Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pad civilizaceGhandi jednotlivecK mravnosti a skutečné službě vlasti mají součastní a zvolení občané zákonodárci, ve většině, stále  daleko. O voliče mají zájem jen při volbách, kdy je potřebují jen pro pokračování, či získání svého bezpracného blahobytu. S nadsázkou řečeno „voli volili voly“. „Káru“ netáhnout, nakládají na ní stále více a vedou zemi špatným směrem.

Jak dlouho může trvat, než nás „kára“ všechny zavalí svoji tíhou? Nedivme se nízké volební účasti, kdy nešel ve většině volit „zdravý rozum“, ale jen poslušnost a veřejnost, účelově zmanipulovaná poslušnými médii.

LN Machalicka Toepfer 4.10.2022„Pravicová“ vláda zadlužuje zemi jako levice, kdy i komunisté musí tleskat. Nelze donekonečna dělat dluhy a žít na úkor budoucích generací. Bankovní sektor nebude věčně jen přihlížet a donutí vlády dluhy splácet. Podporovat „jistoty a blahobyt“ neustálým zadlužováním není žádné umění. Není to jen o vládě, ale především o kvalitě voličů.

Hlavním „koněm“ naší ekonomiky a zdrojem příjmů státu, je automobilka Škoda. Její odstavení by naše země pocítila podobně, jako likvidaci naší největší firmy BAŤA, kdysi sedmé na světě. Nejnovější typy spalovacích motorů znečišťují klima minimálně. Naši politici svým chováním její likvidaci jen podporují. Obávám se, elektroauta, v konečném dopadu, zatíží životní prostředí mnohem více.

Je dobře, že nastoupí nový ministr životního prostředí, mladý, dynamický, silná osobnost (pouze 1% obyvatelstva je informováno o “green deal“!). Fotofoltaiky na střechách podniků i soukromníků měly být podporovány okamžitě!

***

„Jak říkala moje matka, když komentovala politiku 20. století, že největší blbosti a zločiny se nedělají kvůli penězům, sexu nebo moci, ale vždy z ješitnosti. To je největší chyba politiků.“

Karel Schwarzenberg

***

Je ostudné, jaké finanční prostředky získávají strany ve volbách do Sněmovny a za senátory (nezávislí  nedostávají nic). Schopná strana si má vystačit z podpory členstva, ne aby žila z peněz daňových poplatníků. To lze nazvat jinou formou skryté korupce a podporou nerovného politického souboje (za jednoho senátora inkasuje strana 900 000 Kč ročně).

Nedivím se senátoru Václavu Chaloupkovi, že už nekandiduje a „likviduje byt v Praze a stohy papírů“. Zřejmě pochopil, že práce se zvířaty má větší smysl – i jeho volba ukázala zoufalost voličů koho volit. Naopak nová senátorka – POČTĚTE SI: Hana Marvanová-Kordová, dosáhla další vrcholný bod své „cestovatelské“ politické kariéry se svým Kočovným politickým marketingem s.r.o. Hlásá boj proti korupci, přitom je sama zkorumpovaná tak, že by ve vyspělé zemi už dávno musela stanout před soudem. V dnešních LN je s ní rozhovor „Skokanka“ Marvanová zasedne i v Senátu. Redaktor Martin Shabu, který píše jinak dobře, zde odvedl poslušnou PR práci. Při svých kvalitách by neměl nevědět, potom by byl už také patřičně (ne)závislý. Nebyl by prvním novinářem, ani posledním…

Uvidíme, jak v této korupční džungli „mluvků“ bez osobní odvahy, obstojí nezávislá senátorka Jana Zwyrtek Hamlová a do jaké míry si troufne nastavit závažná společenská témata, která jsou médii cíleně zamlčovaná.

Bohužel tomu nebylo nikdy jinak. "Nahoře" je vždy obrazem "dole". Konstatujeme, kritizujeme, ale sami aktivně nekonáme - nebojujeme, neriskujeme, neobětujeme, nejdeme příkladem ve svém okolí. Řešení necháme vždy na druhých. Prioritu má vždy "hospůdka, chatička, zahrádka, klídek, pohodička". Přijdeme i o ně, zaslouženě, budeme-li se chovat i nadále tak nezodpovědně a zbaběle.

