Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 12.05.2024 09:50
    Neskutečný případ. Bohužel není ojedinělý, což znamená, že ...

    Read more...

     
  • 12.05.2024 07:45
    Tak to je opravdu děsivé. A je toho čím dál více, tohle už ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pavel v kajakuVáclav Havel vypadal na koni směšně, ale v jeho prezidentství to nehrálo žádnou roli.

***

Lidé milují novinky, proto milují i nového prezidenta. Na první pohled je zřejmé úplně všem, že nová hlava státu je svým mentálním ustrojením úplně jiná než jeho předchůdci. Má se to všeobecně za obrovskou výhodu. Tato reakce je pochopitelná u veřejnosti a na sociálních sítích, méně už je vysvětlitelná nekritická adorace novinářské obce.

A tak prezident Pavel jezdí na motorce, závodí na atletickém oválu či hraje fotbal a naposledy si v Roudnici na Labem sjel slalomový kanál při příležitosti juniorského mistrovství světa na divoké vodě. Samozřejmě vše dělá před objektivy kamer a je to obratem prezentováno na sociálních sítích. To je legitimní politika nového prezidenta, permanentní propagační kampaň značky Petr Pavel.

Je trošku povrchní a leckdo se uchechtne a může našeho demokratického báťušku srovnávat s Vladimirem Putinem, který si svého času také v podobných inscenacích liboval. Zatímco mě by nejvíc pobavil nález nějakého historického artefaktu a la Putin „objevující“ amfory, jiný by raději viděl, jak prezident zachraňuje zajíčky či koloušky před sklízejícími kombajny. Zkrátka momentů, kdy může vyniknout fotogenický, mužný a na poměry hlavy státu mladistvý zjev Petra Pavla, je nespočet.

První otázka, která musí napadnout snad každého, zní: Proč mu to nevyčítají? Vždyť těch, kteří nenávidí Zemana či Babiše jenom za to, že vedou a vedli permanentní kampaň, jsou v médiích tucty. Vždy byli připraveni vysmát se povrchnosti a populismu těchto dvou politiků, nyní u prezidenta PP jim najednou došla odvaha.

Druhá související otázka: Koho chce Pavel oslovit? Myšlenková hloubka a hodnotové pozadí jízdy na motorce je zřejmá. Podívejte se, jaký jsem chlapák a jak se ve funkci bavím. Ano, to je milé, ale kde jsou nějaké vážnější originální či alespoň inspirativní myšlenky, v Pavlových projevech je nenacházíme. Máme je hledat v exhibicích? Václav Havel vypadal na koni směšně, ale v jeho prezidentství to nehrálo žádnou roli.

https://www.lidovky.cz/nazory/petr-pavel-prezident-marketing-socialni-site.A230710_154615_ln_nazory_hud

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)