Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Postoloprty Pametni deska

SDL CZ Statistika odsunu

Aktualizováno 13.11.2022: Politická a vojenská struktura velení v případu  Postoloprty v květnu a červnu 2945. Rozhovor s režisérem dokumentu Jakubem Wehrenbergem na DVTV. Něco točí, ale hodně toho neví? Proč se média nezajímají o JUDr. Petra Zemánka, který o masakru a jeho pozadí ví nejvíce? Zákon č. 115 prodloužil ochranu pachatelů zvěrstev až do 31.12.1945 – 8 měsíců po skončení II. světové války v Evropě?! Dodnes si nechceme přiznat „České Srebrenice“, či „Malou českou genocidu“. Kulturní genocida to byla zcela jistě. Postoloprty vojenska struktura 5 6 1945Genocida etnika se naplnila. Nebýt odsunu německé části obyvatelstva, nedošlo by k takovým ostudným poměrům v naší zemi a které dnes kulminují. Jsou jen logickým následkem ztráty kulturnosti elit a mravních vzorů. Z řad českých Němců pocházelo 10 nositelů Nobelovy ceny. „Největší Čech“ Karel IV. měl za otce francouzského Němce a jeho matka měla už jen pár procent české krve. JŠ

***

ČRoPlus 6.11.2022 11:07 hod.: Před válkou jich tu žilo přes tři miliony - po válce měli nadobro zmizet. Nezmizeli ale všichni. Jak vypadal život německé menšiny v poválečném Československu? O tom více v pořadu Téma Plus, který připravila Naďa Reviláková.

***

„Druhá světová válka u nás trvala až do 28.10.1945. Česká společnost nevyspěje, dokud si minulost nepřizná. Nejdůležitější ze všeho je vypadat nevinně.“ Jan Urban  

***

V premiéře odvysílala ČT2 od 21:50 hod. Kastelán hradů Žebrák a Točník pan Petr Zemánek, doplnil svým komentářem. Vystupuje v pořadu Reportéři ČT – viz odkaz níže. Video u postavení Kříže v bažantnici jsem v archivu ČT nenalezl. Některé dokumenty jsou nepřístupné, nebo se obtížně hledají, na rozdíl od jiných…

Doplňuji i jako účastník vztyčení Kříže v postoloprstké bažantnici a položení pamětní desky u postoloprtských kasáren:

1) Existují jiné než oficiální připomínky a je třeba s nimi počítat. Kolikrát je hrozné, co nesete na bedrech  a sklízíte jen výsměch, výhružky a lhostejnost.

2) ČT již Postoloprty řešila kolem roku 2010 (souvislost s křížem) - "Kontexty", David Vondráček (mám výhrady), stejně jako ÚSTR. Vše odešlo po kampani prezidenta Miloše Zemana do nenávratna. 

***

Dávné hrůzy v Postoloprtech připomíná nová pamětní deska – bez počtu obětí a podrobností na rozdíl od Lidic

Reportéři ČT: Ani zlo nacistů nás nezbavuje povinnosti mluvit o Postoloprtech – Dokument ČT Poválečný masakr v Postoloprtech (2010), už není funkční. Slibovaný Domov pro důchodce „EDEN“ majitelka dosud nepostavila (vskutku výstižný název). Vědomě lhala. Kasárna z roku 1813, postavená Napoleonem, jsou dávno zbouraná, žádné muzeum nebude, na pozemcích se budou stavět rodinné domky! Zkuste si zakoupit stavební pozemky na místech masakrů a zločinů proti lidskosti jinde...?! Škoda, že David Vondráček nezmiňuje ve své  reportáži a neukazuje postavení Kříže v bažantnici, kterou sám natáčel.... 

Němci se za své zločiny omlouvají a konají 70 let. Kdy se konečně omluvíme a začneme konat i my?!

***

ČRoPlus 6.11.2022 11:07 hod.: Před válkou jich tu žilo přes tři miliony - po válce měli nadobro zmizet. Nezmizeli ale všichni. Jak vypadal život německé menšiny v poválečném Československu? O tom více v pořadu Téma Plus, který připravila Naďa Reviláková.

 JŠ. 10.11.2022

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2022-11-13 13:07
Zrovna jsem se dodíval na DVTV s Jakubem Wehrenbergem o Postoloprtech.

Není pravda, že v Postoloprtech není žádná připomínka než neurčitá hřbitovní destička.

Ještě před jejím oficiálním odhalením jsme v místě dvou hromadných hrobů(568 exhumovaných těl) vztyčili na své náklady a vysvětili kříž s pamětní deskou-květen 2010. Je tam dosud, na rozdíl od kasáren.

Loni jsme vztyčili v jiném místě další pamětní desku a letos udělali studentský pochod z Žatce do Postoloprt.

Už nechci připomínat podrobnosti.

Vše podstatné bylo v ČT již v roce 2010 "Kontexty" o našich Němcích(Lucie Vopálenská a Petr Dudek).

ceskatelevize.cz/.../...

Zde jsou ještě odkazy na články v Hlídacím psu:

hlidacipes.org/.../

hlidacipes.org/.../



Petr Zemánek, Točník (602 289 730)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)