Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 04 @09:00 -
Žebrák: Celorepublikový sraz mopedů
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

VDA Lipavsky dead line 7.11.2023VDA sal 7.11.2023

Aktualizováno 27.11.2023: Ministra zahraničí Jana Lipavského jsem požádal o úhradu nákladů (12.11.2023).  Ředitel komunikace Mgr. Karel Smékal mi odpověděl (24.11.2023). JŠ

Aktualizováno 17.11.2023: Velvyslanectví ČR v Rijádu nepomohlo svému diplomatu, zemřel. Odmítá odškodnit pozůstalé. JŠ

***

„Muže, jdoucí do boje, nemůžete ovládat. Ovládat můžete stroje. Muže, jdoucí do boje, můžete vést. A vést neznamená kopat je do zadku, aby šli před vámi, ale přesvědčit je, aby šli za vámi.“

 

Slavný britský velitel Bernard Law Montgomery

***

Řádně a včas (25.10.2023) jsem se přihlásil na webové stránky Vídeňské diplomatické akademie k účasti na rozhovoru s ministrem zahraničí České republiky na téma Geopolitical Challenges and the New Czech Security Strategy. Krátce po mém příchodu se dostavili dva rakouští, uniformovaní policisté, legitimovali mne a vyzvali, na pokyn pořadatele, k opuštění sálu. VDA smerovka 7.11.2023VDA publikace 7.11.2023Byli korektní, nemohli konat jinak. Vysvětlil jsem jim pozadí, které s porozuměním přijali. Moji navštívenku uvítali. Nevědomě se tak podíleli na omezení svobody tisku, slova a práva veřejnosti na informace. Rakouská policie byla účelově zneužita zaměstnanci ambasády ČR ve Vídni.      

Přihlašovací formulář jsem vyplnil dle pokynů, vše proběhlo bez problémů, ale na seznamu hostů jsem se neobjevil. Samozřejmě, že budu vedení Diplomatické akademie Vídeň informovat, stejně tak MZV ČR, kdy budu požadovat úhradu nákladů za cestu a ubytování.

SSCR obsah 2023SSCR avers 2023Vše začalo normálně, při příchodu jsem pozdravil zaměstnance české ambasády, kteří už hodinu před začátkem čekali na příjezd hostů. Představili jsme se, neznali mne, ale náhle ztratili zájem a odešli. Krátce na to mne jejich kolegyně přišla informovat, že nejsem na seznamu přihlášených hostů. Ujistil jsem ji, že jsem se řádně přihlásil, v případě nutnosti postojím a že nemám v úmyslu jakýmkoliv způsobem narušit důstojný průběh akce. Po pár minutách přišli policisté. Svědkem byli tři mladé stážistky se kterými jsem měl možnost hovořit. Jistě mají o čem přemýšlet. Po příchodu policie bylo vidět, že jsou ve viditelném šoku. Vše je zadokumentováno.

Připadal jsem si jako u OS Ostrava, kdy mne soudkyně také už nepouští do soudní síně a porušuje tak platné zákony a předpisy. Možná bude na mne brzy vystaven mezinárodní zatykač jako na osobu ohrožující „veřejný zájem“?! Toto mi řekl jeden rakouský důchodce při obědě, krátce po „vyhoštění“, kdy jsem mu celý příbeh, i s pozadím, vyprávěl. Také rád přijal moji navštívenku.

Na místě byl dva zástupci zpravodajství ČT a jeden ČRo. Byli svědci, seděli poblíž, v reportážích samozřejmě nic nezanělo. V Událostech ČT pouze 40 vteřin setkání Lipavského s rakouským kolegou (jako 26 zpráva z 33). Jen ČT 24 „60 vteřin a dost“. Jakou hodnotu má toto „zpravodajství“ při nákladech na cestu, pokud se nejednalo o stále zpravodaje v Rakousku?     

VDA Security zdarma 7.11.2023Dne 7. listopadu mi přišla do datové schránky odpověď ředitele odboru komunikace MZV ČR Mgr. Karla Smékala na můj dopis ze dne 29.září 2023. Na následné zatím nereagoval?

