Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin Vladimir klukAktualizováno 25.2.2022: Praha 25.2.2022: Demonstrace Ukrajinců, narušená komunisty v den výročí „vítězného února 1948“

***

Dokument KGB z r.1947:„JAK ZACHÁZET S DOMORODCI“ – podle ruského vzoru a návodu !!!

29. Při rekonstrukci a budování průmyslových objektů dbát, aby průmyslové odpady byly odváděny do řek, které by mohly sloužit jako rezervoáry pitné vody.Putin Novaja Gazeta 1991

38. Kdyby vznikla organizace, která by sice podporovala svazek s naším státem, ale usilovala o kontrolu hospodářské činnosti oficiálního vedení, je třeba okamžitě (nezávisle na místním vedení) zahájit kampaň obviňující tuto organizaci z nacionalistických a šovinistických tendencí. Formy této činnosti: strhávání našich pomníků, ničení našich hřbitovů, publikování letáků očerňujících náš národ, naši kulturu, smysl uzavřených dohod. Do propagandistické práce zapojit domorodce a využít existující nenávisti k nám.

 ***

 1 Ukrajina panel Kryl 24.2.20222 Ukrajina panel Strougal 24.2.2022Takto končí článek Ondřeje Neffa v LN Čekání na válku: Jsou to pochmurné vyhlídky, a dodám tedy zdroj pro špetku optimismu. Pokud toto všechno nastane, současní vládci Ruska budou muset stáhnout své synky a dcerky z Oxfordů a Harvardů do Lomonosovky a na prázdniny pojedou místo do Rimini a na Havaj do Kuchugury nebo Golubickoje. Nu což, u Azovského moře je taky hezky. Nicméně věřím, že se jim do toho nechce.

Putin získal Krym, ale ztratil nevratně Ukrajinu. Posílil její jednotu i s těmi Ukrajinci, kteří mu byli dosud nakloněni. Na Ukrajině se veřejné mínění mění i díky masivní kremelské propagandě, zejména mezi mladými lidmi. Ekonomika Ukrajiny už funguje lépe než Ruska – i díky pomoci EU. 2014 obchod s Ruskem 26%, 2021 5%, s EU 2021 40% vzájemné obchodní výměny. Více než 70% přímých investic do Ruska pochází ze zemí EU. Potenciál ukrajinské ekonomiky je větší než ruské. Zkorumpovaný státní kapitalismus Ruska se začíná hroutit, ohrožovat i sám sebe, tedy i Putina. Rusko nemůže být dlouhodobě konkurenceschopné a úspěšné. 3 Ukrajina panl hodinky 24.2.20224 Ukrajina velvyslanectvi 24.2.2022Zbývá mu jen Čína a ta už také začíná být vůči Rusku kritická. Ropa a plyn nemůže být trvale takřka jediným zdrojem příjmů bez přidané hodnoty lidské práce a umu. Rusko si nepřeje úspěšnou Ukrajinu a už vůbec ne její členství v EU a NATO. Ukrajinci si o to více uvědomili, že jsou samostatný národ. Je to i v zájmu obyvatel Ruska, kteří už mají Putina „plné zuby“. Putin uznal nezávislost Doněcké a Luhanské oblasti v Den prezidentů, který je v USA státním svátkem. Má-li být Donbas ekonomicky silný, muselo by Rusko investovat desítky miliard dolarů. Ukrajinci se už z okupovaných území odstěhovali – a odcházející Rusy z Ukrajiny, nikdo v Rusku, v jejich „domovině“, nevítá.

Karel Mrzílek: „První Putinova "mírová mise" do  gruzínské Jižní Osetie s pytli ruských pasů. Další „mírová mise“ s plnými pytli ruských pasů do území cizího, svobodného státu. Putinova nomádská „demokracie“ nezná hranic.“

Ano, Rusko jako vždy uznává jen sílu. Ustoupit nemůže, projevuje agresivní, primitivní, bolševickou rétoriku, jinak se chovat ani nemůže, neumí jinak, nemá to v genech. Raději riskuje sebezničení. Současné fašisticko-komunistické vedení Ruska vlastní obyvatelstvo vůbec nezajímá.

Otřesný dokument „Odvrácená strana světa“ vysílán veřejnoprávní ČT jen jednou…?!

