Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Buďte na sebe opatrní a fakt ve střehu! Můžete si o mě myslet cokoliv, ale je to i pro vaše dobro, co vám přeposílám….

Podobných textů je plný internet. Je s podivem, jak nezodpovědně, s absencí zdravého rozumu, jsou tyto „senzace“ šířeny a přeposílány. Přitom stačí často už jen text (forma a výrazivo), aby vzbudil nedůvěru, či stačí trochu zapátrat a zjistit, že jde o účelový podvrch, neboli tzv. hoax. Často jsou „podepsány“ ministry, předsedy vlád, známými osobnostmi, ale nikdy nemají odkaz na důvěryhodný zdroj. Přesto nemalé množství lidí hned uvěří – „Přece to řekl předseda vlády“. Učinil jsem tak v tomto hoaxu níže ve víře a naději, trochu tyto vymyšlené texty, účelově šířící rasovou, kulturní a náboženskou nenávist, omezit. Jak už řekl Jan Werich: „Lidská blbost je nezničitelná, nedá se nad ní vyhrát, ale nikdy se boj proti ní nesmí vzdát.“

Paní Jestřabíková o ničem nevěděla a byla zděšena. Roman Šemora je Rom. Dotazem na obec mi bylo řečeno, že ho neznají. Obávám se, že PČR by nikoho ve Vinohradech nenašla, pokud by se dostavila. Tento další důkaz ponechám na dalších. Pokud se PČR dostavila, tak jistě sepsala protokol o pátrací akci a uprchlíky ve vinohradech zadržela. Že Romové rádi bájí a s pravdou si mnohdy hlavu nelámou mi snad ani romští aktivisté nebudou vyvracet, čímž netvrdím, že báje rádi netvoří a nešíří i jiná etnika. Jen jde o tu míru a množství, tím se liší.

 

Jan Šinágl, 10.10.2015

* * *

Dobrý den,

tak jako všichni, jsem se díval ne videa o tom, jak se běženci snaží dostat do kamionů, jak jsou při tom agresivní , a jak nekompromisně si při tom vynucují pozornost. Štve mě to, ale jako vše co je jen na obrázcích, jsem tobral s rezervou. A to však jen do minulé neděle.Kolem sedmé hodiny večerní jsem se vracel osobním autem od Lednice na Mikulov, a na kopci u vodárny jsem si všiml chodce. Tmavší oblečení, batoh, v létě tady u nás nic neobvyklého. Dal jsem nohu z plynu a uhnul do levého pruhu. Chodec tam ale přešel také. Napadlo mne ouha, bumbali jsme, silnice je nám úzká, taky nic neobvyklého. Tak jsem se snažil dotyčného pomalu objet. Jaké však bylo mé překvapení, když panáček velmi intenzivně měnil pruhy se mnou, sundal si ze zad batoh, cpal mi jej do předního skla velice intenzivně mě nutil zastavit. Úraz, havárka ? to napadne našince asi automaticky, nicméně než jsem byl nucen zastavit, udělal jsem ještě jeden pohyb, a to zamkl auto. Jaké pak bylo mé překvapení když panáček začal l omcovat klikou u auta, chtěl dovnitř a z leva, z polní cesty se hnala skupina dalších šesti až osmi panáčků. Tlukot na auto, do skel, lomcování klik. A řev. Dalo mě dost práce vycouvat a utrhnout frajery od kliky, rovnoudo předu to nešlo, a pak znovu v před, ale už s rozhodnutím, že pokud neuhnou jejich problém. Přivolaná policie dorazila asi za půl hodiny, ale touž byli frajeři v trapu, někde ve vinohradech.Jsem poměrně velkej a škaredej chlap, ale i pro mne bylo toto setkání krajněnepříjemné a nechce se domýšlet, jaké by toto setkání mělo následky kdyby zastavili auto se seniorem či matku s dětmi.Jednání těchto pomoc potřebujících chudáčků, bylo natolik agresivní a pro mne neslučitelné s morálkou evropy, že jsem se jen utvrdil v názoru, že je třeba se zvednout a neumožnit takovéto verbeži obsadit naše země.

Roman Šemora

------------------------------------------

Jarmila Jestřabíková - Interiery

664 67  Bratčice 223

tel.: 602 753 090

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.jj-interiery.cz

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)