Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PFIZER logo NYFarmaceutická firma Pfizer tento měsíc zažalovala Polsko kvůli odmítnutí zaplatit za vakcíny, které polská vláda nakoupila v rámci smlouvy uzavřené mezi Evropskou komisí (EK) a Pfizerem na 1,1 miliardy dávek pro členské země.

Přesné znění smlouvy včetně ceny vakcín je oficiálně tajné, ale podle informací deníku The Financial Times má být hodnota jedné dávky zhruba 19,5 eur. Vzhledem k tomu, že Polsko nepřevzalo 60 miliónů vakcín, lze očekávat, že celková vymáhaná suma se bude pohybovat okolo 1,2 miliardy eur. Smlouvu s firmou Pfizer podepsala EK v dubnu 2021 a to s podporou členských zemí EU. Ty se zavázaly nakoupit od Pfizeru 650 milionů dávek v roce 2022 a 450 milionů dávek v roce 2023. Za poslední rok však poptávka po vakcínách prudce poklesla.

Země střední a východní Evropy, kromě Česka, požádaly EK o změnu smlouvy

Vlády zemí střední a východní Evropy v roce 2022 začaly namítat, že mají velkou zásobu vakcín. A pokud nakoupí další, budou prý muset, jak vyprší záruka, zničit milióny dávek. I u nás kvůli tomu došlo ke skartování milionů vakcín. Podle naší investigace byly v ČR nakoupeny vakcíny v celkové hodnotě 11,6 miliard korun. Největší podíl tvořily vakcíny právě od Pfizeru. Velká část těchto vakcín byla zlikvidována. Zničeno muselo být na náklady daňových poplatníků více než 7 milionů dávek v hodnotě přesahující 3,5 miliardy korun. V létě 2022 koalice 10 zemí (Polsko, Bulharsko, Estonsko, Chorvatsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko) požádala EK, aby s Pfizerem projednala úpravu smlouvy. Podle těchto zemí šlo, mimo jiné, o „plýtvání veřejnými prostředky, které nelze veřejnosti rozumně vysvětlit“. Smluvní změny byly mezi EK a Pfizerem odsouhlaseny a upravená smlouva z květnu tohoto roku umožní státům nakoupit méně vakcín, ale za vyšší cenu za kus. Kromě Polska všech devět zemí tuto upravenou smlouvu podepsalo.

Polsko odmítá nové znění smlouvy mezi EK a Pfizerem

Polsko tuto novou smlouvu podepsat odmítlo. Dle bývalého ministra zdravotnictví Adama Niedzielskieho kvůli tomu, že obsah smlouvy je „absolutně nedostačující a neuspokojivý“. Ke smlouvě navíc dodal, že „se nejedná jen o nepoctivé obchodní praktiky, ale přímo o skandál“. Polská vláda a Pfizer následně přistoupily k bilaterálním jednáním, která ale kýženou dohodu nepřinesla. Pfizer se nakonec rozhodl polskou vládu zažalovat. Soudní řízení se povede u belgického soudu. Původní smlouva mezi EK a Pfizerem byla totiž podepsána podle belgického právního řádu. Soud začne 6. prosince 2023.

Smlouvu o vakcínách mezi EK a Pfizerem však doprovází další kontroverze… Soukromá komunikace předsedkyně EK se šéfem Pfizeru

Smlouva mezi EK a Pfizerem podle amerických novin The New York Times není plně transparentní a jak tyto noviny uvádí: „důležitou roli sehrála osobní diplomacie“. Předsedkyně EK Ursula von der Leyenová v dubnu 2021 přiznala, že si před podepsáním smlouvy v hodnotě kolem 21 miliard eur často s Albertem Bourlou, šéfem Pfizeru, volali a psali. Předsedkyně EK však odmítá tyto zprávy zveřejnit. Za což ji napomenula i Evropská veřejná ochránkyně práv Emily O’Reillyová.

„Co bylo slíbeno? Velmi rádi bychom se to dozvěděli,“ domáhal se odpovědí v prosinci 2022 u Evropské komise belgický velvyslanec při EU Pierre CartuyvelsZa povšimnutí stojí i zajímavá časová souhra povýšení Heiko von der Leyena do pozice lékařského ředitele farmaceutické společnosti Orgenesis na konci roku 2020. Jde o firmu, která měla v tu dobu s Pfizerem společné některé hlavní akcionáře.

Ze soudních řízení ve Spojených státech víme, že Pfizer nejedná vždy čistě

Podle webových stránek americké neziskové organizace Good Jobs First, která zaznamenává přestupky farmaceutických firem, patří Pfizer ve Spojených státech k nejvíce trestaným firmám. Je totiž hned druhý za firmou Johnson & Johnson.

Od roku 2000 Pfizer zaplatil kvůli 97 přestupkům na pokutách přes 10 miliard dolarů

V roce 2009 musel Pfizer zaplatit za nekalé marketingové praktiky u některých léčiv 2,3 miliard dolarů. Jedná se o jednu z největších pokut v historii farmaceutického průmyslu ve Spojených státech vůbec. Tento měsíc vrchní státní zástupce Texasu Ken Paxton zažaloval Pfizer za distribuci medikamentu pro léčení ADHD (porucha pozornosti s hyperaktivitou), který podle obžaloby nebyl řádně testován.

https://www.epochtimes.cz/2023/11/30/pfizer-zaluje-polsko-za-neodebrane-vakciny-ve-hre-bude-vysoka-castka/?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=2023_12_01

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2023-12-30 08:36
Vážení kolegové,
v souvislosti s vaší pokračující propagací mRNA vakcín proti Covidu a propagací jejich aplikace současně s vakcínou proti chřipce, vám oznamuji, že vás ve svých veřejných vystoupeních, prohlášeních i článcích už naprosto otevřeně budu označovat za darebáky a vaše jednání za zločinné.

MUDr. Jaroslav Henzl

---------- Původní e-mail ----------
Od:
Komu: Kubek Milan , , , , Válek Vlastimil , Chlíbek Roman
Datum: 28. 12. 2023 16:48:41
Předmět: Covid a vakcíny
-1 #1 Jan Šinagl 2023-12-25 08:14
Mimochodem, když už se bavíme o obnovování farmaceutické výroby v Česku, jak jste v době pandemie covidu-19 vnímal snahu vyvinout a vyrábět vlastní vakcínu?

Bylo to naprosto směšné, trochu to připomíná právě současnou kauzu „penicilin“. Až na to, že tehdy byl ustanoven i tým, vyčleněny nemalé prostředky. Asi jste si ale také všiml, že se o tomto projektu přestalo mluvit. A také o tom, jak bylo s těmi vyčleněnými prostředky naloženo.

seznamzpravy.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)