5 Ukrajina konzulat 24.2.2022Věřme, že po Gruzii, Osetii, Abcházii, Bělorusku, Doněcku a Luhansku tato Putinova „okupační vlna“ končí a že Západ bude schopen urychleně vystoupit jednotně, rychle a rázně.

Pokud nás Rusko prohlásilo za nepřátelskou zemi, měla by ČR vyzvat všechny občany Ruska v ČR, aby ji okamžitě opustili, pokud souhlasí s agresivní politikou Ruska. Prezident Miloš Zeman mlčí, jako vrchní velitel armády? Jeho předchůdce v úřadu Václav Klaus jistě Puškinovu zlatou medaili, udělenou mu osobně Putinem, vracet nebude.    

Podívejte se, jak mluvčí MZ USA skvěle argumentuje v reakci na trapné otázky viditelně proruského „amerického novináře“.

Podívejme se na počátky kariéry Vladimíra Putina, nyní prezidenta Ruské federace.

Jak jsme již zmínili, SSSR se rozpadl a jeho socialistická ekonomika, tedy forma podvodu na lidi a letadla se rozpadla. Lidé nedostávají za práci peníze, důchodci nedostávají penze, stát zbankrotoval, o peníze se hlásí zahraniční věřitelé a je zima a hlad.

Vladimír Putin, přidělenec KGB na petrohradskou radnici, kde vládl tehdejší starosta Sobčak tedy přichází s nápadem barterového obchodu se západem, kdy na západ budou prodány suroviny z majetku města Petrohrad a do Petrohradu budou přivezeny potraviny, aby tamní obyvatelstvo neumřelo hlady.

A tak Vladimír Putin 20. prosince 1991 udělil společnosti Něvský dom povolení k vývozu 150 tisíc tun ropných produktů (topný olej, motorová nafta, benzín) v hodnotě 32 milionů dolarů. O několik dní později, na Štědrý den, získalo Mezinárodní obchodní centrum Grigorije Mirošnika (zloděj, defraudant a přítel Vladimíra Putina) právo vyvézt 150 000 tun ropných produktů (výměnou za 100 000 tun mraženého masa, 100 000 tun brambor a 100 000 tun cukru). Dne 26. prosince nařídil akciové společnosti Fivekor vyvézt 50 000 metrů krychlových dřeva výměnou za 1 600 tun sušeného mléka. 3. ledna 1992 vydal licenci na vývoz tří tisíc tun hliníku výměnou za 1,75 tisíce tun masa).

7 Ukrajina svicky 24.2.2022Vladimír Putin tak vydal během jednoho roku licence na prodej surovin do zahraničí za více než tehdejších 93 milionů USD, přičemž licence byly vydány společnostem, jejichž základní kapitál nepřesahoval několik tisíc dolarů a některé z nich ani neměly právo zapojit se do mezinárodních obchodních aktivit.

"Zprostředkovatelské společnosti" ovládané jak Putinem tak i jeho gangstery si navíc vyžádaly neuvěřitelné provize. Obvykle si firmy účtují pár procent za zprostředkování prodeje surovin a zdrojů. Společnosti, které těžily z místních licencí, však obdržely 25 až 50 procent provize za zprostředkování! Podle dochované a doposud dostupné dokumentace na účtech firem, které „zachránily“ Petrohrad před hladomorem, zůstalo v průměru 37 procent z celkové kvóty, což činilo více než 34 milionů amerických dolarů.

Tím ale příběh "zprostředkovatelských firem," které ukradly 34 milionů v „zelených“ z Petrohradu, nekončí. Většina smluv mezi Výborem pro vnější vztahy Petrohradské radnice (v čele s Vladimírem Putinem) a zprostředkovatelskými firmami byla podepsána bez datumů, mnohé nebyly opatřeny podpisy ani razítky, u některých dokumentů chybí přílohy, ale zato obsahují mazání obsahu, opravy a dokonce i matematické chyby. Řada smluv je vypracována ve finštině a neexistuje žádný ruský překlad. Licence navíc často nemají registrační čísla, jméno výrobce zboží, údaje kupujícího a chybí informace o kvótě použité na prodej surovin.

