Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vrbik 2Svatá válka proti ANO graduje - Politická mládež založila platformu. Bez ANO a komunistů.                                  

Tedy vyznění poznámky ČRo plus: je prozrazeno, že v naší politické scéně se přou čistý Kalousek, a Babiš lhář! Na shledanou Svobodní Evropo, až se k tobě vrátí nezkorumpovaní lidé, jsou-li ještě tací naživu.

Český rozhlas plus byla dosud téměř výhradně stanicí, kterou jsem si pouštěl. Považoval jsem ji za pravnučku dávné Svobodné Evropy, nehrají tam cizokrajné "hity" a mají tam hodnotné pořady o vědě, historii a tak. Takový bolestný pocit, téměř jako vystřízlivění A. Někrasova z lásky k Volze, sedlo mi do duše  dnes:

"… a neodešel bych nikdy, kdyby - ó Volho! - nad tebou nerozléhalo se - vytí Burlaků …"; "… tehdy jsem hořce, hořce plakal, když jsem tě prvně nazval řekou otroctví a smutku …".

Po dlouhém sebechlácholení, že to s ČRo plus snad nebude tak prudké s jeho "potíráním" establishmentu skrytých sil, a jejich mluvčímu Kalouskovi, jsem dnes dostal ten burlacký úder: Dnes ráno ČRo plus vysílal jakousi poznámku s názvem "Co prozrazuje o české politické scéně permanentní konflikt mezi současným a bývalým ministrem financí A. Babišem a M. Kalouskem". Tupá propaganda bolševického ražení: uvede se několik rozporů mezi řečí a skutky u Babiše a jeho lidí v historii ANO, a o Kalouskovi nic. Ale vůbec nic. Tedy vyznění poznámky ČRo plus: je prozrazeno, že v naší politické scéně se přou čistý Kalousek, a Babiš lhář! Na shledanou Svobodní Evropo, až se k tobě vrátí nezkorumpovaní lidé, jsou-li ještě tací naživu.

* * *

Svatá válka proti ANO graduje

Politická mládež založila platformu. Bez ANO a komunistů.                                  

Společně táhnout za jeden provaz se v pátek rozhodli Mladí sociální demokraté (MSD), Mladí konzervativci (MK), Mladí zelení, TOP tým, Mladí lidovci a Mladí křesťanští demokraté (MKD). I když mají na politiku rozdílné názory, jejich zástupci podepsali memorandum a zavázali se společně vést mladé k zájmu o politiku. „Jsme politická mládež tradičních stran. Nevznikli jsme proto, že nám to nějaký lídr nějakého hnutí poradil,“ rýpla si Válová do organizace Mladé ANO, které vzniklo na popud šéfa ANO Andreje Babiše.

Kdo to organizoval: Politicky aktivní mládež přišel na konferenci pozdravit i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) (opsáno u Novinek 16. 5. 2015-05-16)

Komentář:

Sobotka v tomto výpadu zabil dvě mouchy jednou ranou: ANO v jednom pytli s komunisty, a mládež ostentativně jednotně proti koaličnímu nepříteli: Proti pozicím ANO přískokem vpřed!

16. 5. 2015   

Vrbík, Zlín

* * *

P.S.

Premiér Sobotka musí mít zřejmě velký strach z Hnutí ANO, když se uchyluje k takovýmto podlým praktikám! J.Š.

