Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Udivuje mne, že kohokoli udivuje výsledek kausy tunel do DPP (Rittig a spol.). Kdo sledoval případ aspoň okrajově, musel přesně tento výsledek čekat. Ale nezoufejte, trestní orgánové, Rittig nevyšel, ale možná úspěšně odsoudíte toho nešťastníka, který schvaloval teroristický útok na Novém Zélandu!

Česká justice je z nemalé části zájmové, zločinné spolčení, které se jen navenek tváří demokraticky. Mimochodem pan Tomáš Pecina byl dotázán ČRo na jeho názor na českou justici jako jeden z jejích největších znalců (vyhrál nejvíce ústavních stížností). Jeho názor byl odvysílán, ale že největší problém je nevypořádání se s komunistickými soudci, členy KSČ, už nikoliv. Samozřejmě, že si lze objednat trestní řízení, stejně jako jeho zrušení. Je to jen otázka peněz, ale dokažte to, že. Jen málo soudců odolá, hlavně těch neschopných a hloupých. Ti schopní, ale bezcharakterní to neřeší a jen berou… Jsou nekontrolovatelnými pány nad našimi životy. Ve vyspělých společnostech by se soudci nikdy nestali. Nepřekvapuje, jak rychle kauza DPP z médií zmizela, místo aby se stala veřejným tématem!

K těm lepším patří soudkyně MS Praha JUDr. Monika Kříkavová, nenechala se koupit, ale nalézt ukradené miliardy bylo nad její možnosti… Nepoctivost se v naší zemi stále bohatě vyplácí…

Pokud za zachování takovéto justice pořádá Milion chvilek demonstrace, tak je jen podporovatel neúsnosného stavu, který stále více podbourává základy spravedlnosti a demokratické společnosti, chcete-li „užitečným idiotem“, kdy se v dobré víře přidávají i slušní občané netuše, že jsou zneužíváni.

Můžeme jen závidět Rakušanům premiéra Sebastiana Kurze. Korupční kauza a okamžité řešení předčasnými volbami. Během 24 hodin vypověděl koaliční smlouvu pro korupční chování vicekancléře. Prohlásil, že jedině nové volby mohou obnovit důvěru v politiku. Lidé demonstrovali před sídlem vlády a po ohlášení nových voleb propukli v mohutný jásot. Kauza bude vyšetřena. Dost možná bude bývalý vicekancléř odsouzen za vlastizradu. Samozřejmě se objeví různé konspirační teorie s otázkou komu to slouží? Fakt je, že dnes se nelítostné války vedou i na jiných úrovních, bez klasických zbraní. Možnosti psychofarmak, drog a různé formy hypnosy jak ovlivňovat lidské myšlení a jednání pokročily tak, že se o tom normálnímu člověku nezdá ani v těch nejdivočejších snech…

Premiér Kurz nepochybně posílí svoji pozici a bude moci vládnout ještě více ve prospěch Rakouska, které svoji rizikovou politikou vůči Rusku díky populistům, ohrožovalo nejen svoji, ale i politiku EU a NATO.

Dost možná k tomu bude nucen i premiér Babiš, kdy útoky na jeho osobu nepolevují a jsou pomalu hlavním programem opozice, byť stále trapnějším. Jak výstižně řekl pan K. Mrzílek: “Rakušanům se nelení a tak se jim zelení. Odhalili komplot vicepremiéra a naráz nová vláda. A u nás? Tvrdé palice.“

Bývalí vrchní státní zástupci Grygárek a Rampula skončili před lety ve svých funkcích, druhý je obhájcem Rittiga! Připomínám, že první má byt v areálu nemovitostí lobysty Janouška v Praze. Švýcaři čekali přes půl roku na informace o Janouškovi. Grygárek omlouval zdržení kvůli překladu. Švýcaři ztratili zájem, konto s dvěma miliardami uvolnili a ty obratem „přistály“ na Janouškově kontě. V kauze MUS byl nedávno ve Švýcarsku zatčen pravomocně odsouzený Petr Kraus a obratem poslán do vězení a odsouzený se diví?! Tak má fungovat nezávislá justice a policie. K tomu máme ještě hodně daleko. Na odsuzování bohatých zlodějů si česká justice netroufne.

Proto vnímám jako „ocenění“ kvality mé práce zabavením mých pracovních počítačů exekutorem, včetně bohatého archivu za desetiletí mé práce pro svobodu a demokracii. Počítače byly vydraženy za pár tisíc korun přes včasné zaplacení celé „dlužné“ částky 800.000,-Kč. Samozřejmě je podle kontrolních úřadů a institucí vše v pořádku…

Mimochodem jsem byl ve spojení s premiérem Kurzem jako ministrem zahraničí, kdy jsem mu zasílal závažné informace. Je jen dobře, že se s premiérem Babišem roky znají a vzájemně si rozumí.

 

Jan Šinágl, 19.5.2019      

* * *

Jak se stát bohatým podnikatelem okrádáním lidí v exekuci!

Stav mého exekučního řízení, aneb o neodpovědnosti odpovědných a neschopnosti konat

Za záchranu stamilionů mi stát hrozí bezdomovectvím?!

* * *

Političtí disidenti 21. století, část 12: Jan Šinágl

Švýcarské podněty nejen pro český veřejný prostor

Životopis

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)