Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CNB podvodnikum neLN svarcsystem 15.5.2023MF odpustí daně neplatičům v termínu – tak si „váží“ těch, co je zaplatili řádně a včas? - Obrovský deficit vytvořila vláda zcela nezodpovědným rozhazovaním peněz – i těm, co jich mají dost a které chyběly těm, co jich mají stále málo, ne ČNB ! Babišova vláda rozdávala, Fialova ještě více – dává více bohatým, než chudým a potřebným. Nyní chce ještě „vytunelovat“ ČNB.

V tomto článku - Zdaňme víc lidi s vyššími příjmy - máte podstatu (doporučuji zejména označené odstavce). 

V době krize vládne politolog, to může těžko dopadnout dobře. Vládnou funkce, platy, známosti, party, formální zákony, s cílem dostat se ke „korejtku“, mít se dobře, bez práce a osobní odpovědnosti. Voliče potřebují jen jednou za 4 roky. Žijí ve své „bublině“, stali se nenormálními. Čekají, že se vše vyřeší samo. Nevyřeší, řešeni budeme všichni, bude-li tato „sebevražedná jízda“ pokračovat – jinak bez skutečných lídrů nastoupí „neúplatná“ příroda, kde už žádné dotace nepomohou.

I diktátor může pracovat efektivněji, pokud je demokracie těžce nemocná metastázemi rakovinotvorné korupce. Může fungovat, jen když je funkční občanská společnost. Ta se vždy rozpadá a hloupne nezřízeným blahobytem. O ten se snaží přirozeně většina, od zdola až nahoru. Postupně mizí empatie pro druhé a společnost. Tyto party ovládají zemi na všech stupních správy země – demokratická totalita, a postupná dekadence. ČNB dělá dobře, že odmítá dát peníze vládě, která je umí jen zločinně rozhazovat a rozdávat – i těm, kteří je nepotřebují.

Bez žité občanské společnosti, aktivního života i pro druhé, není možná změna a udržitelný rozvoj. Podstata člověka je neměnná, v blahobytu a z blahobytu vždy, zákonitě zpohodlní a „zblbne“. Vláda jistě ví co je třeba, ale nebude to dělat, aby byla opět zvolena.

Vzdělání je základem všeho

Asistenti ve školách nejsou žádné řešení, jen lepení děr a následků, kdy rodiny přestávají fungovat. Řešme příčiny, pomozme rodinám a nebudeme potřebovat asistenty. Peníze dejme učitelům ať přijdou ti nejkvalitnější – to je smyslplná investice do budoucna. Nelze vyřešit ze dne na den, co se ničilo a devastovalo po generace. Člověk opakuje stále stejné chyby, je nezměnitelný. Každý by měl začít sám u sebe a svého okolí.

Obdivuji Ukrajince, kteří se snaží zapojit aktivně do pracovního života v naší zemi. Na druhé straně nemalé množství obyvatel ČR raději pobírá sociální dávky, než aby pracovalo a kdy jim to systém bohorovně umožňuje. I to souvisí s rostoucími ekonomickými problémy a vypovídá o charakteru. Kdo bude v budoucnu „živit“ ty starší, když jich přibývá a mladých ubývá?

Zajímavé, že článek na Novinkách.cz Fiala za inflaci může už není dostupný? EU brojí proti vlastnictví médií „olygarchy“, kvůli ohrožení svobody slova? Kdo určí, kdo je skutečným olygarchou? Dělá bohatý člověk automaticky jen špatnou práci a média ve státním vlastnictví jen dobrou? Vše lze zneužít. Masová média o to snadněji, nepatří-li „olygarchovi“, tedy „nikomu a všem“, kdy prostor pro mediální korupci poltitickými stranami a zájmovými skupinami může být ještě vetší. Žádný zákon nemůže nahradit zdravou konkurenci. Kupte si např. LN a zkuste najít co je na nich „protistátního“? Graficky, tématicky a obsahově patří jistě k tomu lepšímu na českém mediálním trhu.

"Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená." G.B.Shaw

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)