Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Posselt Bernd Soeder MarkusVarovná slova Otto von Habsburga Posseltovi: "Kdo se ožení s duchem doby, zítra ovdoví."

***

Co nyní Bernde Posselte?

Ze vzletné chvály Markuse Södera na Sudetoněmeckém dni 2023 zbylo jen beznadějné 10. místo.

Podíváme-li se na kandidátní listiny CSU pro evropské volby z posledních dvou volebních období a porovnáme-li je s tou současnou, je úpadek Bernda Posselta jasně patrný:

V roce 2014 se umístil na  6. místě

V roce 2019 se umístil na 7. místě

V roce 2023 se umístil na 10. místě

Rozhodně to není způsobeno výjimečnými rétorickými schopnostmi kandidáta a jeho skvělou historickou znalostí krajanů. Ale možná za to může názor jeho někdejšího mecenáše a podporovatele Otty von Habsburga, který Posseltovi adresoval následující napomenutí: "Kdo se ožení s duchem doby, zítra ovdoví." Ani jeho vnější vzhled není zrovna přitažlivý. Úhledně ušitý oblek s odpovídající kravatou a dobře padnoucí košilí by udělal mnohem více.

Bernd Posselt dodnes vzdává hold tomuto nešťastnému duchu doby na mnoha pozicích

Když se Švýcarsko v roce 2010 vyslovilo proti stavbě minaretů, Bernd Posselt nesouhlasil s teorií, že "kdo zakáže mešity, bude zítra brousit kostelní věže a sundávat kříže". Současné události jeho nedemokratický názor již dávno vyvrátily a mlčení Bernda Posselta k protižidovským a islamistickým nepokojům v Německu je "velmi hlasité".

V roce 1989 sehrálo angažmá Bernda Posselta na Panevropském pikniku rozhodující roli při zajištění odchodu desítek občanů NDR. Dnes však kritizuje nejen současnou maďarskou politiku Viktora Orbána, který vehementně zdůrazňuje maďarské národní zájmy v EU.

Urychleným přijetím novely stanov sudetoněmeckého Landsmanšaftu urazil tisíce sudetských Němců z generace, která zažila NDR, a vytvořil hluboký rozkol v Landsmanšaftu, který je nezhojitelný a vedl k současnému rozkolu v několika regionálních sdruženích.

V České republice nedošlo k žádným politickým ústupkům za Posseltovu zradu zájmů vyhnanců. Benešovy dekrety, které chtěl Bernd Posselt před lety poslat na smetiště dějin, jsou stále v platnosti.

Sudetští Němci stále marně čekají na omluvu za spáchané bezpráví a alespoň symbolickou formu odškodnění.

Bernd Posselt se proto ani v roce 2024 do Evropského parlamentu nevrátí a nakonec skončí jako neúspěšná marginální postava v dějinách.

Je to škoda pro politika, který mohl dosáhnout více, kdyby se vždy nepodřizoval politické korektnosti, ale místo toho se v duchu Martina Luthera podíval lidem do očí a vyvodil z toho potřebné závěry. Nyní však bude nadále žít sám ve svém skromném hotelu v Dachau a jednou ročně pronese svůj projev na Sudetoněmeckém dni.

 

Claus Hörrmann

Sudetoněmecké krajanské sdružení Sasko e.V.

30.11.2023

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2023-12-06 12:02
Kdyby komunisté nedali Rusku uran zadarmo, tak tady je blahobyt. Češi rozkradli majetek po milionech vyhnaných pracovitých Němcích a již v r. 1953 BYLI V BANKROTU a MUSELI UDĚLAT měnovou reformu a okrást všechny. Měli zůstat pod Rakouskem, protože nejsou schopni si ani vládnout. Kdyby Pithart nedal Volkswagenu Škodovku, tak to Klaus dal do správných zlodějských českých ručiček a bylo by vymalováno. Západ nás neokradl, ale Češi sami sebe, jsme jenom přítěž v Evropě.

Jiří Wonka

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)