Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...

     
  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Naše „schopnosti“ jako národ dokazujeme a ukazujeme světu dodnes. Už nám v tom nic nebrání – vyhnali a okradli jsme české židy, české Němce, Maďary a Slováky. Ukazujeme co v nás skutečně je. Nebude to lepší, dokud si nebudeme ochotni přiznat plnou pravdu o sobě a o svých dějinách. Od listopadu 89 produkujeme neskutečné množství nepotřebných zákonů, soudců, institucí, úředníků a politiků – to je vizitka našeho charakteru a skutečných schopností. Problém naší země zůstává problém mravní – už po staletí.

Jsme pořád závislí na lidských vztazích, tak jak se ustálily v době normalizace, říká bývalý český premiér v rozhovoru s Karlem Hvížďalou.

Myslíte tím, že lidé berou zlodějnu jako normální stav, protože byli zvyklí si říkat: stát okrádá nás, my můžeme zase okrádat stát, a část z nich to dnes nevyčítá ani Davidu Rathovi…

Samozřejmě. Podívejte se na dva dnešní nejúspěšnější podnikatele: Tomana a Karla, které vyznamenal Miloš Zeman na Hradě. Typické příklady, jak ti, co byli šikulové, nebo dokonce grázlové za normalizace, uspěli obdobnými metodami i teď. Hlavně však měli privilegované informace a známosti. Jak jim tohle chcete konfiskovat? Jistě aspoň je nemusíte vyznamenávat.

Pamatuji se, že jsem mu jednou na nějaké recepci tlumočil, byli tam rakouští politici a ti mu říkali, že nejdůležitější při transformaci bude rychlost, protože trh si pak vše ostatní vyřeší sám. Oni říkali, že to sami po válce zažili: keťasové zlikvidovali sami sebe.

Jasně, jenže zapomněli, že u nich všechny zmíněné instituce válku přežily. Oni společensky ostrakizovali válečné zbohatlíky a tím si mysleli, že je vše vyřešeno. Trh se v Rakousku nemusel rozbíhat, ten tam fungoval, i za války. Tady existovala jen pravidla šedé ekonomiky, ke kterým je vždycky třeba přidat uvozovky: byla to pravidla, výhodná pro bezohledné dravce. Stoprocentně nevýhodná pro slušné lidi i pro stát, který je má chránit.

http://nazory.aktualne.cz/rozhovory/petr-pithart-o-listopadu-1989-neslo-o-revoluci-ale-o-vyjedna/r~529796f28bba11e5a705002590604f2e/

* * *

Připomínám, že tehdy obavy z komunistů Petr Pithart neměl a tvrdil, že postupně vymizí. Problémy začaly rozpadem Rakousko-Uherska a zavedených struktur. Neměli jsme lidi a nemáme je dodnes. I Petr Pithart je představitelem politiků, které země nepotřebuje – mnoho slov, řečí, ale žádný postoj, postavit se čelem k problému a hlavně umět jej také řešit a vyřešit. Problém naší země zůstává problém mravní – už po staletí. Proto národu totalita vyhovovala. Proto máme dodnes jako jediní z bývalého východního bloku v Parlamentu komunisty i přesto, že v Ústavě je napsáno, že komunistická ideologie je stejně odsouzeníhodná jako nacistická. Pomníky hrdinům, které jsme popravili sami nestavíme rádi a když tak malé a na náměstíčkách, jako včera pomníček dr. Milady Horákové poblíž Sněmovny, kde takřka nikdo neprojde. Zato Husovy pomníky máme na velkých náměstích, protože nám ho popravili „cizáci“. Ulice Ronalda Reagana v Praze je také zastrčená. Jaká to rozdíl ve srovnání s Maďary. Ti mu postavili obrovskou bronzovou, dvoumetrovou sochu v centru Budapešti, kterou denně obdivují tisíce kolemjdoucích. Divíte se, proč nemáme hrdiny, proč jsme stále ovládáni, proč sami likvidujeme ty nejlepší z nás a proč už za Rakousko-Uherska se o nás říkalo „národ kočích a lužek“? Naše „schopnosti“ jako národ dokazujeme a ukazujeme světu dodnes. Už nám v tom nic nebrání – vyhnali a okradli jsme české židy, české Němce, Maďary a Slováky. Ukazujeme co v nás skutečně je. Nebude to lepší, dokud si nebudeme ochotni přiznat plnou pravdu o sobě a o svých dějinách. Od listopadu 89 produkujeme neskutečné množství nepotřebných zákonů, soudců, institucí, úředníků a politiků – to je vizitka našeho charakteru a skutečných schopností.

 

Jan Šinágl, 17.11.2015  

* * *

Trauma jménem Sudety

Poslechněte si odkaz bratří Baťů, stále aktuální a platný dodnes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)