Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ding Lebin and Parents Transparent... Zdá se, že Lebinovo úsilí bylo účinné. Jeho matka byla 24. května 2023 propuštěna na kauci, je však pod přísným dohledem a stále jí hrozí trestní stíhání. Mezitím Lebinův otec zůstává ve vazbě a 13. června byl převezen do vazební věznice Rizhao. Následujícího dne navštívili Lebinovu matku dva policisté z policejní stanice Donggang a pohrozili Yuandemu, že ho odsoudí, pokud bude Lebin pokračovat ve své advokátní činnosti v Evropě. Podle paní Ma se zdálo, že se obávají pozornosti, které se případu dostalo. …

***

Brzy ráno 12. května 2023 vtrhlo více než deset policistů v civilu na čajovou farmu Dinga Yuandeho a jeho ženy Ma Ruimei na venkově u města Rizhao v čínské provincii Shandong. Policisté manžele spoutali a pokračovali v rabování. Během rabování syn manželů Ding Lebin, který žije v Německu, zavolal své matce, aby zjistil, jak se jeho rodičům daří. Lebinova matka mu řekla: "Do domu přišli zlí lidé. Spoutali mě. Mám teď znecitlivělé ruce." Hovor skončil po 33 sekundách.

Lebinovi rodiče praktikují Falun Gong (nazývaný také Falun Dafa), meditační praxi, kterou Komunistická strana Číny (KS Číny) pronásleduje od 20. července 1999. Po nalezení knih a letáků Falun Gongu policisté pár zadrželi. Později vyšlo najevo, že zatčení páru bylo součástí hromadného zatýkání zhruba 70 praktikujících Falun Gongu v celé provincii před Světovým dnem Falun Dafa, který připadá na 13. května. Tento den je výročím zavedení Falun Gongu a stal se citlivým datem pro režim, který provádí kampaň za vymýcení této skupiny.

Úděl syna za své rodiče

"Moji rodiče byli zatčeni, pak se odmlčeli." Lebin řekl v rozhovoru pro časopis Bitter Winter. "Nikdo nevěděl, kde byli zadržováni." Od té doby Lebin vynaložil velké úsilí, aby se svých rodičů zastal, a vyzval řadu lidskoprávních organizací a vládních orgánů, aby požadovaly propuštění jeho rodičů. Mluvil s médii, účastnil se shromáždění a inicioval dopisovou kampaň čínským představitelům. K Lebinově prosbě se připojila Mezinárodní společnost pro lidská práva, nevládní organizace se statusem Hospodářské a sociální rady OSN (ECOSOC), která zaslala dopisy s žádostí o propuštění Dingových rodičů čínskému velvyslanci v Německu, bývalému čínskému ministru zahraničí Qin Gangovi, tajemníkovi provincie ČKS Šan-tung Lin Wuovi a bývalému tajemníkovi městského úřadu ČKS ve městě Rizhao Zhang Huiovi. Dobrovolníci Světové organizace pro vyšetřování pronásledování Falun Gongu (WOIPFG) zaplavili policejní stanice v regionu telefonáty s dotazy na Lebinovy rodiče a žádostmi o jejich okamžité propuštění.

Úsilí přináší výsledky

Zdá se, že Lebinovo úsilí bylo účinné. Jeho matka byla 24. května 2023 propuštěna na kauci, je však pod přísným dohledem a stále jí hrozí trestní stíhání. Mezitím Lebinův otec zůstává ve vazbě a 13. června byl převezen do vazební věznice Rizhao. Následujícího dne navštívili Lebinovu matku dva policisté z policejní stanice Donggang a pohrozili Yuandemu, že ho odsoudí, pokud bude Lebin pokračovat ve své advokátní činnosti v Evropě. Podle paní Ma se zdálo, že se obávají pozornosti, které se případu dostalo. Lebin však ve svém úsilí pokračoval. "Zastrašovali ji tím, že kvůli záchranné akci, kterou jsem organizoval v zahraničí, drželi mého otce ve vězení," řekl. Lebin řekl Bitter Winter. "Děsivé, ale ukazuje to jednu důležitou věc: publicita těchto případů a mezinárodní působení opravdu pomáhá. Čínské úřady se velmi bojí, že by jejich nezákonné pronásledování mohlo získat obrovskou mezinárodní pozornost v zahraničí."