6 Ukrajina ruze 24.2.2022Velmi "záhadné" jsou i samotné ceny v těchto smlouvách. Například za zcela totožné dřevěné řezivo v jedné smlouvě je jednou cena 110 USD za tunu a ve smlouvě druhé 140 USD. Železný šrot je oceněn na 50 USD za tunu, přičemž jeho reálná cena v Československu, kam byly suroviny dodávány, je minimálně 410 USD za tunu. V dalších smlouvách byl oceněn cukr na 200 USD za tunu, přičemž jeho skutečná cena v té době přesáhla 280 USD.

A totéž v případě vzácných kovů, jejichž hodnota byla Vladimírem Putinem oficiálně podhodnocena sedm až dva tisíce krát. Například cena za skandium je uváděna ve výši 72,6 německých marek za kilogram, ale minimální cena tohoto vzácného kovu na světových burzách byla tehdy minimálně 2 000 amerických dolarů za kilogram. Celý článek>

***

Putin, muž s psychickou poruchou, pacient se syndromem supervelmoci

„Americký psycholog Robert J.Lifton popsal již před více než deseti lety psychickou poruchu, která se může rozvinout u některých vůdců států s jadernými zbraněmi, kterou přiléhavě nazval „syndrom supervelmoci“. Vede k paranoidnímu vnímání skutečnosti, polarizaci postojů, pocitu osobní nadřazenosti, vůdce se postupně ztotožňuje se státem a nakonec u něj převládne přesvědčení o nevyhnutelnosti konečného střetu mezi imaginárními silami dobra a zla. Podvědomou snahou stárnoucího muže (bez dosahu vlivu institucionální, veřejné či rodinné reflexe a kontroly) je potom při pocitu vlastní jedinečnosti, neomylnosti a všemocnosti podvědomá snaha konflikty urychlovat a vyhrocovat – i za cenu sebezničení“.

„Expanzivnost Ruska vychází z paranoidní nedůvěry v demokracii a touhy obnovit imperiální moc za každou cenu.“ 

Putin v ukrajinské krizi přešel v těchto dnech od výhrůžek k otevřené agresi. Formální uznání odtrženeckých území doněcké a luhanské oblasti Ukrajiny je ve smyslu mezinárodního práva jasnou agresí proti ukrajinské svrchovanosti a územní celistvosti. Rusko zahájilo válku a sází na to, že Západ ustoupí od podpory Ukrajiny.

Pro rozhodování pacienta se syndromem supervelmoci totiž neexistuje možnost kompromisu nebo ústupu. V jeho vnímání jde o apokalyptický konečný konflikt mezi silami dobra a zla.

Západní demokracie válku nechtějí. Logicky, zodpovědně a správně. Jsou však situace, kdy agresor musí být zastaven dříve, než bude pozdě. Dříve, než válka na Ukrajině vyštve stovky tisíc uprchlíků do střední a západní Evropy. Dříve, než proruští trollové a úplatní politici rozvrátí demokratickou politickou scénu zemí Evropské unie a Velké Británie.

Syndrom supervelmoci je opravdu nemoc. Tirády o tom, že Rusko se nesmí nechat uzavřít v hranicích roku 1918, a pokud Evropa nedá pokoj, „tak se tentokrát nezastavíme v Berlíně, jako v pětačtyřicátém“ zaznívaly dosud jen v ruské státní televizi. Od pondělí už ale nejsou jenom bláznovstvím jednotlivců. Celý článek>

***

Zeman musí ve věci Ukrajiny respektovat linii vlády. Pokud ne, ať abdikuje.

Forma šovinistické totality, kterou za více než dvacet let u moci dokázal vybudovat Vladimír Putin v Rusku, si přestala hrát na mezinárodní spolupráci a podřizování se společnému mezinárodnímu právu. Diktátor překročil všechna kdy postavená omezení a vrátil svět do času Josefa Stalina.

Stejně jako tehdy v moskevské mocenské pyramidě neexistuje žádná kontrola moci nebo zpětná vazba. Jediný člověk, pokud chce, rozhoduje o sebemenších detailech, či třeba o světové válce. A stejně jako tehdy je problém o to složitější, že svět má co do činění s osobností s prohlubující se psychiatrickou diagnózou.

Vladimír Putin je psychicky nemocen a ve svém stavu není schopen vnímat racionální argumenty. A co je nejhorší, jeho diagnóza ho programuje ke konfliktu, který vnímá emocionálně jako střet sil dobra se silami zla.

