Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Praha VN Zeman socha 12.4.2022Praha VN Zeman reznictvi 12.4.2022Aktualizováno 4.5.2022: Jaromír Petr: Odsouzený nacista - stánek na Václaváku

***

Pan Jaromír Petr provedl, v rámci platných zákonů, Ústavy ČR a LPS, zábor místa jako petičního stánku. Zábor je proveden na dobu neurčitou. Text PETICE hovoří za vše! Také jsem podepsal.

PČR a Magistrát hl. m. Prahy dělají vše pro jeho zrušení, ale nemohou najít žádný zákon ani nařízení, které by jim umožnilo petiční stánek zrušit. Po likvidaci petičních archů s cca 600 podpisy a rozřezání velkého transparentu ŘEZNICTVÍ – HRAD neznámými pachateli, byla autorem petice nainstalována kamera, která petiční stánek monitoruje 24 hodin denně. Jeden občan vykonal jménem většiny občanů více, než všichni politici dohromady. Na Hradu máme fyzicky a psychicky nemocného člověka, kterého bez jakékoliv kontroly ovládají lidé bez bezpečnostní prověrky, napojeni na Kreml a všehoschopní. To není jejich ostuda (jejich plebejství ji nemůže vnímat), ale všech občanů České republiky!

Praha Havel Zelenskyj UKR vlajka 12.4.2022Praha Matrjosky 2.2.2022Je skvělým signálem, že z Královské cesty konečně zmizely ruské Matrjošky - byly nahrazeny portréty presidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenskyho a presidenta Václava Havla. Matrjošky jsem naposledy fotografoval dne 2.2.2022, oba presidenty dne 12.4.2022.

Argumentace občanů zákonodárců ve smyslu, že „už to s tím Zemanem do prezidentských voleb nějak doklepeme“, je zcela nezodpovědná, s dopadem na bezpečnost země a jejích občanů. „Řezníci“ na Hradu jsou všehoschopní. Po dosavadních zkušenostech nelze vyloučit vůbec možnost, že jsou schopni utajit i smrt presidenta a podepsat listiny jeho jménem i po jeho smrti. Na nebezpečí upozorňuje opakovaně i Jan Urban, naposledy ve svém článku -  Víra, že už Zeman bude hodný, je velká chyba Fialovy vlády – z něhož cituji:

Praha Havel Zelenskyj 12.4.2022Premiér Petr Fiala a vláda navíc nedostatečně vysvětlují voličům svoje úmysly. Po vlně úspěchů se tak může zdát, že pětikoalice začíná pomalu vyzařovat odér sebevražedné bezradnosti.

Debakl při tajné volbě členů mediálních rad ve Sněmovně, při kterém kandidáty koalice potopili její vlastní poslanci, je posledním varováním.

Koalice, která nedokáže vystupovat vůči veřejnosti jednotně, a dávat tak příklad výhodností spolupráce namísto jalového hašteření, se rychle může změnit v trhací kalendář. Ještě větší koaliční ponížení předvedl Senát svým komickým špílcem „posledního vážného varování“ na adresu prezidenta Miloše Zemana. Ten se jen o den později v novinovém rozhovoru svým poníženým a zdvořilým kritikům otevřeně vysmál.

„Podle dohody nám Zeman podepíše všechny zákony, které ve Sněmovně přijmeme, a my ho za to necháme až do konce mandátu na pokoji“. Potvrzovalo by to dřívější informace, podle kterých tuto dohodu na konci minulého roku vyjednal ministr Pavel Blažek s vedoucím kanceláře prezidenta Vratislavem Mynářem ještě v době hospitalizace prezidenta.

***

Petice odsuzující chování prezidenta České republiky Miloše Zemana, s požadavkem jeho odstoupení z funkce!

***

Praha VN Zeman prasatka 12.4.2022VN Petru arch 27.4.2022Jen těžko si lze představit hloupější a protiústavnější důvod. Koalice tak zbavuje Senát jedné z jeho nejdůležitějších pravomocí, a tou je kontrola prezidenta. Nikomu jinému Ústava takovou pravomoc nesvěřuje. Je to jen trochu jiná verze nechvalně známé opoziční smlouvy. Koalice, ovládající vládu i parlament, dává prezidentovi volnou ruku bez ohledu na ústavu, ale hlavně bez ohledu na zájem státu.

Ona snad existuje i dohoda, že Miloš Zeman se hodí na šest měsíců českého předsednictví Evropské unie marod, aby nedělal ostudu? Nebo se koalice předem dohodla, že si ho nebude všímat, ať se děje, co se děje?

Mají se voliči připravit na mlčení koaličních stran k dalším podvodným prezidentským milostem a 28.října ještě na jednu ostudu s udílením státních vyznamenání kamarádíčkům Miloše Zemana?

Na obzoru se mohou sbírat tmavé mraky, ale ODS se na svém kongresu nedostala dál, než k sebechvále.

V Praze si pro podzimní volby připravuje generální útok na koaliční Piráty. Lidovci jakoby ztratili s tradicí i pud sebezáchovy. A TOP 09 a Starostové se vyžívají v parlamentních zbytečnostech. Že by někdo měl v takovéto době dnes a denně hovořit k voličům, jak se zdá, nikoho moc nezajímá. …

***

Praha VN Zeman detail 12.4.2022VN Petru text Pomnik LPS 27.4.2022Kdyby se president Ukrajiny zachoval jako český prezident, na druhý den by už ve funkci nebyl. Nedělejme si žádné iluze – válka už zuří i u nás, jen zatím nevybuchují bomby. Bude pokračovat česká tradice, kdy v době ohrožení prezidenti, jako vrchní velitelé armády, opouštějí zemi, nebo poslušně slouží okupantům?!

Ukrajinci bojují a umírají i za nás a naši budoucnost. Proto musí mít prioritu pomáhat především jim a my být schopni slevit ze svého poměrného blahobytu. Žijeme stále v nadbytku, místo se spokojit s dostatkem. Pokud se budeme, včetně Evropy, chovat i nadále tak nerozhodně, sobecky, přijdeme i o dostatek a zaslouženě. Ukrajinci nám připomínají hodnoty, o kterých jen mluvíme, ale nežijeme jimi. Každý musíme být připraven obětovat ze svého, jinak můžeme na svobodu a demokratické hodnoty zapomenout a tím i na její materiální výhody, které by s nimi zmizely. Stačí se podívat na ruský venkov. Putin musí padnout nejen v zájmu Evropy a světa, ale i obyvatel Ruska.

SLÁVA UKRAJÍNI – HERÓJAM SLÁVA!

 

Jan Šinágl, 16.4.2022

***

Generál Douglas MacArthur – tesat do kamene!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)