Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...

     
  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kotek_1SOUD ROZHODNUL O NEPLATNOSTI KUPNÍ SMLOUVY NA PRODEJ OBJEKTU LÁZNÍ III MĚSTA KARLOVY VARY SPOLEČNOSTI VESO LÁZNĚ III (95 mil. Kč). (… aktuální rozsudek přílohou).

… Vážení redaktoři, v naději, že zveřejníte pozadí a souvislosti s přiloženým Rozhodnutím soudu o nezákonném postupu bývalých radních ODS + ČSSD a primátora Hauptmanna, připisuji tyto řádky …

 

 

Vážení redaktoři,

od roku 1994 si připravoval do Karlových Varů uklizený exponent SSM z Kladna, angažovaný kolem „převádění“ majetku z Poldi Kladno, ing. Jaroslav Fiala, výhodnou koupi lukrativního objektu Lázní III. Velmi bystře pochopil, že cesta k objektu vede přes komunální politiky, proto vstoupil do ČSSD, kde se prosadil do jejího vedení, stal se zastupitelem i poslancem Parlamentu. Participuje na VŠ, na které si dohání vzdělání řada úředníků – příběh ne nepodobný plzeňským právům. Z dosažených politických pozic radního a předsedy finančního výboru měl dostatečný vliv na dění kolem objektu Lázní III.

Dlouhodobě jsem lustroval a kritizoval dění kolem tohoto objektu.

L_1Už samotný pronájem společnosti Veso Kladno s.r.o. (kapitál 98 mil.Kč) v r.1994, resp. tři měsíce po tom byl nezákonně převeden nájemní vztah na Veso Lázně III s.r.o. (základní kapitál 100 tis.Kč) což bylo s.r.o. pánů Fialy a Kouly (!). Ten propastný rozdíl ve výši základního kapitálu byl pro město strategický, protože původní společnost získávala dlouhodobý pronájem právě kvůli zainvestování kapitálu do objektu. V následujících letech však oba pánové objekt pronajali na řadu jednotlivých obchodních míst (obchod, CK, služby, lékárna, apd.), ze kterých své směšně nízké nájemné od Města mnoho-násobně získávali zpět. Městu však nájem prakticky neplatili – činili jakési zápočty za opravy objektu, které jim kolegové radní schvalovali. Toto koaliční představitelé ČSSD a ODS s dalšími, na moci participujícími zastupiteli činili i přesto, že Město proplácelo stavebním firmám opravy v objektu napřímo – za dobu nájmu to bylo několik desítek miliónů Kč (za posledních 10 let 31,7 mil.Kč). Tyto fiktivní či předstírané kosmetické opravy jsem rozporoval zejména po té, kdy namísto doložení faktur a řádného předání prací majiteli (Městu), schválila rada města 13 milionový zápočet za opravy, na základě „znaleckého posudku“ pana ing. Pelešky (!). Ve finále majetkových machinací do společnosti Veso Lázně III s.r.o. vstoupil prominentní výběžek Špičkova Baustavu, který svými anonymními akciemi zahalil oba zmíněné původní „vlastníky“. Pan radní Fiala nic z toho do svého majetkového přiznání neuvedl. Koaliční radní Města, když  po říjnových volbách (2010) zjistili výsledek voleb, „prodali“ objekt ještě před zasednutím zastupitelstva nového!

Proto jsem reagoval zcela bezprostředně: Koaliční dělba moci a majetku města mezi ODS a ČSSD

Jak s podněty kolem Lázní III naložila speciální protikorupční policejní jednotka?

Jako se všemi jinými podněty v Karlových Varech, stejně jako s posledním podnětem, že radní ODS a ČSSD překročili své pravomoci, když primátor Hauptmann podepsal v rozporu se zákonem kupní smlouvu. Takový závěr učinil až soud, který inkriminovanou Kupní smlouvu zneplatnil (!)

L_2Proto mělo smysl být náměstkem s kompetencemi nad majetkem a finančními toky kolem něj, protože nefunkční policie a státní zastupitelství veřejný majetek neochrání – naopak svými rozhodnutími tuneláře a korupčníky alibizují. Proto ty obrovské tlaky s placenými inzeráty (Deník), kompilovanými zprávami (TV Nova), a řadou dalších, které bylo třeba rozvinout kolem mého odvolání. Tvrdím, že koaliční partneři TOP 09 a KOA jednaly v souladu s takovým zadáním, protože takových příběhů jsem rozpracoval více (další prodeje domů v centru, pozemků i tunel a pronájem Teplárny). Sám primátor se svými vrcholovými úředníky (Sárová, Bečvář) vytvářeli bezprostřední tlak na zpochybnění mé práce a závěrů podané žaloby, dokonce se před vynesením rozsudku pokusili vyšachovat mnou angažovaného právního zástupce JUDr. K. Jelínka, který spor před soudem dotáhnul do vítězného konce.

 

Jiří Kotek, 14.9.2011

zastupitel v Karlových Varech a v kraji

603 222 921

 

ROZSUDEK ze dne 16.8.2011 doručený 8.9.2011

 

P.S.

JUDr. Karla Jelínka znám osobně – doporučuji prostudovat celý jeho web a zejména Kauzu golfového hřiště Cihelny – otřesné (je zde zmiňován i prezident Václav Klaus) a dopis tehdejší NSZ JUDr. Marii Benešové. Zbývá jen doufat, že ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil svoji roli také brzy dohraje a bude volán k odpovědnosti! Obávám se, že budu opět jeden z mála, neřku-li jediný, který text pana Kotka zveřejnil? Nepochybuji, že jej pan Kotek zaslal všem známým novinářům a médiím. Rád se budu mýlit. Není nad svobodný internet, jednu z mála „bašt“ nezávislých a svobodných názorů.

 

Jan Šinágl, 15.9.2011

 

Ukázka práce advokáta JUDr. Karla Jelínka – byl jsem opět zřejmě jediný, který průběh této TK zveřejnil.

Přítomna byla ČTK, ČT, ČRO a novináři regionálních deníků na plzeňsku…?! J.Š.

 

TK „Parkhotel Plzeň“, Kongresové centrum – 5.11.2009

O kauze: advokát JUDr.Karel Jelínek

Rozhovor JUDr.Karla Jelínka pro ČTK a ČRo Plzeň

 

JUDr. Karel Jelínek: "Staré římské přísloví říká, že „právo je uměním dobrých a spravedlivých“ .Jsou lidé, kteří se tváří a dokonce i vypadají, že jsou dobří a spravedliví. Realita je jiná. Na jednu stranu tito právníci vyučují mladé lidi jak dělat PRÁVO, na druhé straně za nimi zůstávají v ruinách jejich vlastní obchodní společnosti, jejich obchodní partneři a co je u právníka a dokonce advokáta to nejhorší – ožebračený klient, zničený zneužitím informací získaných při poskytování právní pomoci. Tyto webové stránky si kladou za cíl demaskovat a zveřejnit některé praktiky advokátní kanceláře JUDr.Milana Kindla, varovat veřejnost a poučit zejména studenty práv o tom, jak lze zákon přeměnit v nástroj , který sleduje všechno možné, jen ne dobro a spravedlnost ..."


"Každý mladý člověk, který studuje právo, ale nejen on, doslova každý jedinec se může vždy okamžitě rozhodovat o tom, co je správné a nesprávné, co je dobré a co je zlé. Jelikož advokát JUDr. Milan Kindl tuto rozlišovací schopnost zjevně nemá, ponecháváme čtenáři těchto stránek, aby vynesl svůj vlastní soud…."

 

www.donkindl.cz

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)