Cituji z dopisu ředitele komunikace: … Případem, který nazýváte Maroccogate, se zabývala jak Generální inspekce MZV, tak orgány činné v trestním řízení. Vámi zaslaný text nemůže sloužit jako podklad pro hodnocení činnosti velvyslance ČR a velvyslanectví ČR v Rabatu. …

Pouze dodávám, že GI MZV v Rabatu byla, ale vůbec nic nevyšetřovala! Jsem rád, že jsem 7. Listopad ve Vídni „přežil ve zdraví“, ten v Moskvě v roce 2017, bych pořežil těžko. Neudržitelné poměry v dnešní české diplomacii jsou následkem toho, co začalo v Moskvě před 106 lety.

SSCR Fiala 2023SSCR Lipavsky 2023Je smutné, že v publikaci SECURITY STRATEGY OF THE CZECH REPUBLIC 2023, není podpis ani premiéra, ani ministra zahraničí, jak je běžné ve vyspělých zemích.

Česká diplomacie je „titulková“. K té skutečně účinné, zákulisní, má hodně daleko, při vší úctě k těm skutečným diplomatům. Lipavský je „titulkový“ ministr, kterého vidíme v médiích takřka denně.

Po roce 1946 se naše diplomacie začala propadat do ideologie. Dnes to hrozí i té západní. V krizích se vždy uvolňuje velké množství poznání o které většina nestojí. Dopadneme podle Orwella nebo Huxleye? Něco pro to dělejme, každý, ať nás následující, zákonitá krize, tolik nepoškodí, nebo nezničí zcela. 

Jinak Vídeň je stále kouzelná s neopakovatelnou atmosférou, milí a ochotní taxikáři, kteří pomohou radou aniž jejich služby využijete. Úžasný je zvuk, připomínající klapot koní, který se ozve při zmáčknutí tlačítka pro chodce a navodí uklidňující atmosféru. I vídeňský řízek neztratil nic na své kvalitě. MZV ČR ho nebudu účtovat – je stále k nezaplacení:-)

***

Ondřej Kašina 4. díl: Čeká nás hluboká krize. Snad to probudí naše elity, ale také mlčící většinu. Kupředu do minulosti

VII. díl Czech-Marocco gate seriál na pokračování - metody STB likvidace nekorupčních osob na MZV České republiky

1930: Takový dopis by napsal Tomáš Baťa ministerskému předsedovi i dnes !

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #3 Jan Šinagl 2024-02-06 08:47
Na besedu s Lipavským přišli v Ústí nad Labem 4 lidé. Škoda, mohl jsem být pátý, pokud by na mne ministr zahraničí ovšem nepovolal opět policii, tentokrát českou...
-8 #2 Jan Šinagl 2023-11-12 14:10
O tom nepochybuji, i rozesílání mých Bulletinů v CZ+D+E+F má podivné rychlosti. Neustále je něco zkoušeno, aby rozesílání šlo co nejpomaleji.

Také se mi stále více hlásí příjemci, kterým Bulletiny nechodí, přitom z mé strany je vše v pořádku.

Vnímám to jako ocenění mé práce a její důležitost pro společnost, zejména pro běžné občany. Závažné informace jsou jim veřejnoprávními médii zamlčovány jako za totality.

Máme opět "stát ve státě". Občan se musí postavit a donutil stát, aby jím přestal být beztrestně zneužíván na úkor dneška a budoucnosti země.
-6 #1 Jan Šinagl 2023-11-12 13:00
Jak čtu Vaše příběhy, nabývám podezření, že jste "monitorován".

Pro zasmání:
jak byl volnější internet, tak jsme surfovali a občas omylem naběhly Cibulkovy seznamy.
Zajímal jsem se o pozadí kdysi ministra Němce: v seznamu mi přitom vyjel můj pacient
jako EZO: "Zájmová osoba nejvyšší společenské nebezpečnosti".

Pak nám zvolili Richterovou jako starostku FM. Při surfu mi vyjel pan učitel Richter, Němec z DDR přiženěný do FM.. popis EZO už si nepamatuji, ale špion z DDR ????

Ovšem známé důstojníky STB tam Cibulka neměl.

Držím palce ve Vaší aktivitě.

Arašid
P.S.
Náhodou fakt Vaše stránky otvírá google asi 40 vteřin, ostatní
nabíhají okamžitě (mám 5 G po optickém kabelu). Tak se v tom asi vezu s Vámi. Digitální Bretschneider - moderní doba.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)