Milióny uprchlíků by pro zbytkový ukrajinský stát vytvořily existenční problém na desetiletí. Zasáhlo by to i zbytek Evropy, především pak naši střední Evropu. A bláznivému caru by u dači pod Moskvou věrní poddaní postavili zlatou jezdeckou sochu. Celý článek>

***

8 Ukrajina rouska 24.2.2022Jak řekla jedna ruská herečka na ČRoPlus dnes večer (včas emigrovala do ČR už po Majdanu:  „Putin používá vězeňský žargon.  Komentátor hlavní ruské televize Solovjov neváhá zveřejnit číslo mobilu diváka, který mu zaslal dotaz s tím, že by měl být vláčet ulicemi. Když má Rusko problémy, vždy potřebuje válku. Rusové nemají ponětí, ve velké většině, že mohou žít jinak, vždy potřebují cara. Jsou otroci a potřebují, aby je někdo vedl.“

Soužití podobných kultur je vždy obohacující – viz Švýcarsko. Víme, jak jsme doplatili na vyhnání českých Němců. Rusko chce být etnicky čisté, o to je špinavější ve všech směrech.

Pro Rusko je Česká republika nepřátelským státem. Oba čeští prezidenti Klaus a Zeman se dosud chovají jako kolaboranti, novodobí čeští Quislingové. Dnešní rozhovor na CNN Prima News s Klausem byl dalším otřesným důkazem. Zeman si už nebude moci nadále dovolit jít za hranici, se kterou Klaus nemá problém. Dokumenty odevzdané na jaře 1990 ruské ambasádě v Praze šéfem StB Aloizem Lorencem působí dodnes…

Politici nemají vizi, řeší problémy, až když nastanou, místo, aby je předpokládali, počítali s nimi a byly připraveni na jejich řešení. Západ neměl zajištěné dostatečné zásoby plynu. I to umožnilo Rusku  větší nátlak a vydíratelnost západního světa. Světu chybí silné osobnosti jako byli Reagan a Churchill. Jedna silná, vůdčí osobnost dokáže vždy více než „stovky mozků“.

Keynes: „V dlouhém období jsme všichni mrtví. Vše je dočasné.“

V Mariupolu začínají vybuchovat bomby. Děti se nacházejí v leteckých krytech…

RU má atomové bomby, věřme, že plyn z Nordstreamu nebude spuštěn do doby, než se Rusko zbaví svého diktátora.

9 Ukrajina gymnastka 24.2.2022Dne 24.2.2022 jsem navštívil velvyslanectví Ukrajiny v Praze. Už mělo zavřeno. Napsal jsem na svoji navštívenku SLAVA UKRAINA a chtěl ji vhodit do poštovní schránky, když se objevili spolupracovnící ukrajinského velvyslance. Zeptal jsem se jich, zda je možno získat ukrajinskou vlajku, abych ji mohl vyvěsit na domě, kde bydlím? Už nemají žádné! Na dotaz zda nemají jiné, odpověděli bohužel, vše je rozdáno, ale mám prý se stavit na ruské ambasádě, tam jich mají dost... Předal jsem jim moji navštívenku s prosbou o předání panu velvyslanci. Nepochybně ji předají. Přikládám několik fotografií velvyslanectví a další z blízkého okolí. Na jedné z nich je mladá gymnastka. Vzpomněl jsem si přitom na Věru Čáslavkou a její statečný protest proti ruském okupaci na LOH v Mexiku v roce 1968

„Ukončení evropské závislosti na ruském plynu a ropě“, požadují Britové. Podivné je, že největší ruská banka Sberbank, není na seznamu britských sankcí, jíž z 2/3 vlastní Rusko!?

V Rusku protestovaly tisíce lidí, důkaz existence občanské společnosti, v tom je naděje i když 73% Rusů podporuje Putina, díky primitivní propagandě, která už jistě překonala i nacistického šéfa propagandy Gobellse. 90% Čechů agresi odsuzuje, přesto jsem v Praze zaslechl rozhovory mezi Čechy, jak plánují dovolenou, zatímco jinde lidé umírají….

10 Ukrajina Sinagl 24.2.2022

Jen pro silné žaludky!

