokován email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. - poslední email dorazil 17.6.2022 v 18:42 hod. Na vyřešení problému se pracuje. J.Š.

***

Po jmenování bezcharakterního bývalého státního tajemníka Miroslava Staška novým velvyslancem ČR v USA, je další ostudou morální selhání velvyslance ČR v Izraeli Martina Stropnického.

I diplomaté jsou jen lidé, ale po takovém fatálním morálním selhání mají sami okamžitě odstupovat, nebo být ministrem zahraničí okamžitě odvoláni (dokonce řídí automobil i opilí – Jana Hybášková se stala zmocněnkyní ministra zahraničí pro podporu Čechů do institucí EU!).

 Nemají v sobě mravní řád, sebereflexi, svoji osobu upřednostňují nad zájmy země. Kolik takových diplomatů a politiků „reprezentuje“ naši zemi, kterou informovaní považují už jen za provinční český Kocourkov. Jsme celému světu pro smích. Je to i ostudou občanů, kteří v soukromí kritizují, nadávají - a nekonají.  Hrátky kolem jmenování nového velvyslance ČR na Ukrajině jsou jen další ukázkou kvalit MZV ČR, které připomíná spíše rodinný podnik na útraty státu, u kterého pro nemálo zaměstnanců služba zemi není na prvním místě.

Věřme, že president USA agrément nepodepíše. Miroslav Stašek se aktivně podílel na likvidaci diplomatky, konzulky velvyslanectví ČR v Maroku dr. Jany Chaloupkové, ve věci obchodování s vízy a  ohrožení bezpečnosti schengenského prostoru. Ačkoliv to patřilo k jeho pravomocem a o kauze byl mnou opakovaně informován, nezasadil se o nezávislé vyšetřování a nebyl aktivní, jak by odpovídalo jeho pravomocem a odpovědnosti. Velvyslanec ČR v Maroku Viktor Lorenc, byl už odvolán, ale na MZV ČR stále pracuje, jak jinak.

Diplomacii v podstatě ovládla ČSSD – neuvěřitelné jakým způsoben se stará o své straníky – zločinné praktiky, které se skutečnou diplomacií nemají vůbec nic společného!

Bývalou ministryni Janu Maláčovou jsem také oslovil osobně ve věci dr. Chaloupkové – slíbila se o věc zajímat (nepodnikla nic, zato její partner Aleš Chmelař, byl jmenován velvyslancem). Nedávno zemřelá významná česká diplomatka Helena Bambasová. Nemohla z titulu své funkce a odpovědnosti o skandálu v Maroku nevědět. Žádné její aktivity na podporu dr. Chaloupkové jsem nezaznamenal, jen její chválu v médiích? Skandál nynější velvyslankyně ČR ve Švédsku Anity Grmelové jen dokresluje morální propad diplomacie naší země (Kmoniček o ní v emailu píše jako o „nevyobchodovaném zboží“). Velvyslanectví USA v Praze bylo mnou o kauze Maroko informováno, stejně jako další „nevýchodní“ ambasády v Praze.

Obávám se, že nadcházející předsednictví ČR v EU jen odhalí tristní stav české diplomacie. To, že za symbol předsednictvíbyl určen bezcharakterní Emil Zátopek, místo Věry Čáslavské jen dokresluje mravní propad a rozklad naší země, který se nemůže neprojevit i v její diplomacii.

Z totalitních a posttotalitních dějin naší diplomacie

 

Jan Šinágl, 8.6.2022

Mezinárodně uznávaný nezávislý novinář, publicista, politolog, t.č.  postihován v zemi EU (za svobodu slova a právo veřejnosti na informace) na majetku i zdraví. Angažovaný občan, dvacet let hájící pravdu, spravedlnost a zachování demokratických hodnot. Občan České republiky a Švýcarské konfederace, respektovaný demokratickými občany Evropy. 30 let života v totalitě, 20  let v demokracii, 20 let v postotalitě.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #3 Jan Šinagl 2022-08-12 12:59
... Podle vládního zdroje má nicméně horká kandidátka podporu kabinetu. „Není to žádná politická trafika. Jedná se skutečně o vysoce kvalitní a kariérní diplomatku, která nebude vířit politické vody a rozdělovat,“ zdůraznil zdroj s tím, že její volba je pro vládní politiky určitě přijatelnější než výrazné prodlužování mandátu Stropnickému, který má punc někdejšího výrazného muže ANO a navíc šrám z přetřásaného rozchodu s manželkou Veronikou Žilkovou. A to se diplomacii zrovna nenosí.

lidovky.cz/.../...
-1 #2 Jan Šinagl 2022-07-09 12:01
Milan Sedláček působil jako velvyslanec v Kazachstánu i Thajsku a dotáhl to až na náměstka ministra zahraničí. V roce 2008 přišel anonym, který podepsal tzv. „kolektiv zaměstnanců ministerstva zahraničí“, kde ho obvinili, že schválil provedení tří seminářů v celkové hodnotě 1,5 milionu korun, které nikdy neproběhly. Tenhle anonym odstartoval naprosto výjimečný soudní ping-pong mezi Obvodním soudem pro Prahu 1 a Městským soudem v Praze, jenž trval následných deset let. ...

seznamzpravy.cz/.../...
-1 #1 Jan Šinagl 2022-07-06 10:58
Byť je Hybášková prozatím řízením odboru pověřena jen dočasně po skonu své předchůdkyně Heleny Bambasové, výběrové řízení by podle zdrojů serveru Lidovky.cz mělo být pouhou formalitou. A to i přesto, že životopis Hybáškové špiní nedávná kaňka...

Zdroj: lidovky.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)