Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Jak píše ve svých mnoha, tolik čtených historických románech plodný český spisovatel Vlastimil Vondruška: „Vždycky vítězí síla“. (Více k tématu níže K. Mrzílek)

Ne se vším lze souhlasit, ale jistě v mnohém poučné. Jiné kultury a národy se mají navštěvovat, vzájemně obohacovat, ale ne se hromadně stěhovat do jiných zemí, kultur a národů. To ohrožuje jak samotné země, národy, tak i jejich kulturu, podstatu jejich přirozenosti. Jsme-li vyspělí, vyřešíme i současný problém – zastavit imigraci, řešit její příčiny a pomoci vyřešit vážný problém partnerské zemi EU (v SRN je v současnosti více uprchlíků, než ve zbytku Evropy!). Jenom brát, mít výhody z EU a nic nedávat, nepomáhat druhým v nouzi, není znakem vyspělé země a její kulturnosti. J.Š. 4.1.2017   

 

 

* * *

 

Dračí setba

Kontrola migrantů je a bude obtížná. Jaká spojení mají, jaké příbuzné mají a kde. Jsou mezi nimi, kteří dokud berou podporu zůstávají, když podpora  skončí přemísťují se. Evropu čeká po deseti patnácti letech ovlivnění těmito lidmi. Obávám se, že se nezžijí. Islám není tolerantní. Někteří říkají počkejte až nás bude víc. Jedna česká poslankyně,  je to už přes rok, od té doby jsem ji už nikdy na obrazovce neviděl, velmi vážně vysvětlovala, že jde organizovaný záměr, aby v Evropě islám nakladl jakási kukaččí vejce, která po rozmnožení a dospění vytvoří napětí mezi tolerantními křesťany a islamisty.

Domnívám se, že nárůst imigrantů do západní Evropy není pouze spontánní, živelný od chudých obyvatel nebo, že je inspirován propagandou převážečů, kteří vycítili možnost výdělku. Spíše je dlouhodobě plánovaný, promýšlený nápad na  zchaotizování Evropy.

(Po dostavění mostu přes Amur. Čínsko - ruská hranice, také v Rusku se očekává daleko větší nápor čínských imigrantů do Sibiře nežli doposavad. I tam může po více letech vznikat napětí, proti kterému se Putin bude těžko bránit vzhledem k námluvám, které sám před lety s nejvyššími čínskými armádními složkami začal. Líbání vojenských čepic, které probíhalo již před lety vysílala ČTV.)

Rozhodně si nemyslím, že ta spontaneita, ten NÁHLÝ nával, přesun do západní Evropy byl jen náhodný. Stěhování národů v minulosti, na příklad Árijců z oblasti dnešní pouště Gobi (Mongolsko), probíhalo do indického Pandžábu (Pětiříčí) kolem Hindukúše přes Afganistan celá staletí. Zavinila to pozvolná změna počasí. Nakonec Árijové přišlí ze severu vytlačili tamější tmavé Dravidy přes Vidžajanagárské pohoří až do Jižní Indie. Ti založili v pátém až šestém století vlastní nádhernou kulturu jak v Tamil Nadu, tak v Karnatace a Kerale. Tedy přežili, měli kam jít. Dravidové ovšem vytlačili tamější negrity z jejich území a ti žijí dodnes v horské oblasti západních Nigril hils.

Ale kam by se po rozmožení muslimů měli stěhovat západní Evropané?! Tři sta let trvalo, nežli francouzské a španělské stavy vytlačily Maury zpět do severní Afriky. Vídeň zachránil v poslední chvíli polský král Soběslav III. před tureckými  janičáři, kteří  podkopáním hradeb Vídeň skoro dobili.

Nyní je to podobné, jen jiným způsobem. Ve 13. stol. muslim Kutáb prošel Chajberským průsmykem do severozápadní Indie, zakládal mešity a zůstal. „Usadil se“  tak, že většina tehdejších obchodníků se před muslimy odstěhovala do pouště Thár, na jih do dnešního Radžastánu, kde sice na mnoha místech založili města a postavili neskutečně krásné chrámy, ale měli se kam uklidit. Tamější džínistické náboženství je mírumilovné, řídí se áhínsou neubližováním, nezabíjením.

O dnešních stálých rozmíškách muslimů s hinduisty v severní Indii píše současník Mark Tully zpravodaj, (Kniha - Indie, cesta do budoucnosti) reportér, dopisovatel, spisovatel, vážený Ind, kterého všude přijímají s úctou, líčí utlačováni muslimů hinduisty, kteří si chtějí udržet své kasty, zatím co haridžanové (nedotknutelní), nejchudší, nejubožejší, přecházejí k muslimům, kteří kasty neuznávají. Také  za Gándhího muslimský předák Muhamad Alí Džináh neústupně trval na oddělení samostatného území Indie pro muslimy. Došlo na rozdělení, vzniku Pákistánu, přes nesouhlas Gádhího. Dnes mají muslimové samostatný stát, ale velké množství muslimů přesto žije v severní Indii. Právě tak Indonésie z velkého procenta je muslimská. Toto nekompromisní náboženství, ve svém množství svých vyznavačů, může mít v budoucnu neblahý vliv v celé EU.

Jak píše ve svých mnoha, tolik čtených historických románech plodný český spisovatel Vlastimil Vondruška: „Vždycky vítězí síla“.

 

K.Mrzílek, 5.1.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)