Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Prof. Ing. Peter Staněk CSc., host. prof., je slovenský ekonom a prognostik, pracuje ve Slovenské akademii věd – Kdo má méně času doporučeno od 35:00 min., resp. od 43 min. – Charakter společnosti se vždy ukáže na vztahu ke starším lidem – Podstatně se vyřeší samo, o nepodstatné se není třeba zajímat – Šéfka MMF prohlásila: “Problém příjmové asymetrie musíme řečit progresivním zdaněním.“ Něco takového bylo ještě před pěti lety nepředstavitelné slyšet od MMF – Je dodanění bohatých otázkou nejbližších roků jako jediné reálné řešení světové krize? - Jak dlouho se Sobotka ještě udrží? -Teď je na Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi, aby se rozhodli, jak dlouho Sobotkovi umožní pokračovat ve funkci premiéra - Pokud by ho chtěli skutečně ponížit, mohli by počkat na zatčení někoho jemu blízkého - Baťovi příbuzní neuspěli na Slovensku se žádostí o odškodné - Slovenští „Reportéri“ pomlouvají Jana Antonína Baťu pomalu jako komunisté v 50.letech - Tisková konference ve věci Jana Antonína Bati a právoplatných dědiců majetku koncernu Baťa

* * *

Jak dlouho se Sobotka ještě udrží?

03. 04. 2014 - EB

Možná je to jen náhoda, ale co se Babiš ujal ministerstva financí, začaly jeho noviny získávat přístup k pozoruhodnému množství interních ministerských dokumentů. Náhodou je třeba i to, že řada z nich tak či onak souvisí s funkčním obdobím Bohuslava Sobotky coby ministra financí. Nejnovějšími plody „mnohaměsíčního pátrání“ Mf Dnes v kauze OKD jsou faksimile dopisů z ministerstva. Pokud by se vykládaly tak, jak se na první pohled nabízí, byly by nezvratným důkazem, že Sobotka spolu se svým dobrým přítelem, právníkem Radkem Pokorným, pomohl Zdeňku Bakalovi odcizit OKD. Teď je na Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi, aby se rozhodli, jak dlouho Sobotkovi umožní pokračovat ve funkci premiéra. Kdyby mu podporu odepřeli, koalice by mohla vesele pokračovat s novým ministerským předsedou. (Sobotka je beztak skoro neviditelný.) Pokud by ho chtěli skutečně ponížit, mohli by počkat na zatčení někoho jemu blízkého.

* * *

Baťovi příbuzní neuspěli na Slovensku se žádostí o odškodné

Příbuzní českého podnikatele Jana Antonína Bati neuspěli na Slovensku se žádostí o odškodné za majetek, který byl v zemi po druhé světové válce zabaven koncernu Baťa. Slovenské ministerstvo financí řízení zastavilo, sdělila mluvčí resortu Alexandra Gogová. Rodina Bati se proti tomuto rozhodnutí odvolala. Ministerstvo uvedlo, že k zastavení řízení přistoupilo poté, co příbuzní neodstranili nedostatky ve své žádosti. Pod Baťův koncern patřila na Slovensku řada podniků. Podnikatel v zemi vybudoval průmyslová centra Partizánske, Svit, Nové Zámky a Bošany a součástí Baťova impéria byl i Bojnický zámek. Žádost o odškodnění podali Baťovi na Slovensku poté, co slovenská justice očistila Baťovo jméno. Bratislavský soud loni na jaře zrušil trest dlouholetého vězení a propadnutí majetku, který československý soud v roce 1947 Janu Antonínu Baťovi v nepřítomnosti uložil.

ČRo, 2.4.2014

* * *

Nemusíme ve všem s prof. Staňkem souhlasit, byl poradcem Mečiara I Fica, ale výstižně konstatuje stav. Řešení realizoval už Tomáš Baťa a jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa. Je smutné, že právě na Slovensku je potomkům těchto našich velikánů upíráno právo na získání majetku, který jejich předkové nabyli poctivou prací a svými výjimečnými schopnostmi. Vše začíná či končí u charakteru, výchovy, vzdělání a osobního příkladu!

 

Jan Šinágl, 3.4.2014

Slovenští „Reportéri“ pomlouvají Jana Antonína Baťu pomalu jako komunisté v 50.letech – v symbolický den 7.listopadu…?!

Tisková konference ve věci Jana Antonína Bati a právoplatných dědiců majetku koncernu Baťa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.25 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 Richard Kluzák 2014-04-10 22:31
Každý přece vidí, že Sobotka je nejen neschopný, ale má zřejmě velice podivné spojení s gaunerem Bakalou. Tento gauner se inyní otevřeně vyhýbá placení daní v ČR a dále vydírá ubohé nájemníky v bytech které zřejmě podvodem skoro zadarmo získal.Je načase Sobotku i Bakalu odhalit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)