Takřka denně a stále více mne zásobuje ruská propaganda (jediný odesílatel, kde nejsou žádné problémy na obou mých emailech – viz níže). Samozřejmě, že je zde brutálně ukřižován Ukrajinec ruskými vojáky – není přibit hřeby jako Ježíš Kristus, jen omotanou páskou, aby nekrvácel a více trpěl při upálení zaživa. Zvěř v lidské podobě, při vší úctě ke zvířatům, která zabíjejí z nutnosti, ne ze msty a pro „potěšení“.

Přestaňme debatovat, začněme účinně, jednotně konat, dokud to má smysl a potřebnou účinnost. Měli bychom posílat zbraně Ukrajině a posílit základny NATO ve východním bloku. Velvyslanec Ukrajiny v ČR pan Jevhen Perebyjnis, promluvil včera v ČT dokonale, jako státník a vlastenec – i za naše politiky, kteří by si z něho měli vzít příklad. Válka už se týká i nás více, než tušíme!

Roman Joch: „Za to, co dnes udělal Putin, po 2. sv. válce v Norimberku (a v Tokiu) šlo několik desítek lidí viset.“ Putin by měl skončit v Haagu, jako Miloševič.

Člověk v tísni založil konto na pomoc pod mottem Ukrajina SOS. Sodales Solonis z.s. finanční sbírku obratem podpořil!

***

Tymothy Snyder: „Nestojíme na konci, ale na začátku“ a cituje Hamleta: „Doba je vykloubená. Vzal to ďas, /že spravovat mám zešílevší čas!“. „Tak pojďte, půjdem spolu.“

 

Jan Šinágl, 23.2.2022

***

Pokusí se okolí Putina o jeho likvidaci, jako se pokusili důstojníci Wehrmachtu zlikvidovat Hitlera? Stane se presidentem Alexej Navalnyj?

P.S.

Screenshot from 2022 02 23 19 34 57Už několik týdnů není má emailová korespondence plně funkční, funkčnost se zhoršila. Omlouvám se, pokud neodpovídám na emaily. Věřím, že problém bude brzy vyřešen. Tato hláška vlevo byla dnes objevena. Problém je závažnější než jsem tušil a jistě nepotkává každého. Uvítám pomoc specialistů, hlavně těch, co ovládají operační systém Windows. Tento Pop-up u mne nevyskočí… Předem děkuji za jaoukoliv pomoc a radu. J.Š.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #8 Jan Šinagl 2022-03-24 08:32
Volodymyr Zelenskyj: „Hodnoty mají větší cenu, než zisky!“ Západní politici zdlouhavě jednají, Rusko koná - efektivně, zločinně - a děti umírají každý den! Následky zkorumpované politické scény, která neumí jednat jinak. Pokud nebudou schopni politici rychlé změny ve svém zbabělém jednání, bude třeba je vyměnit – na všech pozicích, a dát i možnost těm, kteří by konat mohli, chtěli, ale mají stále strach – ze zákonů, nařízení a nadřízených. Tzn. přestat „volit nohama a volit hlavama“. Začít používat zdravý rozum a přestat myslet „zákony a razítky“, bez jakékoliv osobní odpovědnosti – i ve vlastním zájmu, zájmu země a budoucích generací!
-1 #7 Jan Šinagl 2022-03-17 09:01
Západ může okamžitě vyhlásit nepřímo bezletovou zónu nad Ukrajinou masivním dodáním raketových systému, zejména z USA. Ruští piloti by přestali létat, pokud by nechtěli hrát roli kamikadze, jako ve II. světové válce japonští piloti v posledním zoufalém a marném boji.
-1 #6 Jan Šinagl 2022-03-17 08:30
Lidovky.cz: Tato návštěva asi většině lidí v Česku unikla. Co myslíte těmi jednoznačnými slovy?