Události ČT dnes informovaly o 67 letém důchodci, který uvízl ve vaně a kterého na upozornění sousedky zachránili hasiči až po 3 dnech! Panelový dům, jeho auto stálo před domem, okno v koupelně u hlavního vchodu svítilo! Ukázka, jak se chováme k bližnímu. Nedivme se potom, že se nedokážeme spojit, sjednotit a vytvořit potřebný tlak na politiky. Nemalá část obyvatelstva upřednostňuje jen sebe, neschopná empatie, mluví jinak než myslí. Bez upřímné komunikace nemáme šanci. Usnadňujem tak politikům a lidem v pozadí, kteří skutečně vládnou, manipulaci proti našim zájmům a zájmům země. 

Člověk je nezměnitelný, opakuje stále stejné chyby – tím více, čím lépe se mu vede. Proto blahobyt  postupně, nutně „vyprodukuje“ do čela neschopné, aby krize opět dosadila schopné. Pokud toho už není schopna, nastoupí Příroda jako nejvyšší Pán. Škody budou zákonitě mnohem větší ve všech ohledech. Zato se navrátí opět vláda zdravého rozumu a odejde vláda zbytečných tisíců „zákonů a razítek“, v rozporu se zdravým rozumem, přirozeností člověka a života.

Kandidoval jsem na nezávislého senátora za Švýcarskou demokracii na Berounsku. Bohužel došlo, zřejmou infiltrací, ke sporu v jejím vedení, má kandidatura byla zrušena. Potřebných 1000 podpisů jsem už nestačil získat. Jako dlouholetý podporovatel jsem nabídl svoji kandidaturu i Hnutí ANO, bez odezvy.    

Budeme se ještě po generace, potýkat s takřka absolutní ztrátou elit, jejichž likvidace začala v roce 1938, pokračovala v roce 1948, 1968, normalizací a po „cinkání klíčky“ v roce 1989, pokračuje dodnes. Je na každém zda se bude chovat jako poslušná, snadno ovladatelná „ovečka“, nebo skutečně svobodný občan. Až budou ve většině volit ti druzí, můžeme začít budovat skutečnou demokracii - při vší úctě k několika občanům zákonodárcům, kteří skutečně chtějí sloužit zemi.

Ti první své „věrné“ dobrovolně neopustí, dokud je budou moci "pást" a rozdávat peníze, které nevydělali. Zadlužovat zemi a její budoucí generace je zločin na duši země. Neslouží prioritně zemi, ale především sami sobě.

Dnešní mediální totalita už předstihla komunistickou manipulaci - je mnohem rafinovanější. Za totality jsme věděli, dnes většina netuší, i díky své nízké mediální vzdělanosti.

    

Jan Šinágl, 3.10.2022    

***

Karel Schwarzenberg v @RESPEKT_CZ o Václavu Havlovi: "(...) on se na mě tak usmál a říká: „Ty jsi tady dlouhá léta nebyl, tak já ti něco povím. Lidé baráky opraví, i ten les se zazelená, seženeme filtry do továren. To lze vyřešit. Ale škody na duších, to bude trvat dlouho.“ A měl pravdu.

Neštěstí naší "civilizace" je, že vyrábíme stále více pro výrobu, ne pro spotřebu. Účet zaplatíme všichni, ten největší budoucí generace. Příroda nám dává a dá najevo, kdo je na zemi skutečným Pánem. JŠ

***

BUDOUCNOST

Lid nezajímá elita,
má radši jelita.

Až už kníže ve vládě nebude,
a komunismus vrátí se zpátky,
odejdu zadními vrátky.

Nebo zešílím a užiju si psiny,
z rudé ústavní většiny.

Roman Bouček, 11.4.2013

***

MEMENTO

Po volbách si mnozí Češi mohou recitovat s Karlem Krylem:

Paměť je v bankrotu a z domu nevychází.

Čest stojí u plotu a kamením se hází.

Cit s hlavou hovězí vybírá popelnice

a pravda vítězí?

Slepá jak řeholnice oděna v cáry. . .

 

K.Mrzílek, 9.11.2017

***

"Sametem se dá krásně škrtit i dusit. A do sametu se koneckonců balily sťaté hlavy. Já nenavrhuji, aby se stínaly hlavy. Tady, ale jakoby nikdo nebyl vinen zradou, stavem této země. Lidé vidí bývalého tajemníka, jak si hoví dál, momentálně jako coby podnikatel. Jak chcete, aby vyrostla nová, lepší generace, když se každý může přesvědčit, že se vyplácí lumpárna a ne poctivost. Žádné přikázání není svaté, morálka je přežitek."

Karel Kryl

***

„Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.“

Tomáš Baťa

***

Překonal jsem Babiše – mne žaluje, šikanuje a pronásleduje Agentura MM už od roku 2009

  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)