* * *

Politické strany jsou škůdci společnosti

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #4 Oldřich Musil 2015-05-21 20:03
Pokusil jsem se o Panu Kalouskovi něco podrobnějšího dozvědět a je toho na internetu opravdu hodně.Ještě víc než zde předkládám.

czechfreepress.cz/.../...

leva-net.webnode.cz/.../...

nekolikvet2011.webnode.cz/.../ ...
-7 #3 Jan Šinagl 2015-05-21 08:38
Pan Pavel se stydí pod svůj názor podepsat Za totality se lidi báli vyslovit svůj názor. Dnes se nebojí, ale pro jistotu se nepodepisují, ale o to více, kryti anonymitou, si troufají. I tehdy se odsuzovaly autoři jiných názorů, aniž by jejich názory veřejnost dobře znala. Je znakem totality napadat autory, místo se věcně, s respektem k jinému názoru, pokusit argumentovat. Osobní napadání a urážení většinou svědčí o nevyspělosti a neinformovanost i. Babiš ohrožuje stále více korupčníky, proto se brání i s pomocí Kalouska, který vystupuje takřka denně, jako „hlásná trouba“ ohrožených na ČT, jako tiskový mluvčí Sněmovny. Proč asi? Opakované lži se stávají pravdou a poté přesvědčením. To už tu bylo. Vždy budu podporovat bohaté podnikatele, které majetek zavazuje, kteří tvoří hodnoty, kteří něco vlastní pílí a schopnostmi dokázali a kteří s ním hospodaří ve prospěch země, na rozdíl od státu, který ho nechá rozkrádat. Patří k nim i Babiš, Jan Baťa a řada dalších. Osobní odpovědnost, ne kolektivní nezodpovědnost jako za totality. Co vytvořil pan Kalousek? Proč se o jeho minulosti mlčí? Lidé opět podléhají účelovým lžím a manipulaci, přitom mají možnost si objektivní informace najít sami. Odpovědnost je stále většině lidí cizí. Anonymita to umožňuje a usnadňuje.
+7 #2 Pavel 2015-05-21 07:17
pokračování:
Abych neunavoval půjdu k závěru:
Otázka zní: Proč se pan Jan Šinágl tak zamilovaně a nekriticky A. Babiše zastává? Je pan Šinágl tak naivní až limitovaný, že věří v čistotu podnikatele Babiše, který přehrává státní peníze i do svých firem (srov. třeba dotovaná zelená nafta)? Proč je slovenský Babiš (na rozdíl od tolika jiných, nejen Kalouska) pro pana Šinágla nedotknutelný?
Kdybych byl stejný vůl jako Vy, pane Šinágle, odhlásil bych kvůli Vašemu názoru na Babiše Váš Bulletin. Nejsme jako Vy, kteří se zastáváte opor komunistického myšlení, mezi něž patří pan Babiš!
Hanba Babišovi a jeho ekonomické totalitě, jež si nezadá s komunismem! Stydím se za současného ministra financí více než za pana Kalouska, a buďte ujištěn, že právem!
Doporučuji Vám, pane Šinágle, odstranit růžové až bolševicky rudé brýle při hodnocení pana Babiše, může se Vám i ulevit, pokud jste psychicky v pořádku.
+6 #1 Pavel 2015-05-21 07:10
U V. V. Putina by se asi nikdo nedivil, kdyby svobodné médium přirovnalo jeho nostalgii po Sovětské svazu k úsilí komunistů. Byl konečně jako osvědčený soudruh Andrej babiš spolupracovníke m tajné totalitní státní policie.
Pro mne je spíš nepochopitelné proč se pan Šinágl tolik zastává Andreje Babiše, když vůči jiným si míru zdravé a někdy až přehnaně pichlavé kritiky zachovává?
Pro mne, který ČRo Plus nepovažuje za nástupce Svobodné Evropy je spíš otázkou, proč pan Jan Šinágl nalezl v prolhaném a populistickém Babišovi takové zalíbení. Miroslav Kalousek jistě dělal nepopulární politiku, dopustil se chyb, není zcela čistý, ale proč se bavit o něm v souvislosti s Andrejem Babišem, současným ministrem financí? Protože si Babiš vystavěl kariéru na stupidním pořvávání o Kalouskovi, kterému snad i věří? Pokud věří nálepkám, které populisticky přisoudil Kalouskovi, asi za to, že se při snaze o vyrovnanější rozpočet dopustil nepopulárních škrtů, sám tytéž tupé škrty dělá.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)