Já jsem u těch důvěrných jednání samozřejmě nebyl, ale existuje záznam z tiskové konference před nimi. A tam je jednoznačně řečeno, že německá snaha o energetickou bezpečnost má přímý dopad na existenciální bezpečnost konkrétních lidských bytostí. Pokud Rusko věří, že dopraví plyn do Evropy jinak než přes ukrajinské území, a pokud věří, že z Evropy (rozuměj zejména Německa) budou neustále proudit miliardy eur, ať se děje, co se děje, pak si myslí, že si může na západ od německých hranic dělat doslova, co chce. Morawiecki to řekl bez obalu: tou troubou po dně Baltského moře neteče jenom plyn, ale také krev ukrajinských dětí.

lidovky.cz/.../...
-1 #5 Jan Šinagl 2022-03-17 08:19
Škodu JS vlastní Rusové už 18 let. Koupili ji od tajemné partičky z Appianu

Velkou slabinou českého jaderného průmyslu je fakt, že klíčový inženýrský podnik Škoda JS má ruského vlastníka. S každým dnem pokračující ruské agrese vůči Ukrajině to je větší a větší problém. Následující text nabízí pohled do historie a odpověď na otázku, jak se Rusové k jaderné Škodě dostali.

ekonomickydenik.cz/.../
P.S.
Také ukázka kdo měl skutečnou moc a vliv v naší zemi a stále má. Zdaleka ji ještě neztratili. Zeman a Nejedlý na Pražském hradě tak zůstávají stále největší ostudou politiků a občanů. Pouhé řeči a cestování je neohrožují.
-1 #4 Jan Šinagl 2022-03-16 12:57
Putin je zbabělec, ani k vlastním lidem se neodváží přiblížit. Ruská armáda soustřeďuje velké síly do a v okolí jaderných elektráren, ví, že na ně Ukrajinci nezaútočí, také zbabělá. Válkychtivé národy jsou zahnívající částí lidstva, resp. jedinci a jejich kliky, pro které mravní hodnoty neexistují. Uznávají jen sílu. Tu právě ukazuje světu Ukrajina. Nikdy jí nebudeme dost vděční za její oběti i pro naší "blahobytnou" svobodu!
-2 #3 Jan Šinagl 2022-02-24 07:18
Detektivka - dokument?

Hraný dokument TOMAN ukazující poměry mezi tehdejšími soudruhy padesátých let, je spíše filmem pro starší generaci nebo přímo pro pamětníky. Dnešní generaci díky systematickému zamlčování Komunistickou stranou, může na mladou generaci působit vzdáleně podobně jako doba za první světové války na nás generaci pamětníků. Zvýrazňovaná jména zločinců v obraze jistě nám starším připomněla nepotrestané grázly typů Vaše a pod.
Rozhodně nechci negovat práci současných filmových tvůrců, i když těch několik podobných filmových děl ještě demokratické jaro nedělá. Celá desetiletí se díváme denně na zločiny nacismu, zatím co zločiny světového komunismu jsou mnohem horší a nikdy neodsouzené, nepotrestané a zamlčované. Čím více si začneme připomínat ve skutečných i hraných dokumentech co komunismus od roku 1917 zničil, tím více se budeme opět blížit a poznávat občanské ctnosti o které nás připravil.

K.Mrzílek
-1 #2 Jan Šinagl 2022-02-24 07:17
Nazdar ty zkurvený antikomunistick ý fašistický prase Šinágle. Prý budeš Vondráčkové a Michalovi platit víc jak milion a čtvrt za ty urážky vyhrůžky a lži kterým se vůči nim dopouštíš. Tak se na vás musí zkurvený havlosvině. A když jim to nezaplatíš pomažeš kvapem do tepláků. Na každou svini se vaří voda. Možná to za tebe zaplatí megazloděj a estébácký prase Bureš Babiš kterýho tak vroucně podporuješ jeho minulost v KSČ či STB ti nevadí zmrde a prase fašistický antikomunistick ý Šinágle. A věř že ta žaloba nebude jen od nich tvé stránky jsou sledované takže za nějaké lži vyhrůžky a slovní útoky na komunisty budou žaloby pokračovat. Potom budeš v kriminálu cikánům kouřit špinavý smradlavý čuráky jak se budeš ve sprše zohýbat pro mýdlo.

Předmět: komunista
Datum: Mon, 05 Nov 2018 15:47:53 +0100
Od: ROBBY
Komu:
-3 #1 Jan Šinagl 2022-02-23 16:19
Ukrajinský Halas: „Je noc a v krytech zákopů / tep krve země zní / za tebe světe za tu Evropu / stydí se voják poslední“

Zdroj: lidovky.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)