Během posledních sedmi měsíců cestoval po Evropě a sepisoval petice za bezpodmínečnou svobodu svých rodičů. Poslanci Evropského parlamentu, německého Spolkového sněmu a berlínského zemského sněmu, poslanci v Belgii a České republice i japonští radní se písemně obrátili na čínského velvyslance v Německu Wu Kena a na úředníky v Číně s výzvou k propuštění Dinga Yuandeho.

Ukázkové procesy před summitem EU a Číny, je třeba zavést sankce proti pachatelům

Lebinův otec měl být souzen 28. listopadu u lidového soudu v okrese Wulian, ale rodina nebyla o rozsudku informována. V prohlášení vydaném den před soudním procesem s Yuandem paní Jasna Causevicová, odbornice na prevenci genocidy ze Společnosti pro ohrožené národy (STP) v Göttingenu, uvedla: "Jako praktikující Falun Gongu následuje cestu meditace a kultivace, která je v rozporu s ateismem a materialismem diktátorské Komunistické strany Číny. Obvinění proti němu jsou stejně svévolná a absurdní jako okolnosti jeho zatčení. Komunistický režim si je vědom, že pro ně podle čínského práva neexistuje žádný důvod. Pseudoprávní fraška je součástí represivní kampaně proti praktikujícím Falun Gongu, kterou čínská vláda sleduje již 24 let."

Mezitím má být u stejného soudu jako Yuande souzeno dalších 22 praktikujících Falun Gongu, kteří se stali obětí květnového hromadného zatýkání. Procesy se mají konat ve dnech 4.-6. prosince 2023, tedy těsně před summitem Evropské unie a Číny, který se uskuteční 7. a 8. prosince. Ding Lebin, stejně jako různé lidskoprávní skupiny a další osoby, které se k jeho kauze připojily a posílily ji, vyzývají k rozhodným krokům. V prohlášení vydaném STP, která má poradní status jak v Hospodářské a sociální radě OSN (ECOSOC), tak v Radě Evropy, tato německá lidskoprávní organizace vyzvala k zavedení sankcí:

STP naléhavě vyzývá Evropskou komisi, členské státy Evropské unie a především německou spolkovou vládu, aby iniciovaly konkrétní sankční opatření. Ta by měla zahrnovat i opatření k trestnímu stíhání jednotlivců a společností, které se podílejí na zločinech proti praktikujícím Falun Gongu, jež trvají již desítky let. Tyto sankce mohou zahrnovat odepření víz, zmrazení majetku, vyhoštění z území EU, trestní stíhání nebo zahájení mezinárodního trestního stíhání.

Paní Zhang Hui byla v době hromadného zatýkání bývalou stranickou tajemnicí města Rizhao a první stranickou tajemnicí armády ve městě Rizhao. Od srpna je nyní zástupkyní stranického tajemníka města Čching-tao, bývalé německé kolonie. Vzhledem k tomu, že nucené odběry orgánů se ve vojenských nemocnicích provádějí již dlouho, vyvolává spojení Zhang Hui s armádou obavy o životy pana Yuande Dinga a dalších. Tento brutální zločin proti praktikujícím Falun Gongu je považován za "chladnou genocidu" a byl opakovaně odsouzen Evropským parlamentem v rezolucích EU.

Globální režim sankcí EU v oblasti lidských práv, který byl zřízen v roce 2020, "umožňuje EU zasáhnout proti jednotlivcům, subjektům a orgánům - včetně státních i nestátních aktérů - odpovědným za závažné porušování a zneužívání lidských práv na celém světě, podílejícím se na něm nebo s ním spojeným". EU by měla plně využít své možnosti ukládat sankce pachatelům trestných činů proti praktikujícím Falun Gongu.

https://faluninfo.net/wave-of-falun-gong-show-trials-ahead-eu-china-summit-including-father-of-berlin-resident/

***

Pan Le-pin Ting bojuje už 11 let za osvobození svých rodičů v ČLR

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2023-12-16 12:45
"Měli bychom pachatele sankcionovat tím, že jim odepřeme víza a zabavíme majetek v zahraničí."
— MEP Michael Gahler
@gahler_michael

@bueti

@rglucks1

@ilhankyuchyuk

@MiriamMLex

@RenataAlt_MdB

@FrankSchwabe

@DEonHumanRight s

@vonderleyen

@eucopresident

@Bundeskanzler

@ABaerbock

twitter.com/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)