Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Praha demo Ukrajina mladi verici 25.2.2022Praha demo Ukrajina vlajecky verici 25.2.2022Nestihl jsem začátek, Ukrajinci začali o 5 minut dříve (neměl jsem časovou rezervu). Podstatné je na videu níže, kdy jsem stíhal organizátorům pomáhat i zkušenostmi z mých demonstrací. Doporučuji zejména vystoupení jednoho Ukrajince - od 10:30 min.! Nazval věci pravými jmény a závěr, kdy jsem byl nucen aktivně zasáhnout do boje za svobodu slova. Jeden "zakuklený" komunista mu chtěl násilím odebrat mikrofon, kdy současně začaly hrát mohutné reproduktory, že řečníky nebylo takřka slyšet. Byl to zřejmě jediný program podivného spolku zvoucí se Levice.cz, ale možná chtěli pouštět „budovatelské písničky“:-) Pozadí celého níže, včetně zvukového záznamu a mého rozhovoru s PČR.

Událostech ČT žádná zmínka o výročí komunistického puče, ani o výročí popravy kněze Josefa Toufara. Nabídnu jí video, když nestíhá, jistě ho ráda použije…

 

Doplatí celý svět opět na jednoho šílence - má prst na spoušti atomové zbraně !

***

Praha demo Ukrajina Levice vlajka 25.2.2022Praha demo Ukrajina Levice auto a demonstranti 25.2.2022Na demonstraci mne upozornili úředníci Magistrátu hl. m. Prahy (potkal jsem oba náhodně u Vltavy (mají ohlašování demonstrací ve své gesci). O demonstraci věděli, takže musela být zřejmě nahlášena, nebo se o ní dozvěděli, potom měli vyzvat PČR ke konání (jsou vždy na místě, kvůli kontrole). Argument, že Levice.cz ji má nahlášenou a Ukrajinci ne, lze zpochybnit. Na druhé straně dvě demonstrace na jednom místě současně nelze povolit, zvláště jde-li o oponenty. Umím si představit, že ji Ukrajinci nenahlásili, v tom případě musí PČR konat v zájmu řádně ohlášené akce a zajistit práva pořadatelů. Při mých demonstracích na Hradčanském náměstí tak tomu vždy bylo. Když přišli rušit moji akci členové KSČM, PČR vždy rychle zakročila.

Přikláním se k názoru, že PČR by si nedovolila demonstraci Ukrajincům zakázat i kdyby byla neohlášená. Komunisté jsou všehoschopní. To víme už takřka čtvrt století. 

Pokud Ukrajinci neohlásili demonstraci, měla ji PČR rozpustit dle zákona, pokud  byla, tak rozpustit demonstraci Levice.cz, ať byla či nebyla ohlášena. Dle zákona nesmí být dvě demonstrace současně na jednom místě – pokud PČR respektuje rovnost všech před zákonem. Napíši ZOI Magistrátu, kdo a co ohlásil.

Podporoval jsem i Majdan v Kyjevu. Byl jsem pozván do pořadu ČT Máte slovo. Ssistentka moderátorky Michaely Jílkové (její otec byl předseda KSČ v divadle Jiřího Wolkra), paní Dušková byla nadšena. Těsně před pořadem mi volala, že „špatně spočítala židle“ a tak už pro mne nezbylo místo! Stejného dne, před vysíláním pořadu, jsem zveřejnil informace o ostřelovačích od mého zdroje z Kyjeva. O pár dní později si mne pozvala do svého vysílání ukrajinská sekce RFE v Praze.

Připomínejme si neustále slova Jana Masaryka, jsou stále aktuální: „Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky.“ Můžete poslechnout krátký zvukový záznam včetně mého vstupu do výměny názorů s PČR.

Skvělá zpráva: ČR nechala zablokovat provoz osmi dezinformačních webů na území ČR -  Aeronet.cz, Protiproud.cz ,Ceskobezcenzury.cz, Voxpopuliblog.cz, Prvnizpravy.cz, Czechfreepress.cz, Exanpro.cz a Skrytapravda.cz.

Praha demo Ukrajina Levice SPZ 25.2.2022Praha demo Ukrajina Levice reproduktory 25.2.2022Na druhé straně je dost smutné vyjádření ministryně obrany ČR Jany Černochové: „Češi by neměli vyslyšet prosbu ukrajinského prezidenta, aby přijeli na Ukrajinu bojovat. Legislativa to neumožňuje. Jet tam bojovat by bylo porušení mezinárodního práva,“ upozorňuje. Trestní zákoník službu v cizích ozbrojených silách trestá až pětiletým vězením. Další ukázka, jak zákony dokážou ovládnout zdravý rozum – i ministryně obrany. Asi by změnila názor, až by vybuchovaly bomby před jejím bytem – bez „zákonného povolení“...

„V NATO nás nechtějí, nikdo za nás nechce bojovat. Jsem vděčný všem zemím, které nám poskytují pomoc, která není jen morální podpora,“ řekl dnes viditelně zoufalý president Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj. Nedivím se mu. Statečný president statečných lidí a statečné země, od které se máme stále co učit!

Praha demo Ukrajina Levice auto generator a A 25.2.2022VN Levice 25.2.2022Na svém území armáda Československa nikdy na svém území nebojovala – při okupaci nacisty v roce 1939 zbraně bez boje odevzdala a při okupaci v roce 1968 jen poslušně přihlížela. Ještě, že máme smlouvu s NATO, ale na co se můžeme v dnešním stále více nejistém světě spolehnout? Především sami na sebe! S postoji, jaké představuje současná ministryně obrany je to předem ztracený boj.

Dnešní doba potřebuje nové Churchilly, Reagany i Mašíny!

***

  1. 11. 2010: Dokument KGB z r.1947:„JAK ZACHÁZET S DOMORODCI“ – podle ruského vzoru a návodu !!!

 

Jan Šinágl, 25.2.2022

***

Plzeň 26. 2. 2022: 20. výročí skonu plk. Pravomila L. Raichla

Pokusí se okolí Putina o jeho likvidaci, jako se pokusili důstojníci Wehrmachtu zlikvidovat Hitlera? Stane se presidentem Alexej Navalnyj?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-2 #2 Jan Šinagl 2022-02-27 11:38
Sumity mají smysl jen když se velmoci předem dohodnou: „Vy si budujte komunismus, my demokracii, ale nezabíjejme se“, na sumitu se jen oznámí a schválí výsledek. Jinak nemá jejich pořádání žádný smysl. Jsou jen ztrátou drahocenného času.
-2 #1 Jan Šinagl 2022-02-26 20:51
Tvrzení že Ukrajina nikdy nebyla samostatný stát je lživé. I v době SSSR byla Ukrajina v OSN spolu s ostatními 15 vazalskými sovětskými socialistickými republikami vedena jako samostatný stát.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)